کد خبر: ۸۸۱۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - 07 December 2016
تصمیم اخیر هیات وزیران برای تبدیل پول ملی به تومان به دلیل اینکه می‌تواند هزینه بالایی برای چاپ مجدد پول به دنبال داشته باشد و موجب تغییر سیستم‌های حسابداری می‌شود، ممکن است توسط مجلس یا شورای نگهبان مورد قبول قرار نگیرد.
یک کارشناس ارزی گفت: تصمیم اخیر هیات وزیران برای تبدیل پول ملی به تومان به دلیل اینکه می‌تواند هزینه بالایی برای چاپ مجدد پول به دنبال داشته باشد و موجب تغییر سیستم‌های حسابداری می‌شود، ممکن است توسط مجلس یا شورای نگهبان مورد قبول قرار نگیرد.

ابوذر نجمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مصوبه امروز هیات وزیران درباره تغییر واحد پول ایران از ریال به "تومان" و تأثیری که این اقدام به صورت مقطعی بر بازار ارز خواهد گذاشت، اظهار کرد: اگر موضوع در همین حدی که رسانه‌ها به آن پرداخته‌اند باشد قطعا نه تأثیر چندانی روی واحد پولی که در حال حاضر نیاز به تغییر آن احساس می‌شود، خواهد داشت نه بر بازار ارز تأثیری می‌گذارد.

این کارشناس بازار ارز ادامه داد: تأثیر بر واحد پولی زمانی اتفاق می‌افتد که دولت تصمیم به اصلاح واحد پولی بگیرد و بخواهد حذف سه یا شش صفر از واحد پولی را عملیاتی کند؛ در آن صورت ممکن است واحد پولی جدیدی شکل گیرد که روی برخی شاخص‌ها تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: در صورت عملیاتی شدن چنین طرحی چون روی تقاضای پول از لحاظ روانی تأثیرگذار است و باعث کاهش سرعت گردش پول می‌شود و از سویی با توجه به تغییراتی که در سیستم‌های دیجیتال و زیرساختی بانکی خواهیم داشت، نیازمند مطالعات زیادی خواهیم بود تا متوجه تأثیرات این اقدام (حذف سه یا شش صفر) بر روی متغیرهایی چون تورم شویم.

نجمی بار دیگر با تأکید بر اینکه هیچ کدام از این دو اقدام عملا تأثیری روی بازار ارز نباید بگذارد، اذعان کرد: اصلاح واحد پولی تأثیری روی نرخ برابری ارز نمی‌گذارد و چنین تجربه‌ای در هیچ کجای دنیا دیده نشده است.

او خاطر نشان کرد: تصمیم اخیر هیات وزیران به دلیل اینکه می‌تواند هزینه بالایی برای چاپ مجدد پول به دنبال داشته باشد و موجب تغییر سیستم‌های حسابداری می‌شود، ممکن است توسط مجلس یا شورای نگهبان مورد قبول قرار نگیرد مگر اینکه در ادبیات واحد پولی را اصلاح کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: