کد خبر: ۹۹۳۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۸ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - 12 April 2017
با شروع ثبت نام داوطلبان ریاست جمهوری، روند تحولات مرتبط با دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری وارد مرحله تازه‌ای شده است.
 با شروع ثبت نام داوطلبان ریاست جمهوری، روند تحولات مرتبط با دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری وارد مرحله تازه‌ای شده است.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله ای نوشت: اگرچه مجریان و متولیان انتخابات ریاست جمهوری تا این مرحله نیز مسئولیت‌هایی برعهده داشته‌اند لکن باز شدن درهای ستادهای ثبت نام، معنی و مفهوم دیگری دارد و نشان می‌دهد که تا روز انتخابات، فرصت چندانی باقی نمانده است.

در این زمینه نکات مهمی به ذهن می‌رسد که هر یک به تنهایی نیازمند پیگیری بیشتری است ولی به صورت فهرست‌وار به برخی از این موارد اشاره می‌شود.

امید و انتظار این است که شاهد انتخابات پرشکوهی باشیم ولی تجربه‌‌های تلخ گذشته به ما یادآور می‌شود که فقط آمادگی مردم و فراهم کردن سازوکارهای برگزاری انتخابات کافی نیست بلکه عملکرد نامزدها و حامیان آنها نیز در روند تحولات مرتبط با اصل انتخابات قویاً اثرگذار است.

جنجال‌های سیاسی – تبلیغاتی کمابیش زیانباری که در آستانه انتخابات گذشته شاهد بودیم، تشکیل و ظهور جبهه‌های خلق الساعه و بمباران تبلیغاتی همین تشکل‌های عموماً بی‌شناسنامه، همه و همه نیاز جامعه و کشور به یک سازوکار انتخاباتی قابل اتکا و قابل اعتماد را نشان می‌دهد که متاسفانه 37 سال پس از پیروزی انقلاب و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی از فقدان آن رنج می‌بریم و دقیقاً تشکل‌های خلق الساعه برای سوءاستفاده از فرصت‌ها و بهره برداری‌های احساسی و القائی از همین شرایط، همواره وسوسه شده‌اند و بعضاً به اهداف و نتایج دلخواه نیز رسیده‌اند که همین امر آنها را به تکرار همان تجربه‌های نامیمون گذشته وسوسه می‌کند.

ملت بزرگ و سلحشور ما تجربه‌های تلخی از این قبیل رویدادهای انتخاباتی داشته و در مقاطعی از تاریخ انقلاب عملاً تحت تاثیر القائات فریبکارانه قرار گرفته و در نتیجه اوضاع فاجعه باری همانند آن دوره تاریک 8 ساله را شاهد بوده است. 

گرچه آحاد مردم در انتخاب خود آزادند و می‌توانند به هر کسی رای دهند ولی فراموش نکنیم که سرنوشت انتخابات با روی کار آمدن نگرشی شکل می‌گیرد که حداقل برای یک دوره 4 ساله، روند حرکت کشور و نظام را در همان مسیر ریل‌گذاری شده در ذهن رئیس‌جمهور به پیش خواهد رفت.

این بدان معنی است که آحاد مردم لازم است در جمع بندی و تصمیم گیری خود بسیار دقت کنند که خدای ناکرده، خاطرات شوم آن دوره تاریک و تاسف بار 8 ساله تکرار نشود و کسانی با وعده‌های فریبکارانه برای افزایش یارانه‌ها و چند برابر کردن آن یا شعارهای عوام فریبانه دیگر، وعده بهار ندهند ولی انقلاب و نظام و کشور را به خزان و زمستانی دیگر رهنمون سازند. 

طبعاً لازم است که آگاهان سیاسی، کارشناسان بی‌طرف و منصف و تمامی کسانی که ابعاد فاجعه آمیز آن دوران تلخ و تاسف بار 8 ساله را با تمامی وجودشان لمس کرده‌اند و حقایق عینی و ملموس آن دوره را براساس مستندات و مدارک موجود، می‌توانند برای نسل جوان و سایر آحاد ملت بازگو کنند، از انجام این تکلیف و مسئولیت بزرگ و تعطیل ناپذیر به خوبی برآیند و دچار تردید و تعلل نشوند.

نباید به غوغاسالاران و فرصت طلبانی که پرونده آنها پر از اشتباهات فاحش و غیرقابل جبران بوده، میدان داد که بار دیگر نظام و کشور را دچار مشکل سازند چرا که ما هنوز فرصت جبران تمامی خطاهای آن دوره را پیدا نکرده ایم. البته مردم، آگاه و فهیم و قدرشناسند ولی اگر در معرض بمباران تبلیغاتی توسط اطلاعات غلط، انحرافی و بی‌اساس قرار گیرند، ممکن است باز هم دچار اشتباه شوند.

همه مسئول و موظفند که در حد توان، ظرفیت و آگاهی خود، مسئولانه وارد صحنه شوند و برای ارتقاء سطح آگاهی‌های مردم تلاش کنند و زمینه‌های یک انتخاب خوب، مناسب و مسئولانه را فراهم آورند. طبعاً در این زمینه رسانه‌ها به ویژه سازمان صدا و سیما مسئولیت بیشتر و حساس‌تری برعهده دارند و لازم است در عین بی‌طرفی و به دور از هرگونه جوسازی و شانتاژ سیاسی به نفع یا به زیان این و آن، برای ایفای نقش مورد انتظار خود وارد صحنه شوند. 

خوشبختانه رئیس سازمان صدا و سیما اخیراً وعده داده است که آن سازمان در انتخابات دوازدهم، «بیطرف» خواهد بود و از جانبداری و یا تقابل هر یک از کاندیداها پرهیز می‌کند. این وعده خوبی است و اگر محقق شود، انتظار می‌رود که از این پس در میدان عمل نیز شاهد صداقت و درستکاری مسئولین سازمان در اجرای تعهداتشان باشیم تا بلکه خاطره جانبداری از یک کاندیدای خاص یا ضدیت با دیگری از ذهن‌ها تدریجاً محو شود. 

نامزدها نیز بایستی از جنجال و هوچی گری بپرهیزند و برنامه‌های خود را ارائه دهند و به مردم، همان وعده‌هائی را بدهند که قابل اجرا و دست یافتنی باشد و آسیب یا خسارتی به اقتصاد، حیثیت، آینده و اقتدار وارد نکند.

دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری بایستی مظهر اقتدار، مردم سالاری و اعتماد متقابل مردم و نظام جمهوری اسلامی باشد و هر کس و در هر موقعیتی که هست، باید برای تحقق این هدف ارزشمند به یاری نظام بشتابد.

*منبع:روزنامه جمهوری اسلامی،1396،1،23
برچسب ها: انتخابات
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: