کد خبر: ۱۰۷۴۷۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۱ تير ۱۳۹۶ - 12 July 2017
مصباحی مقدم با اشاره به مشکلات نظام فعلی بانکداری کشور و با بیان اینکه با کاهش نرخ سود بانکی، سپرده‌ها از سیستم بانکی خارج نمی‌شود، گفت: تعلل موجود برای کاهش نرخ سود از سمت دستگاه نظارتی و بانک مرکزی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نرخ سود سپرده ها باید نزولی باشد، گفت: با کاهش نرخ سود بانکی، سپرده‌ها از سیستم بانکی خارج نمی‌شود و تعلل موجود برای کاهش نرخ سود از سمت دستگاه نظارتی و بانک مرکزی است.

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران پویا؛ درباره طرح کاهش نرخهای سود بانکی گفت: قبول کنیم که 3 سال است نرخ تورم شیب نزولی دارد، با این وجود نقدینگی به شدت رشد کرده و باید این نقدینگی کنترل می شد و اجازه نمی‌دادند که نقدینگی به 1200 هزار میلیارد تومان برسد و در این حد رشد کند.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه  چشم انداز شرایط امروز اقتصادی کشور نشان نمی دهد که تورم دوباره رشد بالا داشته  و نرخها به صورت شتابان بالا برود، گفت:  بر این اساس من معتقدم که نرخ سود سپرده ها باید نزولی باشد.

این نماینده سابق مجلس گفت: وقتی که مردم ببینند نرخ تورم به زیر 10 درصد رسیده و هنوز روند کاهشی خود را ادامه می دهد انتظارات خود را متناسب با نرخ تورم تعدیل خواهند کرد.

وی افزود:‌ مردم سپرده های خودشان را در شرایطی طی سال ها در بانکها گذاشتند که نرخ تورم بالاتر از نرخ سود بود و تجربه طولانی مدتی در این زمینه وجود دارد.

مصباحی مقدم تصریح کرد:‌ معنای این کار مردم این بود که قدرت خرید پولی که در بانک ها سپرده گذاری کرده بودند در حال کاهش بود. با این وجود پول های خود را در سیستم بانکی می‌گذاشتند،  حال در شرایطی قرار داریم که سود واقعی به دست مردم می رسد. یعنی تورم به اضافه نرخ سود مثبت و این یعنی اینکه مردم از سپرده های خود سود واقعی به دست می آورند.

وی با اشاره به اینکه درباره کاهش نرخ سود بانک ها بحثهای زیاد شده است گفت:‌ نباید در زمینه کاهش نرخ سودها واکنش منفی وجود داشته باشد و معتقدم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد اگر نرخ سود بانکی کاهش یابد.

مصباحی مقدم با اشاره به مشکلات نظام فعلی بانکداری کشور و  با بیان اینکه با کاهش نرخ سود بانکی، سپرده‌ها از سیستم بانکی خارج نمی‌شود، گفت: تعلل موجود برای کاهش نرخ سود از سمت دستگاه نظارتی و بانک مرکزی است.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه موضوع ادغام موسسات اعتباری و بانک ها یک اقدام اجرایی و وظیفه بانک مرکزی است و شرایط برای این امر وجود دارد ، گفت:بانک مرکزی ابتدا باید توافق لازم را با موسساتی که نیاز به ادغام دارند صورت دهد و در قدم بعدی اعلام کند که فلان بانکها باهم ادغام شده‌اند، از این حیث روش فعلی که در پیش گرفته شد مناسب نیست.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: