بانکداری ایرانی ـ معاون طرح و برنامه وزارت صنعت گفت: بر اساس اولویت بندی های مشخص شده کمبود نقدینگی و فشار مالیاتی بیشترین اثر را بر میزان تولید دارند.
به گزارش تسنیم، زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت گفت: با توجه به تلاطمات بوجود آمده در بخش صنعت و بازار سرمایه در سال 97، حفظ وضعیت موجود مهمترین سیاست این وزارتخانه بود.
وی افزود: نیمه دوم سال از آبان ماه با توجه به اینکه بسیاری از جریانات از بیرون امید داشتند ضربه مهلکی بر صنعت کشور وارد شود که با رویکرد مناسب و برنامه ریزی های درست موفق به رفع تلاطمات بوجود آمده در بازار شدیم. دوران بسیار سختی برای صنعت کشور بود اما موفق بودیم و تلاطمات گذشت. از بیرون از کشور امید داشتند ضربه کاری به صنعت کشور بزنند که با رویکرد مناسب وزارت صنعت بسیاری از آنها رفع شد.
او گفت: در چند سال گذشته وضعیت ارزش افزوده در کشور مثبت بود اما در شش ماهه دوم سال 97 شاهد کاهش دو درصدی ارزش افزوده نسبت به سال 96 بودیم. در مدت 11 ماهه سال 97، تعداد 6100 واحد صنعتی در کشور موفق به اخذ پروانه بهره برداری شدند که 3200 واحد جدید بود و در این زمینه حدود 6 درصد افزایش داشتیم.در بخش صادرات 40 میلیارد دلار صادرات داشتیم که حدود 1 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم. همچنین مصرف برق در 10 ماهه سال گذشته حدود 7 درصد بالاتر رفته است که نشان از فعالیت بیشتر واحدهای صنعتی دارد.
زرندی افزود: البته با تلاطمات بوجود آمده برخی صنایع بخصوص صنایع کوچک هم افت جدی داشتند.
وی گفت: براساس گزارش اتاق بازرگانی بیشترین دغدغه مردم در سال 97 به ترتیب 76 درصد در حوزه قیمت گذاری، 63 درصد در حوزه تامین اجتماعی، 55 درصد در حوزه مدیریت مالیات،47 درصد در حوزه ارز، 43 درصد در حوزه گمرکات و 38 درصد هم در حوزه تامین مالی بوده است.
زرندی گفت: بر اساس اولویت بندی های مشخص شده کمبود نقدینگی و فشار مالیاتی بیشترین اثر را بر میزان تولید دارند.