کد خبر: ۸۴۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - 20 October 2016
روزنامه دنیای اقتصاد در شماره پنجشنبه 29 مهر در تشریح تیتر نخست در گزارشی موانع بزرگ شدن حجم اقتصاد ایران را بررسی کرد و نوشت: مطابق بررسی ها، در اقتصاد ایران موتور اصلی تحقق رشد پایدار به دلیل طراحی نشدن ساختارها و ابزارهای لازم فعال نبوده و اتکای رشد اقتصادی به عوامل برون زا بوده است. این فرآیند در بلندمدت، مانع اصلی رشد اقتصادی مناسب شده است و باعث شده میانگین رشد اقتصادی ایران پس از انقلاب 1.9 درصد باشد.
این روزنامه با بررسی عنوان معمای ترمیم سوم در کابینه، آورد: سرانجام تایید خبر کناره گیری علی اصغر فانی از کابینه حسن روحانی، برنامه برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح دوباره فانی در مجلس را منتفی کرد. دومین طرح استیضاح فانی دو روز پیش در مجلس از سوی هیات رئیسه اعلام وصول شد، اما در فاصله ساعاتی پس از آن، اخبار استعفای او به همراه دو وزیر دیگر کابینه از پاستور منتشر شد؛ موضوعی که کمترین تبعات آن تحت الشعاع قرار گرفتن استیضاح دوباره فانی در مجلس بود. با این حال اگرچه موضوع استعفای دو وزیر دیگر یعنی علی جنتی، وزیر ارشاد و محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان تا شامگاه سه شنبه از سوی منابع مختلف نزدیک به آنها تایید شد، اما تکلیف ماجرای استعفای علی اصغر فانی همچنان ضد و نقیض بود؛ موضوعی که متفاوت بودن روند کناره گیری او از کابینه نسبت به دو وزیر نام برده را به ذهن متبادر می کند. گواه این مدعا اعلام زمان جلسه استیضاح فانی در مجلس است.

روزنامه دنیای اقتصاد با انتخاب عنوان رکوردشکنی بورس در مهرماه، نوشت: بورس تهران روز گذشته با رشد 0.31درصدی توانست به سطح 78 هزار واحد در آخرین روز معاملاتی مهر برسد. با عبور شاخص از این کانال، نماگر شاخص بیشترین سطح از 24 مرداد سال جاری را تجربه کرد. رفتار صنایع بورسی در این روزها به دو گونه است؛ گروه اول صنایعی هستند که به دلیل کوچ موقت نقدینگی با رشد مواجه شده اند. این شرکت ها اغلب در میان صنایع کوچک جای دارند. اما گروه دوم به دلیل خوش بینی به گزارش های فصلی با اقبال سهامداران همراه بوده و بر رشد شاخص اثر بیشتری دارند. با عبور شاخص از کانال مزبور، نماگر اصلی بازار توانست به بیشترین سطح خود از 24 مردادماه سال جاری برسد. در بررسی صنایع بورسی در چند روز گذشته، دو نوع اقبال به گروه های مختلف بورسی را می توان مشاهده کرد. دسته اول صنایعی هستند که تحت تاثیر کوچ موقت نقدینگی ( که در گزارش های پیشین «دنیای اقتصاد» به دفعات بررسی شد) با اقبال مناسب سهامداران مواجه می شوند.

ضربه دوم ترامپ به جمهوریخواهان، دیگر عنوان این روزنامه است، در تشریح این مطلب می خوانیم: نتایج یک نظرسنجی جدید در آمریکا می گوید جمهوری خواهان نه تنها ممکن است به کاخ سفید راه پیدا نکنند، بلکه احتمال دارد به دلیل رفتارهای ترامپ کنگره را هم از دست بدهند. در نظرسنجی جدید، هیلاری کلینتون به طرز بی سابقه ای توانسته است آرای الکترال (304 رای) را از آن خود کند. هر نامزدی که بتواند بیش از 270 رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور بعدی آمریکاست. ازسوی دیگر مشخص شده است برای انتخابات کنگره، ایالت های موسوم به «تاب خورنده» به دموکرات ها متمایل شده اند. شرایط مشابهی هم در ایالت هایی که در دستان جمهوری خواهان است، دیده می شود. هیلاری کلینتون توانسته است برتری خود را در آرای الکترال کالج حفظ کند و او همچنان بخت اول پیروزی در انتخابات هشتم نوامبر است. به نوشته روزنامه واشنگتن پست، هیلاری کلینتون توانسته افزون بر 270 رای الکترال کالج را به دست آورد. در آمریکا هر نامزدی به این رقم برسد، رئیس جمهور قطعی آمریکا خواهد شد.

روزنامه دنیای اقتصاد در ستون سرمقاله عنوان«مساله رشد اقتصادی» به قلم حمید آذرمند و در ستون تحلیل عنوان «انحراف گیری از دخل و خرج تهران» را انتشار داد.

این روزنامه همچنین در ضمیمه آخر هفته عنوان«راز فرونشست های سریالی» را به چاپ رساند.
برچسب ها: رشد اقتصادی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: