کد خبر: ۸۷۲۸۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۴ آذر ۱۳۹۵ - 24 November 2016
‌بازرس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی کشور گفت: در کتابخانه‌های عمومی، فرهنگ گریز از کودکان به چشم می‌خورد و جهت عضوگیری‌ها به سمت و سویی است که از کودکان عضویت کمتری داشته باشیم.

‌بازرس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی کشور گفت: در کتابخانه‌های عمومی، فرهنگ گریز از کودکان به چشم می‌خورد و جهت عضوگیری‌ها به سمت و سویی است که از کودکان عضویت کمتری داشته باشیم.

‌به گزارش ایسنا، حسن کیانی در مجمع عمومی انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی استان آذربایجان شرقی گفت: در رابطه با بحث فرهنگ مطالعه، اهمیت و نگرش به علم کتابداری، ما از نداشتن عادت به مطالعه متضرر هستیم، که در این راستا باید به صورت ریشه‌ای با مساله برخورد کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی مطالعه در کودکان عنوان کرد: این درد و یک زخم کهنه بر فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ما است که از کودکان در کتابخانه‌هایمان به‌علت نداشتن امکانات و شرایط لازم عضوگیری نمی‌کنیم، درحالی‌که در کشورهای صاحب مطالعه سعی اصلی مسئولین کتابخانه‌ها بر روی بچه‌هاست.

او افزود: بعد از تعطیلی کتابخانه‌های مدارس و حذف پست کتابدار آموزشی توسط یکی از وزرای اسبق آموزش و پرورش، چشم امید ما به نهاد کتابخانه‌های عمومی است.

کیانی با اشاره به رشد کیفی خدمات و آمار کتابخانه‌ها تاکید کرد: باید گسترش بخش‌های کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌های ما دیده شود، و مدیرانی مخصوص آموزش کودکان تربیت شوند.

او همچنین درباره نبود نگرش صحیح نسبت به رشته کتابداری گفت: جامعه‌ ما به کتابدار و کتابخانهاحساس نیاز نمی‌کند، و در این نگرش از معلم گرفته تا پدر و مادر خانواده نقش دارند.

وی با اشاره به انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی عنوان کرد: این انجمن از نوع انجمن علمی است و رسالت صنفی ندارد، اما رسالت بزرگ گسترش و رشد کتابخانه‌ها، آموزش کتابداران و توسعه‌ رشته‌ کتابداری با این انجمن است که توسط بازوان اجرایی در استان‌ها می‌توان به این هدف رسید.

مسئول شاخه‌ دانشجویی انجمن کتابداری با بیان این‌که انجمن‌های علمی بی‌بضاعت هستند و بودجه‌ بسیار ناچیزی دارند، افزود: امیدواریم در این راستا از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به عنوان مددکار انجمن، کمک‌های مادی و معنوی لازم را داشته باشیم.

او با برشمردن نقش انجمن علمی کتابداری تبریز گفت: تبریز یکی از مکان‌های موفق در این حوزه بوده است، و انجمن آن کمک‌های زیادی داشته و به‌خوبی به وظایف خود عمل کرده است.

کیانی با اشاره به جایگاه رفیع کتابداری کشور نسبت به کشورهای آسیای میانه تاکید کرد: در تبریز باید وسعت دید را گسترش داد، و کارگاه‌های آموزشی در سطح کشورهای منطقه برگزار و از این طریق درآمدزایی کرد.

او داشتن همکاری با استان‌های مجاور، عضویت کلیه‌ دانشجویان دانشگاه‌های استان و جلب مشارکت سازمان‌های تخصصی را از سایر اقدامات انجمن کتابداری استان آذربایجان‌ شرقی دانست، و افزود: ما همواره دست همکاری‌مان را به سمت دانشجویان بلند کرده و از حضور و همفکری آنان کمک می‌گیریم.

چهارمین مجمع عمومی انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی استان همراه با آیین نکوداشت پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی، دکتر غلامحسین تسبیحی در کتابخانه مرکزی استان برگزار شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: