محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که با اعمال تغییرات ژنتیکی در نیشکر میتوان در برگ و ساقه آن روغن و سوخت زیستی تولید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از زی نیوز، این گیاهان اصلاح شده همچنین شکر بیشتری تولید کرده که برای تولید اتانول به کار میرود.
پیشبینی میشود که این محصولات دو منظوره، بیش از پنج برابر در هر جریب (هر جریب 4هزار متر مربع) نسبت به دانههای سویا و دو برابر بیشتر از ذرت سودآور هستند.
محققان دانشگاه ایلینویز با استفاده از یک آبمیوهگیری، حدود 90 درصد از قند و 60 درصد از روغن گیاه را استخراج کردند.
مایع به دست آمده برای تولید اتانول تخمیر شد و بعد از آن به حلالهای آلی برای بازیابی روغن آغشته شد.
این تیم روش مورد استفاده خود را برای جدا کردن روغن و شکر به ثبت رسانده است.
میزان روغن به دست آمده از این گیاهان اصلاح ژنتیکی شده، به ترتیب بازیافت 67 درصد و 167 درصد بیش از نیشکر اصلاح نشده است.