کد خبر: ۸۵۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۲ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - 31 October 2016
روزنامه ابتکار در شماره دوشنبه 10 آبان در تشریح این خبر به ساخت سد ایلیسو در ترکیه اشاره کرد و در ارتباط با مشکل هایی که به وجود می آورد، نوشت: اولین متضرر، کشور عراق است که به صورت مستقیم تحت تاثیر این ساخت و ساز غول آسا قرار می‌گیرد. کویرها و باتلاق‌های در حال خشک شدن عراق منشاء ریزگردها به ایران هستند؛ خاک و شن‌هایی که از طریق باد شمال به ایران می‌آید و ریه‌های مردم غرب و جنوب ایران را پر می‌کند.

این روزنامه در تیتر یک با انتخاب عنوان ایست 45 ساله، می نویسد: میانگین بهره وری اقتصاد در ایران طی 45 سال اخیر حدود صفر بوده است. باور این موضوع کمی سخت است اما باید گفت که هیچ تغییری در بهره وری اقتصادی، م با 4 دهه قبل نکرده ایم. طی سال های گذشته در مقاطعی مانند سال های 2000 تا 2005( دولت های هفتم و هشتم) توانسته ایم به رشد اقتصادی همراه با بهره وری دست یابیم که سال های بعد و قبل از آن با کاهش شدید شاخص ها میانگین آن را به صفر رسانده ایم. کارشناسان معتقدند عواملی مانند عدم سرمایه گذاری داخلی و خارجی، تولید بدون صرفه در کشور و دلایل متعدد دیگر مانند بهره وری پایین نیروی کار، سبب شده تا رشد اقتصادی ما تنها به نفت خلاصه شود. 

روزنامه ابتکار با انتشار عنوان اسلام سازها را نشکست، آورد: بحث پیرامون حرمت موسیقی و تفکیک موسیقی غنا از غیر آن، یکی از مناقشات جدی و اساسی است که بسیاری از کارشناسان و پژوهشگران علوم دینی را به خود مشغول داشته و هر یک سعی می‌کنند به فراخور آموزه‌ها و انگاره‌های فراگرفته به بازتحلیل این مفهوم دینی بپردازند. در آیات قرآن از لفظ «غنا» استفاده نشده، و امر و نهی خاصّی صریحا بدان تعلّق نگرفته‏است؛ بلکه تمسّک‏کنندگان به آیات، آنها را به‏واسطه‏ دلایل خارجی همچون احادیث وارده در این باب دلیل بر حرمت گرفته‏اند. در این آیات الفاظی نظیر «قول زور»، «باطل» و «لهوالحدیث» آمده‏است که برخی آنها را به «غنا» معنا کرده‏اند.در باب غنا و موسیقی، آیات و احادیثی دال بر حرمت و حلیت وجود دارند که هیچ یک توانایی اثبات حکم مطلق غنا را نداشته و وافی به مقصود قائلان به حرمت مطلق یا حلیّت مطلق نیست. بدون تردید اسلام مخالف صددرصد و مطلق با موسیقی نداشته و حتی در زمان‌هایی از پیوستگی با موسیقی نیز برخوردار بوده است. شاید قرائت‌های قدری رادیکال و بنیادگرایانه فعلی از فقه موجب شده تا نسبت به موسیقی از نظرگاهی کاملا سلبی برخورد شود و موسیقی را معادل با فساد و تباهی قلمداد کنند. و باز شاید لازم باشد تا بار دیگر به متون اولیه و منظر مورد ائمه معصوم و فقهای بزرگ شیعه در این موضوع نظر افکنده شود.

این روزنامه با درج عنوان بازداشت خبرنگار ربطی به منع مبارزه با فساد ندارد، نوشت: دادستان تهران برخی پرونده‌های مهم مطروحه در دادسرای تهران را مورد توجه قرار داد و گفت: طی یکی دو ماه اخیر چندین پرونده فساد مهم اقتصادی در دادسرای تهران مفتوح شد که بازتاب رسانه‌ای آن بعضاً منطبق با واقعیت نیست، این موضوع ایجاب می‌کند به منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی ارائه شود. پرونده اول موسوم به واگذاری املاک شهرداری در تاریخ 1395.6.13 با دستور رییس محترم قوه قضاییه خطاب به دادستان کل مفتوح شد و گزارش دادستانی کل روز شنبه توسط رییس محترم قوه قضاییه جهت رسیدگی به دادسرای تهران ارجاع شد. دادستان تهران با تاکید مجدد بر این که اتهام یاشار سلطانی مجزا از پرونده شهرداری است و بازداشت وی ربطی به منع مبارزه با فساد ندارد، بازداشت وی را ناشی از ممنوعیت رسانه ها، مطبوعات و حتی صدا و سیما در انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس شورای اسلامی، تحقیقات مقدماتی مراجع قضایی و مذاکرات و جریان غیر علنی محاکم دانست و اظهار داشت: این که متهم می گوید نمی دانسته انتشار این نامه جرم است پذیرفته نیست؛ زیرا جهل به قانون رافع مسوولیت کیفری نمی باشد و ادعای آقای حکیمی پور مبنی بر این که نامه سازمان بازرسی مهر محرمانه نداشته نیز قابل پذیرش نمی باشد؛ زیرا مطابق بند 6 ماده 6 قانون مطبوعات، تحقیقات مراجع قضایی محرمانه است. 

روزنامه ابتکار با بررسی عنوان آینده لبنان بعد از انتخابات رئیس جمهوری، می نویسد: کرسی ریاست جمهوری در لبنان خالی است و قرار است بالاخره اختلافات برای انتخاب رئیس جمهوری کنار گذاشته شود. پارلمان این کشور در مدت30 ماه بارها به دلیل اختلافات جریان‌های سیاسی این کشور و نرسیدن به توافق بر سر یکی از کاندیداها به حد نصاب نرسید و همین امر موجب شد تا این کشور در مدت بیش از دو سال رئیس جمهوری نداشته باشد. سیدهادی سیدافقهی کارشناس مسائل خاورمیانه و لبنان با تشریح شیوه انتخاب رئیس جمهوری در این کشور گفت: گزینه حزب الله از ابتدا میشل عون بود گرچه قبل از میشل عون، سعد حریری با فرنجیه دیدار کرد که او هم از 8مارسی ها بود اما عون قوی تر از فرنجیه بود و حزب الله با کاندیداتوری فرنجیه موافقت نکرد به این دلیل که تنها گزینه آنها برای آینده سیاسی لبنان میشل عون بود به همین دلیل هم زمانی که توافق کرده و اعلام کردند به موجب اختلافات گسترده‌‌ای که با سعدالدین حریری دارند و حتی برخی اوقات میان جریان حزب الله و المستقبل سعدحریری، جنگ لفظی رخ می‌دهد که بیشتر از سوی جریان المستقبل بود احتمال می‌دادند که حزب الله با المستقبل به تفاهم نرسند و میشل عون هم احتمال می‌داد که سعد حریری از جریان 14مارس می‌خواهد نخست وزیر شود و حزب الله به نخست وزیری او رای نخواهد داد ولی سیدحسن نصرالله از این اختلافات گذشت و فداکاری کرد تا به خاطر انتخاب میشل عون برای ریاست جمهوری، حریری از 14مارس نخست وزیر شود.

این روزنامه سرمقاله را به عنوان «نفس تنگی مطبوعات در حلقه سیاست بازی ها» به قلم جلال خوش چهره اختصاص داد.

«آغاز شمارش معکوس برای تعیین تکلیف وزرای پیشنهادی»، «تطبیق ناپذیری که بر مدار ربا می چرخد»، «تلطیف روحی جوانان جنگ زده با تئاتر» و «3 اقدام ضرب الاجلی دانش آشتیانی برای آموزش و پرورش» از دیگر عنوان های روزنامه ابتکار است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: