«راوی روایت رفاقت 59 ساله»، «سیاه؛ رنگ غالب هنر در پایتخت»، «گرانی لبنیات باز هم خودسرانه؟» و «سلامت نان در تنور سودجویان» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه جام جم در شماره چهارشنبه 22 دی است.
** راوی روایت رفاقت 59 ساله
روزنامه جام جم گفت وگویی را با آیتالله سید جعفر شبیری زنجانی منتشر کرد. او درباره چگونگی آشنایی با رهبر معظم انقلاب و آیت الله هاشمی رفسنجانی می گوید: من وقتی از قم به مشهد آمدم، آقای عبدخدایی از اعضای فداییان اسلام، واسطه آشنایی من با آقا شد. این مربوط به سال 35 و بعد از شهادت نواب صفوی بود. بعد از این آشنایی ما فعالیت مشترکی را با هم شروع کردیم و در کتاب «شرح اسم» هم ذکری از این همکاری مشترک آمده است. ما گروهی پنج یا شش نفری را تشکیل دادیم و وسعت این همکاری به حدی بود که استاندار خراسان در آن وقت تصور میکرد که ما گروهی چند صد نفره هستیم. با آقای هاشمی، قبلتر از مقام معظم رهبری دوست بودم. ایشان قبل از سال 33 در قم بودند و من از همان موقع با ایشان آشنایی داشتم. آقای هاشمی هم از علاقهمندان به نواب بودند و من به اتفاق ایشان به دیدن نواب در قم رفتیم.
** سیاه؛ رنگ غالب هنر در پایتخت
روزنامه جام جم در گزارشی نوشت: با درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی فضای هنری کشور شاهد تغییراتی در برخی برنامههاست. حالا البته همه چیز در حالت تعلیق است؛ حتی سیفالله پویاراد، مدیر ششمین دوسالانه نقاشی دامونفر گفته که افتتاحیه را به احترام درگذشت آیتالله هاشمیرفسنجانی به جمعه موکول کردهاند؛ رویدادی که شاید مهمترین اتفاق دو سال یکبار نقاشان جوان است. از سویی درگذشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک رویداد هنری دیگر را نیز به تعویق انداخته، اما این یکی کاملاً در ارتباط است با این درگذشت. چرا که دبیرخانه «تصویر سال» اعلام کرده بهدلیل اهمیت پوشش تصویری این رویداد مهم تاریخ معاصر ایران در چهاردهمین دوره «تصویر سال»، مهلت دریافت آثار را تا پایان روز شنبه 25 دیماه 1395 تمدید میکند.
** گرانی لبنیات باز هم خودسرانه؟
درحالی دستگاههای نظارتی بتازگی اعلام کردهاند هرگونه افزایش قیمت لبنیات غیرقانونی است که تقریبا از ابتدای این هفته روند افزایش خزنده قیمت در برخی محصولات لبنی مثل ماست و کره شروع شده است. حدود یک ماه پیش که زمزمه گرانی محصولات لبنی مطرح شد، سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به عنوان سازمان مسئول تنظیم بازار محصولات لبنی اعلام کرد، با افزایش قیمت بیدلیل لبنیات بشدت برخورد خواهد کرد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. در آن زمان، قرار بر این بود آن گروه از تولیدکنندگان که بدون هماهنگی سازمان اقدام به افزایش قیمتها کرده بودند، کالاهای گران خود را از بازار جمعآوری و محصولاتشان را با قیمتهای مصوب به بازار عرضه کنند، اما این اتفاق نیفتاد. با گذشت نزدیک به یک ماه از این ماجرا، روند افزایشی قیمت لبنیات کمکم و بدون سر و صدا ادامه دارد. براساس بررسیهای میدانی خبرنگار جامجم از سطح شهر تهران، برخی اقلام لبنی بخصوص کره کمتر توزیع میشود که فروشندگان دلیل آن را تلاش تولیدکنندگان برای گرانکردن کره عنوان میکنند.
** سلامت نان در تنور سودجویان
امین جلالوند در این گزارش آورد: برای کشوری که سالانه حدود ده میلیون تن نان مصرف میکند، سلامت نانهای مصرفی، تاثیر مستقیمی در سلامت جامعه دارد. در شرایطی که گفته میشود میزان مصرف نان در کشور ما بیش از دو برابر کشورهای اتحادیه اروپاست، با وجود مصرف بالای نان میان ایرانیها، این قوت غالب، چندان هم که فکر میکنیم سالم و بهداشتی نیست. براساس آمارهای رسمی، هر ایرانی در طول سال به طور میانگین 117 کیلوگرم نان مصرف میکند. در این بین، بیش از 90درصد نان مصرفی کشور را نانهای سنتی مثل لواش، سنگک، بربری و ... تشکیل میدهد و فقط کمتر از 10 درصد از بازار نانهای مصرفی کشور در اختیار نانهای صنعتی است. عمده مشکلات بهداشتی در این حوزه به همان بازار 90 درصدی نانهای سنتی برمیگردد. اگرچه سازمانهای مختلفی در کشور، متولی نظارت بر سلامت نان هستند، اما هنوز هم در گوشه و کنار کشور، گاه نانهایی به دست مصرفکننده میرسد که فیلتر نظارتها را دور زده و از حداقل استانداردهای بهداشتی و سلامتی بیبهرهاند.