کد خبر: ۱۰۳۹۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - 31 May 2017
معاون اسبق برنامه‌ریزی وزیر صنعت گفت: یکی از مشکلات در سرراه تولید داخلی بحث دریافت مالیات از بخش‌ها مختلف بوده که باید سیستم مالیاتی کشور برای حمایت از تولید داخل بالا رود تا به جای واردات کالای غیرضروری، تولید محصولات صرفه اقتصادی داشته باشد.
معاون اسبق برنامه‌ریزی وزیر صنعت گفت: یکی از مشکلات در سرراه تولید داخلی بحث دریافت مالیات از بخش‌ها مختلف بوده که باید سیستم مالیاتی کشور برای حمایت از تولید داخل بالا رود تا به جای واردات کالای غیرضروری، تولید محصولات صرفه اقتصادی داشته باشد.

به گزارش  میزان، واردات اقلام غیرضروری همیشه به عنوان معضلی در جامعه مطرح بوده و واردات اقلام پیش پا افتاده و وسایلی که ساخت آن به نظر ساده می‌رسد و برای تولید آن نیاز به تجهیزات خاصی نیست همواره در آمار گمرک به چشم می‌خورد.

از این رو تولید برخی محصولات به عقیده برخی کارشناسان صرفه اقتصادی ندارد و صرف هزینه برای تولید آن نمی‌تواند سهم بالایی در اشتغالزایی داشته باشد به همین دلیل واردات آن از کشورهایی که تیراژ بالایی در تولید دارند با قیمت مناسب به داخل کشور انجام می‌شود.

برخی دیگز از کارشناسان نیز بر این عقیده‌اند که باید در کنار واردات، صادرات کالا‌ها و محصولاتی که توان تولید آن در کشور وجود دارد بهبود یابد و با حمایت دولت از تولید بتوان تراز تجاری را متوازن کرد تا در بحث تجارت جهانی با کشورهای مختلف تعامل داشته باشیم.

در همین راستا سید رضا فاطمی امین، معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص واردات اقلام غیرضروری به کشور و ضرر آن به اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: بحث تجارت خارجی از مهترین مسائلی است که در اقتصاد باید به آن توجه شود و تحقق اقتصاد مقاومتی و مبارزه با تحریم‌ها به این معنی نیست که با کشیدن حصار به دور خودمان از تعامل با کشورهای دیگر خودداری کنیم.

وی افزود: در بحث تجارت خارجی باید تراز تجاری کشور با دیگر کشور‌ها متوازن شود که این متوازن بودن بُعدهای مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان بُعد مالی را نام برد که ما چند میلیون دلار به کشور مورد نظر صادرات داریم و درمقابل چند میلیون دلار واردات از آنجا به کشور انجام می‌شود که در این بحث باید توازن حاکم شود .

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت یکی دیگر از بُعدهای متوازن شدن در تراز خارجی را فناوری و اشتغال دانست و خاطرنشان کرد: باید دید کالایی که وارد می‌شود چقدر در بحث اشتغالزایی به کشور کمک می‌کند و در مقابل صادرات محصولات چقدر برای کشور اشتغال به همراه داشته است.

فاطمی امین افزود: به طور مثال تولید سوزن در کشور ممکن است اشتغال‌زایی بالایی به همراه نداشته باشد و در کشورهایی که تیراژ تولید بالا است با قیمت پایینی به تولید برسد و از این رو ساخت آن در کشور صرفه اقتصادی نداشته باشد.

وی در ادامه به توان بالا در صادرات تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در مقابل واردات محصولاتی که تولید آن برای کشور صرفه اقتصادی بالایی ندارد، در داخل کشور تجهیزات پزشکی تولید می‌شود که در کنار ارزآوری قابل توجه، اشتغال‌زایی بالایی به همراه دارد و باید انرژی صرف تقویت تولید چنین تجهیزاتی شود.

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت تاکید کرد: باید به این نکته توجه شود که چه صادر می‌کنیم و در مقابل چه‌چیزی وارد می‌کنیم و این موضوع چقدر برای کشور اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.

فاطمی امین در ادامه خاطرنشان کرد: این موضوع که تولید برخی محصولات صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه است نباید در همه موارد مطرح شود و این نکته مهم است که باید تراز تجارت خارجی کشور در ابعاد مختلف متناسب شود.

وی افزود: نباید با گفتن نبود صرفه اقتصادی در تولید به این‌گونه عمل کرد که تنها برای کشورهای خارجی اشتغالزایی کنیم و فقط مصرف کننده باشیم و باید به این نکته توجه شود که دولت از تولید محصولاتی که برای کشور صرفه اقتصادی دارد حمایت کند.

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت با اشاره به ظرفیت بالا در تولید پوشاک، کیف و کفش اظهار کرد: این بخش قابلیت بالایی در اشتغالزایی کشور دارد و باتوجه به واردات پوشاک، کیف و کفش از سایر کشور‌ها این که درهای واردات را در این بخش ببندیم این موضوع به بحث قاچاق دامن خواهد زد.

فاطمی امین گفت: باید طی مدت زمان برنامه ریزی شده مثلا ۴ تا ۸ سال واردات پوشاک به داخل کشور را سخت کرد و درکنار آن به حمایت از تولیدکننده پرداخت و دید در چه مسائلی مشکل دارند تا با حل آن‌ها تولید داخل تقویت شود.

وی افزود: برای تقویت تولید داخل باید آگاهانه و با برنامه ریزی کلان پیش رفت تا پس از سخت گیری در واردات کالا بعد از گذشت چند سال دوباره به پله اول در واردات کالا بازنگردیم.

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت با بیان اینکه زیرساخت‌های توسعه تولید ملی فراهم است خاطرنشان کرد: بحث زیرساخت‌ها که زمان‌بر و هزینه بر بوده در طی سالیان اخیر فراهم شده و تنها باید با توانمندی و هوش از زیرساخت‌ها استفاده شود تا از ظرفیت حداکثری در تولید نهایت استفاده برده شود.

وی اخذ مالیات از برخی از بخش‌های تولیدی و شرکت‌های نوپا را به عنوان یکی از مشکلات در سرراه تولیدکنندگان مطرح کرد و گفت: در امور مربوط به مالیات مشکلاتی وجود دارد که یک عدم اعتماد دوطرفه‌ای بین سازمان امور مالیاتی و مردم شکل گرفته که سازمان امور مالیاتی در بحث اعلام هزینه‌ها به شرکت‌ها اعتماد کافی ندارد و از طرفی شرکت‌ها نیز بر این عقیده‌اند که این سازمان علاوه بر هزینه‌های اعلامی مبلغ اضافی را در پی اعلام نکردن هزینه‌های واقعی از شرکت‌ها دریافت می‌کند.

فاطمی امین افزود: در پی نبود اعتماد دوطرفه بین سازمان امورمالیاتی و شرکت‌ها هردو طرف ناراضی هستند که باید ساختار مالیاتی کشور اصلاح شود و این امر با مدیریت هوشمندانه امکان‌پذیر است.

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت تصریح کرد: گاهی اوقات عوامل اقتصادی در ایران از جمله یک شرکت، کارگاه تولیدی، کارخانه یا واحد صنعتی در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرد که در پی تامین نشدن نیاز خود یا فشارهای مختلف مجبور می‌شود یک رفتار نامناسب از خود بروز دهد.

وی در رابطه با اینکه برخی از واحدهای تولیدی پوشاک برای فرار از بحث مالیات اقدام به برندسازی محصولات خود نمی‌کنند گفت: برندسازی محصولات وفاداری تولیدکننده به مشتری را نشان می‌دهد و در دراز مدت حتما به نفع تولید کننده خواهد بود و بحث مالیات در این میان با مشکلاتی که در آن حاکم است در کیفیت محصولات تولیدی نیز تاثیر گذار است.

 فاطمی امین در ادامه تاکید کرد: باید اصلاح سیستم‌های مالیاتی در بحث برندسازی انجام شود تا با ثبت محصولات داخلی با کیفیت، برند‌ها تقویت شده و بحث ارتقاء کیفیت برای تولید کننده در این مورد الزامی شود و این امر به نفع اقتصاد کشور است.

معاون اسبق برنامه ریزی وزیر صنعت در خصوص نقش مالیات در اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: مالیات سه کارکرد دارد که یکی از آن‌ها کارکرد درآمدی است که واضح است نقش درآمدزایی برای دولت را به عهده دارد و کارکرد دوم آن مالیات بر سرمایه بوده که کارکرد آن تنظیم اقتصاد در جامعه است و در پی آن امور سوداگرانه کاهش پیدا می‌کند.

وی سومین عملکرد مالیات در جامعه را تولید اطلاعات عنوان کرد و گفت: دولت از طریق رصد فعالیت‌های اقتصادی اطلاعات لازم را در زمینه تولید، واردات، صادرات و دیگر مسائل کسب می‌کند.

فاطمی امین در انتها عنوان کرد: با رفع موانع از سرراه تولید و حمایت تولیدکنندگان نوپا می‌توان در توسعه تولید ملی کارهای بزرگی کرد و باعث رشد و شکوفایی اقتصاد کشور در زمینه های مختلف شد.

برچسب ها: وزیر صنعت ، مالیات
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: