کد خبر: ۷۹۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - 23 August 2016
«یکی از ضعف‌های جدی ما این بوده که نتوانسته‌ایم برنامه‌ها را «ملی» تهیه کنیم و تاکنون برنامه‌ها سیاسی تهیه می‌شده است.»
یک کارشناس بازار کار با اشاره به دلایل عدم موفقیت برنامه‌های توسعه‌ای، گفت: «یکی از ضعف‌های جدی ما این بوده که نتوانسته‌ایم برنامه‌ها را «ملی» تهیه کنیم و تاکنون برنامه‌ها سیاسی تهیه می‌شده است.»

حمید حاج‌اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون نرخ بیکاری با وجود هدف‌گذاری‌های برنامه‌های توسعه‌ای تک‌رقمی نشده است؟ اظهار داشت: درست است که ما سابقه چند برنامه توسعه‌ای را هم قبل از انقلاب داریم و 5 برنامه هم بعد از انقلاب اجرا شده است، اما در مجموع در اجرای برنامه‌ها ناموفق بوده‌ایم. این را دولتی‌ها، مجلس و هم نخبگان و دانشگاهیان تایید می‌کنند.

وی افزود: مسایل متعددی در عدم موفقیت برنامه‌ها دخیل است که یکی از جدی‌ترین آن‌ها این است که برنامه‌ها سیاست‌زده است، چون در یک دولت برنامه تهیه می‌شود و دولت دیگر با یک گرایش جدید وارد عرصه کار می‌شود و اعتقادی اصلا به برنامه ندارد. می‌گوید این برنامه با گرایش سیاسی گروه قبلی تهیه شده و اصلا الزامی برای این‌که بتواند برنامه را اجرا کند، ندارد. در عین حال، مکانیزم‌های نظارتی و الزام‌آور نیز متاسفانه نتوانسته به درستی عمل کند.

یک کارشناس بازار کار تصریح کرد: شاید باید این‌طور بگوییم که مجلس هم این گرایش سیاسی را دارد که وقتی عوض می‌شود، هم اعتقاد به پیگیری برنامه ندارد و هم اعتقاد به نظارت بر اجرای آن از سوی دولت وجود ندارد.

حاج‌اسماعیلی عنوان کرد: این یک ضعف و بیماری در کشور است و این‌که چرا ما نباید برنامه‌ها را ملی تهیه کنیم و تاکنون برنامه‌ها سیاسی تهیه می‌شده است.

وی متذکر شد: از سوی دیگر، چرا این مشکل وجود دارد که گروه‌های سیاسی سر برنامه‌های کارشناسی در کشور با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند. در حال حاضر گروه‌های سیاسی مختلف در توسعه ملی کشور با یکدیگر نقطه اشتراک ندارند.

یک کارشناس بازار کار در پاسخ به این پرسش که چرا ما هیچ‌گاه برنامه ملی نداشته‌ایم؟ ادامه داد: شاید یک دلیل آن این بوده که ما در کشور برنامه‌محور نیستیم و بیشتر دنبال این هستیم که یک کارنامه‌ای از آمار و ارقام تهیه کنیم.

حاج‌اسماعیلی گفت: کشوری که اقتصاد آن دولتی است و به طور معمول تمام بودجه و هزینه‌ها از محل درآمدهای دولتی تامین می‌شود، کسی به خود زحمت نمی‌دهد که کار کارشناسی انجام دهد؛ چراکه در کشوری که معمولا مکانیزم‌ها قوی است و بخش خصوصی فعالیت می‌کند و دولت باید برنامه بریزد و سیاست‌گذار باشد، حس مسوولیت بیشتر می‌شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: