یک کارشناس طب سنتی گفت: در فصل بهار باید از زیادهروی در خوردن, شادی و خشم پرهیز کرد، همپنین از مصرف غذاهای تولید کننده خون مانند گوشت، شیرینی و چیزهای گرم، تلخ و شور اجتناب کرد.
به گزارش تسنیم, علی اکبر صادقیان درباره تدابیر بهار اظهار داشت: در افرادی که حفظ سلامت بدنشان برایشان حائض اهمیت است، لازم است که در ابتدای فصل بهار قبل از اینکه اخلاطی که در زمستان ساکن و منجمد شده، به واسطه گرمی هوا به حرکت در میآیند و برانگیخته شود و به سمت اعضای ضعیف جاری شده و موجب بروز بیماری شود، به اندازهای که ضرورت دارد به پاکسازی بدن بپردازند.
به گفته وی در این پاکسازی فرد باید به حسب دلایل غلبۀ هر خلط از حجامت، فصد، اسهال و قی بهره ببرد. اما در این فصل فصد و حجامت بسته به نیاز هر فرد از همه مناسبتر است، چون خارجکننده تمام اخلاط همراه با خون است، به همین دلیل آن را استفراغ کلی نامیدهاند.
در بهار از شادی و خشم زیاد باید پرهیز کرد
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: در این فصل باید از زیادهروی در شادی و خشم پرهیز کرد و غذاهای تولید کننده خون مثل گوشت، شیرینی و چیزهای گرم، تلخ و شور را پرهیز کرده و از غذاهایی با طبع سرد که مُسَکِن اخلاط و معتدلکننده رِقَت آنهاست مصرف کنند و غذاهای لطیف و سبک باید بخورند.
صادقیان عنوان کرد: همچنین نباید معده را پُر کرد. ضمن آن توصیه میشود از چیزهایی که حرارت را فرو مینشانند مانند شربت زرشک، غوره، نارنج و لیمو و بِه و سکنجبین استفاده کنند.
وی بیان کرد: در حد اعتدال حرکت و ورزش کنند و از گرم کنندهها, رطوبت بخشها, افراط در حرکت, فعالیت و حمام دوری کنند. اما بهترین لباس در این فصل، لباسهای پنبهدار که پنبه کمی دارد، توصیه میشود.
این کارشناس طب سنتی گفت: در صورت امکان از حمامهای سنتی استفاده کنند، در غیر این صورت از سونا استفاده کنند و کیسه و سنگ پا کشیدن را فراموش نکنند. استشمام گلاب، عطر یا گل نرگس، سیب و بِه در این فصل توصیه میشود.