کد خبر: ۱۳۰۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۷ - 05 April 2018
ارائه خدمات نامطلوب اپراتوری و رهایی از مشکلاتی مانند قطع مکالمه، کند شدن ارسال پیام ها و رهایی از پیامک های مزاحم مواردی است که مردم می توانند برای نجات از آنها اپراتوری را که سیم کارت از آن دارند، بدون آنکه نیازی به تغییر شماره داشته باشند، عوض کنند.
 بانكداري ايراني ـ ارائه خدمات نامطلوب اپراتوری و رهایی از مشکلاتی مانند قطع مکالمه، کند شدن ارسال پیام ها و رهایی از پیامک های مزاحم مواردی است که مردم می توانند برای نجات از آنها اپراتوری را که سیم کارت از آن دارند، بدون آنکه نیازی به تغییر شماره داشته باشند، عوض کنند.

به گزارش ایرنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران سال 1395با هدف افزایش میزان رضایت کاربران تلفن همراه، طرح جابجایی اپراتور تلفن همراه بدون نیاز به تغییر شماره(ترابردپذیری شماره) را اجرا کرد که براساس آن مشترکان تلفن همراه می توانند در صورت نارضایتی از اپراتوری که از آن سیم کارت خریداری کرده اند و بدون آنکه نیازی به عوض کردن سیم کارت خود داشته باشند نسبت به مهاجرت به اپراتور دیگر و برای دریافت خدمات بهتر اقدام کنند.
اکنون و در سال 1397 نیز این قابلیت برای همه مشترکان اپراتورهای مختلف تلفن همراه برقرار است و مردم می توانند برای استفاده از این مزیت به سامانه اطلاع رسانی هر اپراتور و یا دفترهای ارائه خدمات پیشخوان دولت مراجعه کرده و نسبت به تغییر اپراتوری که از خدمات آن ناراضی هستند، اقدام کنند.
ترابرد یا انتقال شماره تلفن همراه(mobile number portability) قابلیتی است که به کاربران امکان می دهد بتوانند با حفظ شماره اپراتور تلفن همراه خود را تغییر دهند.
کاربران در این طرح اگر از هزینه، کیفیت، تنوع خدمات و پوشش دهی اپراتور خود راضی نیستند می توانند بدون دغدغه تغییر شماره از سرویس های جذاب و کاربردی سایر اپراتورهای تلفن همراه استفاده کنند.
ترابردپذیری شماره تلفن همراه در جهان قدمتی بیش از 17 سال دارد و هم اکنون در بیش از 70 کشور انجام می شود.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران از سال 1393 مقدمه های لازم برای اجرای این طرح را در دستور کار خود قرارداد و اپراتورهای سه گانه تلفن همراه کشور را برای همکاری در اجرای طرح فراخواند.
این اپراتورها یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل برای اجرای طرح ملی جابجایی دست در دست هم داده و با انعقاد تفاهمنامه ای خود را برای اجرا آماده کردند.
طرح جابجایی اپراتور بدون نیاز به تغییر شماره در سال 1394 وارد مرحله اجرای آزمایشی بین خود اپراتورها شد تا آمادگی لازم برای آنها ایجاد شود.
فروردین ماه سال 1395 بود که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران (رگولاتوری) اعلام کرد ترابردپذیری شماره تلفن همراه مرحله آزمایش نهایی را می گذراند و قرار است جابجایی شماره تلفن همراه به صورت الکترونیکی اجرا شود.
سی و یکم مردادماه همان سال ترابردپذیری شماره تلفن همراه وارد مرحله تجاری شد و همه مشترکان تلفن همراه به آن دسترسی یافتند.
اکنون مدتی است امکان جابجایی شماره های تلفن همراه در اپراتورهای مختلف تلفن همراه فراهم شده است و می توان شماره کنونی را بر اساس فرآیندی مشخص به شبکه ای دیگر منتقل کرد.
ترابردپذیری شماره ها امکان مهاجرت بین اپراتوری را فراهم می کند؛ به این شکل که اگر مشترک همراه اول به شمار می روید اما از خدمات این اپراتور رضایت ندارید، می توانید با همان شماره ای که دارید به اپراتور دیگری مانند ایرانسل بروید یا اگر از مشترکان ناراضی ایرانسل باشید، می توانید به اپراتور دیگری که از اعتبار بالاتری نزد شما برخوردار است، بروید.
متقاضیان ترابرد شماره می توانند به تارنمای اپراتور مورد نظر (اپراتوری که قصد مهاجرت به آن را دارند) مراجعه و پس از پر کردن فرم مربوط به ترابرد، درخواست خود را ثبت کنند.
پس از ثبت درخواست از سوی متقاضی مراحل انجام جابجایی از سوی اپراتور پایه و پذیرنده یک به یک انجام شده و در نهایت مهاجرت صورت می گیرد.
مشترکان تلفن همراه که با انجام ترابردپذیری به اپراتور جدید مهاجرت می کنند و از خدمات اپراتور جدید نیز راضی نیستند می توانند به اپراتور پایه خود برگردند یا ترابرد جدیدی انجام دهند.
مشترکان در صورت انصراف از درخواست خود هنگام طی مراحل ترابرد می توانند تا پیش از آغاز فرآیند اجرا یعنی 15 دقیقه پیش از قطع سیمکارت پیشین، با مراجعه به اپراتور پذیرا درخواست انصراف خود را اعلام کنند.
گزینه انصراف از ترابرد و برگشت به اپراتور پایه در سامانه ترابردپذیری هر سه اپراتور تلفن همراه کشور طراحی شده و در اختیار مشترکان قرار گرفته است.
در صورت انصراف پس از ترابرد، مشترک می تواند درخواست بازگشت به اپراتور پیشین را با مراجعه به آن اپراتور به عنوان ترابرد جدید انجام دهد که در این صورت مشترک می تواند بدون محدودیت زمانی به شبکه اپراتور پیشین بازگردد.
گزینه انصراف برای مشترک از طریق کد رهگیری تا زمان فرآیند اجرا روی درگاه اپراتور پذیرا فعال است.
در صورتی که اپراتور پیشین اپراتور پایه مشترک نباشد، محدودیت شمار ترابرد در سال (2 بار در سال) رعایت می شود.
آخرین آمار منتشرشده از سوی دفتر بررسی های فنی معاونت فنی و اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیانگر آن است که تا آخر شهریورماه سال 1396 تعداد سیم کارت های واگذارشده در کل کشور به رقم 156 میلیون و 548 هزار و511 رسیده بوده است که از این میزان تعداد 85 میلیون و 64 هزار و 46 سیم کارت فعال بوده اند.
همچنین بر اساس آمار اعلام شده، تا تاریخ پنجم دی‌ماه سال ۹۶ بالغ بر 485 هزار و 715 ترابرد موفق از اپراتورهای تلفن همراه انجام شده است که نشان از استقبال بالای مشترکان تلفن همراه از طرح ترابردپذیری برای تغییر اپراتور دارداشته است.
اکنون نیز مردم می توانند همچنان و با وجود کم شدن تبلیغات این امر از مزیت جابجایی اپراتور تلفن همراه برای استفاده از خدمات اپراتور بهتر استفاده کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: