بانكداري ايراني - استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این مطلب که مسئولیت تامین آب شرب با توجه به سلامت مردم حتما باید به عهده دولت باشد، گفت: وزارت جهاد باید پاسخ دهد که آبی که در اختیار کشاورز قرار میگیرد دارای چه میزان بازده اقتصادی برای کشور است.
رضا مکنون در گفت و گو با فارس با اشاره به اینکه در ایران آب مورد استفاده قرار می گیرد و بازده اقتصادی ندارد و این دو باهم همخوانی ندارند، گفت: دولت باید فکری به حال جدا سازی آب شرب و آب بهداشتی داشته باشد تا آب تصفیه شده با هزینههای هنگفت صرف آبیاری باغچه و شستشو و استحمام نشود.
*کاشت نهال به جای بذر 20درصد از مصرف آب کم میکند
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه آب مورد استفاده در کشاورزی قطعا بایستی بازده اقتصادی بالا داشته باشد افزود: وزارت جهاد طرحی را آغاز کرده که بجای بذر نهال می کارد و این کار سبب می شود تا 20درصد در مصرف آب کاهش ایجاد شود که امیدواریم این کار در کشور نهادینه شود.
وی با بیان اینکه استراتژیهای خوبی در وزارت جهاد کشاورزی مطرح است که میتواند تا 50 درصد مصرف آب را کاهش داده و تا 25 درصد تولید را افزایش دهد اظهار داشت: باید در صنعت نیز آب مورد نیاز از حالت یکبار مصرف خارج شود و بتوانیم تا چندین بار در طرح بازچرخانی از آب استفاده کنیم.
مکنون در پاسخ به این سئوال که در دنیا وضعیت بازچرخانی آب به چه شکل است تصریح کرد: آلمان بازچرخانی آب در بخش صنعت را تا 18 بار اجباری کرده است.
* عایدی یک متر مکعب آب در دنیا 2 دلار و در ایران فقط 0.8 دلار
وی با بیان اینکه بایستی در مصارف صنعتی، کشاورزی و خانگی از استراتژی مناسب آب استفاده کنیم و هزینه های آب صنعتی نیز از دوش دولت برداشته شود افزود: وقتی در بخش کشاورزی در جهان بطور متوسط 2 دلار از هر متر مکعب آب عایدی نصیب آن کشور میشود، شایسته نیست که عایدی کشور ما از یک متر مکعب آب فقط 0.8 دلار باشد.
*راهکار علمی برای برون رفت کشور از چالش بحران آب
وی در پاسخ به این سئوال که آیا وزیر پیشنهادی نیرو میتواند کشور را از این وضعیت بحرانی در بخش آب نجات دهد گفت: اردکانیان برای اجرای برنامههای خود روی بودجه دولتی حساب نکند و مشارکت بیشتر مردم را در دستور کار داشته باشد.
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به پشتوانه علمی و تجارب اردکانیان، وی را گزینه مناسبی برای تصدی پست وزارت نیرو دانست و افزود: اگر وزیر پیشنهادی نیرو شرایط خاص ایران از جمله بحران آب را در نظر داشته باشد قطعا میتواند با همفکری گروهی و استفاده از خرد جمعی و تجارب معاونین و مدیران وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، وزارت کشاورزی و اساتید دانشگاه به جمع بندی کلی برسد و راهکار علمی مناسبی را برای برون رفت کشور از چالش بحران آب ارائه کند.
مکنون با بیان این مطلب که مسئولیت تامین آب شرب با توجه به سلامت مردم حتما بایستی به عهده دولت باشد افزود: در بخش کشاورزی وزارت کشاورزی بایستی پاسخ دهد که آبی که در اختیار کشاورز قرار می گیرد دارای چه میزان بازده اقتصادی برای کشور است.