کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: با توجه به اینکه اضافه وزن یا چاقی به یکباره در انسان ایجاد نشده است، پس نباید برای کاهش وزن خیلی عجله کرد.
مینا اسدی در گفتوگو با ایسنا- افزود: کاهش وزن سریع عوارض جبرانناپذیری بر بدن مخصوصا قلب بر جا میگذارد.
وی ادامه داد: بهترین میزان کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته است، کاهش وزن بیشتر از این به سلامتی انسان لطمه میزند.
به گفته این کارشناس تغذیه، هیچ نوع رژیم غذایی به تنهایی نمیتواند در کاهش وزن ماندگار موثر باشد، لذا توصیه میشود علاوه بر رعایت رژیم غذایی یک ورزش سبک روزانه مانند پیادهروی یا شنا انجام شود.
وی به کسانی که خواهان کم کردن وزن هستند توصیه کرد: روزانه نیم ساعت تا 45 دقیقه پیادهروی تند( ابتدا به مدت 10 دقیقه آرام ، 20 دقیقه تند و سپس 10 دقیقه آرام ) انجام دهید و حتما برنامه کاهش وزن را تحت نظر کارشناس تغذیه شروع کنید.
اسدی با تاکید بر اینکه تعداد وعدههای غذایی را به 6- 5 بار در روز افزایش دهید، تصریح کرد: جهت طبخ غذاها حتما از روغن مایع استفاده کنید و حتما غذاها کم روغن و به صورت آبپز، بخارپز یا کبابی تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سرخ شده به کمتر از دو بار در هفته کاهش یابد، افزود: از مصرف زیاد نمک خودداری کنید. برای بهبود طعم غذاهای کم نمک میتوانید ار آبلیمو، آبغوره یا سیر استفاده کنید
به گفته این کارشناس تغذیه، از هنگام شروع رژیم غذایی مصرف قند و شکر باید محدود( حداکثر یک حبه قند با چای ) و شیرینیجات و نوشابههای گازدار حذف شده و مصرف سالاد و سبزی با غذا فراموش نشود.
وی با بیان اینکه از انواع حبوبات( لوبیا، عدس، ماش و نخود) در انواع سوپها و آشها و سالاد استفاده کنید، گفت: به جای استفاده از نانهای فانتزی و نان لواش از نانهای با سبوس بیشتر مثل نان سنگک استفاده کنید.
اسدی خاطرنشان کرد: چربی قابل رؤیت گوشتها را قبل از مصرف جدا کنید و سعی کنید هفتهای دو بار ماهی مصرف کنید و غذا را در آرامش و به آرامی میل کنید.