کد خبر: ۹۳۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - 05 February 2017
پس از آنکه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اقدام ترامپ در منع حضور ایرانی‌ها در آمریکا اعلام کرد که کشتی‌گیران آمریکایی حق حضور در جام‌جهانی کشتی را ندارند می‌شد حدس زد که این موضوع در نهایت به ضرر ایران خواهد شد.
 روزنامه قانون در گزارشی به قلم محمد آقایی‌فرد نوشت: پس از آنکه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اقدام ترامپ در منع حضور ایرانی‌ها در آمریکا اعلام کرد که کشتی‌گیران آمریکایی حق حضور در جام‌جهانی کشتی را ندارند می‌شد حدس زد که این موضوع در نهایت به ضرر ایران خواهد شد.

در ادامه این گزارش می خوانیم: محرومیت کشتی‌گیران آمریکایی از حضور در رقابت‌های جام‌جهانی کرمانشاه، واکنش‌های متعددی را در پی داشته است. جردن باروز و سایر ملی‌پوشان کشتی آزاد آمریکا اعلام کرده‌اند که دوست دارند در این مسابقات حضور پیدا کنند اما ایران در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که به آن‌ها ویزا نخواهد داد. با توجه به اینکه رقابت‌های جام‌جهانی باید با حضور 8 تیم برگزار شود ایران به اتحادیه جهانی کشتی نامه‌ای نوشته و درخواست کرده است که یک تیم جایگزین برای این مسابقات معرفی کند.حال اتحادیه جهانی، سه راه را پیش رو دارد، آن‌ها می‌توانند مسابقات را لغو یا با حضور 7 تیم برگزار کنند، راه‌حل سوم هم این است که یک تیم را به عنوان جایگزین آمریکا راهی مسابقات کنند.

**سفرهای استانی اولویت اول وزارت ورزش
روز گذشته رسول خادم در نامه‌ای به وزیر ورزش از او خواست تا درباره صدور ویزا به کشتی‌گیران آمریکایی تجدید نظر شود، همه منتظر پاسخ استراتژیک وزارت ورزش هستند اما مسعود سلطانی‌فر و تیم رسانه‌ای‌وزارت ورزش در سفرهای استانی حضور دارند و در عمل هیچ کس پاسخگو نیست. این در حالی است که حضور کشتی‌گیران آمریکایی در ایران می‌توانست فرصت خوبی برای نشان دادن روحیه صلح‌طلبی ایرانی‌ها باشد. اقدام ترامپ در منع حضور آمریکایی‌ها باعث اعتراضات فراوانی شده و بسیاری از آمریکایی‌ها با اقدامات خود سعی در نشان دادن این اعتراض دارند. به طوری که اداره گمرک آمریکا اعلام کرده ورود شهروندان هفت کشوری که از سفر به آمریکا منع شده‌‌ بودند، با رای یک دادگاه فدرال آزاد شده است. 

هرچند که ترامپ اعلام کرد «اینکه نمی‌توانیم در مورد ورود و خروج افراد هم تصمیم بگیریم، معضل بزرگی است.حکم مضحک این به اصطلاح قاضی، لغو خواهد شد» اما بدون شک اقدام قاضی دادگاه فدرال در تاریخ به عنوان یک اقدام شجاعانه ثبت خواهد شد. به هر ترتیب در میان سفرهای استانی وزیر ورزش و جوانان، درست وقتی که استراتژیک‌ترین تصمیم ممکن باید گرفته شود، ایران فرصت مناسبی را از دست داده و در خطر از دست دادن امتیاز میزبانی قرار گرفته‌ است.

**روسیه به دنبال میزبانی
اتفاق عجیب‌تر زمانی رخ داد که حمید بنی تمیم، نایب رییس فدراسیون کشتی اعلام کرد: «روسیه اعلام کرده که اگر مشکلی در برگزاری این رقابت‌ها وجود دارد حاضر هستند میزبانی جام جهانی 2017 را بر عهده بگیرند». اقدامی که به نظر می‌رسد در شرایط فعلی ناجوانمردانه است، روسیه می‌توانست به جای تقلا برای گرفتن میزبانی رقابت‌های جام‌جهانی به دنبال رایزنی با ایران و آمریکا باشد تا مشکل را حل کرده و کاری کند که ورزش فدای سیاست نشود اما ظاهرا گرفتن میزبانی مسابقاتی که هرساله برگزار می‌شود برای آن‌ها در اولویت قرار دارد. روسیه در سال‌های 2007، 2008، 2010 و 2011 میزبان رقابت‌های جام‌جهانی کشتی بود اما در سال‌های اخیر، میزبانی بین ایران و آمریکا دست به دست می‌شود و همین موضوع، اقدام شتاب‌زده روس‌ها را در پی داشته است.

**احتمال غیبت ایران در جام‌جهانی
مسعود عسگری،‌ مدیر روابط عمومی فدراسیون کشتی درباره واکنش اتحادیه جهانی کشتی به نامه ایران مبنی بر معرفی تیم هشتم یا برگزاری این مسابقات با هفت تیم به «قانون» گفت: «لالوویچ، رییس فیلا اعلام کرده که به دلیل مشکلات ایجادشده به دنبال ایجاد راه‌حل مناسب است، موضوع اصلی درباره مشکل به وجود آمده این است که براساس قراردادی که کشورها برای گرفتن میزبانی امضا می‌کنند، ویزا باید برای کلیه ورزشکاران صادر شود اما چون ایران از صدور ویزا سر باز زده و به تعهدات عمل نکرده‌ایم اتحادیه جهانی می‌تواند میزبانی را از ایران بگیرد». او درباره اقدام روسیه درباره گرفتن میزبانی مسابقات جام‌جهانی عنوان کرد: «فدراسیون کشتی در حال رایزنی است تا میزبانی را از دست ندهیم ولی اگر این اتفاق هم رخ بدهد باز هم اقدام غیرقانونی صورت نگرفته است».

عسگری درباره نامه‌ای که رسول خادم به وزیر ورزش نوشته است، گفت: « با توجه صحبت‌های کشتی‌گیران آمریکایی و اعلام نقض سیاست‌های دولت این کشور، فدراسیون کشتی از سلطانی‌فر درخواست کرد تا یک کمیته ویژه تشکیل شده و رای صادره دوباره بررسی شود. در نهایت ما تابع سیاست‌های دولت و کشورمان هستیم و هر تصمیمی در این زمینه گرفته‌ شود، مخالفتی نمی‌کنیم. اگر موافقت شود، آمریکایی‌ها در ایران حاضر شده و مسابقات برگزار می‌شود اما اگر مخالفت کنند باید اتحادیه جهانی در این زمینه تصمیم بگیرد». او درباره واکنش ایران به واگذاری میزبانی جام‌جهانی کشتی به یک کشور دیگر گفت: «فدراسیون ایران امیدوار است که این اتفاق رخ ندهد اما اگر اتحادیه جهانی این تصمیم را بگیرد و با توجه به اینکه ما تابع سیاست‌های کشورمان هستیم و باید از عزت ایران دفاع کنیم، اگر مسابقات در کشوری بجز ایران برگزار شود، در این مسابقات حضور نخواهیم داشت».

**این فرصت را از دست ندهید
شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که مسابقات جام‌جهانی کرمانشاه به چالش جدی در کشور تبدیل شود. ایران فرصتی را که به راحتی کسب کرده بود به همین سادگی از دست داده، شاید در شرایط فعلی و با مشورت‌های درستامکان داشت تصمیم منطقی‌تری در این زمینه گرفته شود. سال‌هاست که گفته می‌شود سیاست نباید وارد ورزش شود اما ظاهرا حضور مدیران سیاسی در راس امور ورزش ایران، این فرصت را از کشورمان گرفته است. مسعود سلطانی‌فر در هفته‌های اخیر اقدامات مثبتی را برای ورزش انجام داده است اما کاش کمی قید سفرهای استانی‌اش را بزند و به مسائل مهم و استراتژیک هم توجه کند. کشتی در حال حاضر فرصتی را در اختیار ایران قرار داده تا یک فرهنگ‌سازی بزرگ در دنیا انجام بدهیم، کشتی این فرصت را داده تا ثابت کنیم ورزش و سیاست از هم جدا هستند، کاش این ورزش ملی را فدای بازی‌های سیاسی یکی مثل ترامپ نکنیم.

*منبع: روزنامه قانون، 1395.11.17 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: