کد خبر: ۱۱۴۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۱۳ مهر ۱۳۹۶ - 05 October 2017
مصرف آب در بخش کشاورزی بسیار زیاد است و با تعرفه بندی می توان تاحدی از هدرفت آب در این حوزه و بخش های دیگر جلوگیری کرد.
 بانكداري ايرانيمصرف آب در بخش کشاورزی بسیار زیاد است و با تعرفه بندی می توان تاحدی از هدرفت آب در این حوزه و بخش های دیگر جلوگیری کرد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،از دیدگاه اقتصاد خرد قیمت اصلی ترین متغیر برای هماهنگی میان عرصه و تقاضاست.قیمت آب در ایران به دو صورت محاسبه می شود؛یکی حق انشعاب و دیگری آب بها(میزان آب مصرفی).

با توجه به بحران کم آبی در ایران برای تشویق مصرف کنندگان به استفاده بهینه آب قیمت گذاری بلوکی اعمال می شود که در آن مصرف کنندگان به مشترکان کم مصرف و پر مصرف تقسیم می شوند که قیمت آب برای مشترکان کم مصرف کمتر و برای مشترکان پرمصرف بیشتر است.

افزایش قیمت آب، حتی اگر تاثیر کمتری بر کاهش مصرف در کوتاه مدت داشته باشد، حداقل پول بیشتری برای سرمایه گذاری در کاهش مصرف و بازیافت فاضلاب در اختیار جامعه قرار می دهد.

نگاهی به آمار رشد قیمت آب در استان های مختلف ایران و تورم نشان می دهد که به جز استان یزد و قم، در بقیه کشور هیچ توجهی در سه دهه گذشته به اثر قیمت آب بر مصرف نشده درحالی که قیمت آب می تواند به بهبود آینده این مایه حیاتی کمک کند.

نباید به بهانه ارزان سازی معیشت مردم، به آب به عنوان مسئله ای مهم در کشوری که به صورت تاریخی با کمبود آب مواجه بوده و هزاران قنات داشته، بی توجهی کرد و لذا قیمت آب بخشی از ارزش آب را به جامعه هشدار می دهد

شیب ملایم برای افزایش قیمت آب

ستار محمودی، سرپرست وزارت نیرو در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها در رابطه با واقعی کردن قیمت آب اظهار کرد: صنعت آب و برق کشور از جمله صنایعی هستند که بسیاری از تاسیسات آنها از قدمت زیادی برخودارند و نیازمند توسعه و سرمایه‌گذاری برای بهبود و گسترش خود هستند،به همین خاطر باید برای سرمایه‌گذاری راهکارهایی را پیدا کرد.

محمودی افزود: یک راهکار دیگر، کمک به رشد تعرفه در چارچوب قانون است که باید با در نظر گرفتن یک شیب ملایم و در یک روند زمانی صورت بگیرد. بی‌تردید این کار باید با در نظر گرفتن اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر و همچنین مشترکان کم‌مصرف باشد.

لزوم افزایش قیمت آب در بخش کشاورزی

علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به تنش و بحران آبی در کشور و اتلاف آب در بخش کشاورزی اظهار کرد : در بخش کشاورزی شاهد بیشترین اتلاف آب هستیم.غرقابی کردن زمین و استفاده از شیوه های سنتی برای آبیاری باعث هدر رفت این سرمایه می شود و این اتقاق نشان دهنده این است که آب کالایی اقتصادی نیست و هنوز ارزش خود را پیدا نکرده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با مثبت ارزیابی کردن افزایش قیمت آب افزود:افزایش قیمت آب بار روانی بر جامعه دارد، با این افزایش دست دولت برای بهسازی سیستم آب رسانی و جلوگیری از هدر رفت آب باز می شود که این نکته بسیار مثبتی است.

وی افزود: می توان با سهمیه بندی برای مصرف آب در بخش کشاورزی و پلکانی کردن مازاد بر مصرف استفاده  بی رویه از آب را مدیریت کرد.

اکبری با اشاره به سند توسعه برنامه ششم افزود:مجلس تصویب کرده است که در برنامه ششم توسعه دولت باید 11 میلیارد متر مکعب آب ذخیره کند که با تغییر در شیوه های آبیاری و توسعه بیشتر مراکز گلخانه ای و هوشمند سازی چاه های آب می تواند به این هدف برسد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: