به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت معتقد است که بشریت باید برای همهگیری جدید آماده شود و این موضوع را به عنوان یکی از سه پیام اصلیِ مورد بحث در کنفرانسِ مجازیِ هفتاد و سومین مجمع سالانه جهانی بهداشت که قرار است از ۹ تا ۱۴ نوامبر برگزار شود، میداند.
پیام نخست سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای که پیش از برگزاری این نشست در ژنو منتشر شده این است که "ما با علم، راهحلها و اتحاد میتوانیم کووید ۱۹ را شکست دهیم."
این همهگیری جهانی تاکنون بیش از ۴۹ میلیون نفر را مبتلا کرده و همچنین جان بیش از ۱.۲ میلیون بیمار را گرفته است.
در بیانیه این سازمان آمده است: هرچند این یک بحران جهانی است اما بسیاری از کشورها و شهرها با رویکردی یکپارچه و مبتنی بر شواهد، در امر پیشگیری و کنترل انتقالِ عفونت به افراد بیشتر، موفق عمل کردهاند.
دومین پیام مهم سازمان جهانی بهداشت در این بیانیه این است که "ما نباید از اهداف بهداشتی مهممان بازبمانیم."
این سازمان تاکید کرد: همه گیری کووید ۱۹ یک یادآوری جدی از این نکته کلیدی است که "سلامت"، زیربنای ثبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
بنابراین ضروریست در چنین شرایطی بر اهمیت همکاری و تلاش بیشتر برای تحقق اهداف بهداشتی جهانی از جمله اجرای "دستورکار واکسیناسیون ۲۰۳۰" و نیز مقابله با انواع بیماریهای تهدید کننده نظیر سرطان دهانه رحم، سل و نیز مراقبتهای چشمی، ایمنی غذایی و آماده سازی در برابر آنفلوآنزا تاکید شود.
بنابر گزارش سایت اطلاعرسانی سازمان ملل، پیام سوم در این بیانیه این است که "ما باید از اکنون برای همهگیری بعدی آماده شویم."
این سازمان اعلام کرد: ما در طول ماههای گذشته دیدیم کشورهایی که دارای زیرساخت های بهداشتی قوی برای آمادگی در موارد اضطراری هستند، توانستند به سرعت برای مهار و کنترل شیوع ویروس کووید-۱۹ اقدام کنند.
در هفتاد و سومین مجمع سازمان جهانی بهداشت که بخش اول آن در ۱۸ تا ۱۹ مه در ژنو برگزار شد، برنامه ریزی شده است که قطعنامه ای در مورد تقویت آمادگی برای شرایط اضطراری و مراقبت های بهداشتی تصویب شود. در این پیشنویس از کشورها خواسته شده که اولویت را برای داشتن آمادگی بهتر در مواقع اضطراری در بالاترین سطح سیاسی قرار دهند. همچنین به ضرورت اطمینان از دستمزد کافی برای متخصصان بهداشت، اهمیت آموزش پرسنل بهداشتی و تقویت نقش کارکنان بهداشت محلی نیز اشاره شده است.
همچنین این سازمان باید اطمینان حاصل کند که همه کشورها برای تشخیص و واکنش به کووید-۱۹ و سایر بیماریهای عفونی خطرناک مجهز هستند.