بانکداری ایرانی ـ مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سه میلیون و ۲۷۰ هزار تن سبزی و صیفی به ارزش ۹۳۵ میلیون دلار در ۱۰ ماهه امسال صادر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت اظهار کرد: سه میلیون و 270 هزار تن سبزی و صیفی به ارزش 935 میلیون دلار در 10 ماهه امسال صادر شده است. عمده صادرات سبزی و صیفی به کشورهای همسایه و روسیه بوده که نسبت به سال گذشته افزایش نشان می دهد.
حسین اصغری میزان صادرات سبزی و صیفی در سال 96 را دو میلیون و 900 هزار تن عنوان کرد.
وی با بیان این که 65 تا 70 درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی در داخل کشور تولید می شود، تصریح کرد: کل نیاز سالانه بذر سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی حدود 4 هزار تا 4500 تن است.
اصغری افزود: برای تولید سیب زمینی سالانه به 500 هزار تن بذر نیاز داریم.
وی در عین حال میزان تولید مینی تیوبر برای هسته اولیه بذر سیب زمینی را نزدیک به 10 میلیون عدد در سال عنوان کرد.
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی درباره تخصیص ارز 4200 تومانی به حوزه سبزی و صیفی گفت: با حمایت این وزارتخانه، ارز دولتی به واردات بذر هیبرید و اصلاح شده سبزی و صیفی تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: بر اساس آمار گمرک تا کنون بیش از 1170 تن بذور اصلاح شده و هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز وارد کشور و ترخیص شده و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
اصغری با اذعان به این که برای سال زراعی 98-97 برنامه کشت 766 هزار تن سبزی و صیفی با پیش بینی 25 میلیون تن تولید را داریم، اذعان داشت: سیاست ما کاهش سطح زیر کشت این محصولات در فضای باز است.
وی افزود: در راستای این سیاست، امسال کاهش 7 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی را در نظر گرفتیم و این کاهش سطح با افزایش عملکرد تولید جبران خواهد شد.
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت به توسعه کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی در فضای باز به منظور کاهش مصرف آب اشاره و تصریح کرد: سال زراعی 97-96 بیش از 200 هزار هکتار از عرصه های سبزی و صیفی با کشت نشایی انجام شد،هر چند که برخی محصولات مانند سیب زمینی و سبزی جات برگی به علت ماهیت رشد شان قابلیت کشت نشایی ندارند.
وی افزود: هندوانه ،خربزه، پیاز و گوجه فرنگی بخش عمده ای از کشت نشایی را تشکیل می دهند.
اصغری، افزایش بهره وری آب را مهمترین رویکرد در حوزه تولید سبزی و صیفی در فضای باز دانست و گفت: افزایش بهره وری با روش هایی مانند کشت نشایی، مالچ پاشی، بهبود شرایط تغذیه و تغییر سیستم آبیاری صورت می گیرد.
وی در مورد کود مصرفی در حوزه سبزی و صیفی نیز اظهار داشت: مشکلی در زمینه استفاده از نهاده ها در این محصولات وجود ندارد، ضمن آن که کودهای اصلی و سموم در حوزه سبزی و صیفی مشمول دریافت ارز 4200 تومانی هستند.
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت از راه اندازی سامانه رصد سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی خبر داد و تصریح کرد: این سامانه در درون سامانه پهنه بندی ایجاد شده و محصولات عمده سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در کانون های کشت از نظر سطح، روش کشت، آبیاری، نوع محصول، فصل کشت و پیش بینی تولید مورد پایش قرار می گیرد.
وی گفت: کسب اطلاعات دقیق و به روز به دلیل صادرات و تنظیم بازار بسیار مهم است.