کد خبر: ۶۶۱۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - 14 March 2016
صبح امروز با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و سازمان بورس تفاهم‌نامه مشترکی به منظور استفاده از ظرفیت‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه به امضاء رسید.
صبح امروز با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و سازمان بورس تفاهم‌نامه مشترکی به منظور استفاده از ظرفیت‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه به امضاء رسید.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد فطانت -رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار- در این جلسه گفت: در حال حاضر ظرفیت های بسیار خوبی در مناطق آزاد وجود دارد که بازار سرمایه به عنوان یکی از اهداف اصلی خود می‌تواند از طریق ایجاد پایگاه ها و ارتباطات مستحکم تر به رشد این مناطق کمک کند.

وی با بیان اینکه توسعه بازار سرمایه یکی از ارکان اصلی رشد اقتصادی به شمار می رود افزود: در خصوص توسعه بازار بدهی به کشورهای خارجی پیشنهاد شد که در مناطق آزاد و در زمینه بورس های کالایی در مرحله اول و اوراق مشتقه و صکوک در مرحله دوم و بعد در زمینه های دیگر سرمایه گذاری داشته باشند.

فطانت با بیان اینکه بازار سرمایه آماده فعالیت با مناطق آزاد است گفت: به پشتوانه تجربه بسیار بالایی که در ریاست مناطق آزاد وجود دارد، می توانیم توسعه بیش از پیش بازار سرمایه و تامین مالی را شاهد باشیم این در حالی است که برای موفق شدن در این زمینه باید با شروع هر پروژه، حضور یک سرمایه گذار خارجی نیز تثبیت شود تا بتوانیم بازار سرمایه را به سمت موفقیت بیشتر سوق دهیم.

رئیس سازمان بورس با رونمایی از برنامه های جدید سازمان بورس از عرضه اولیه سهام در حوزه نفت و انرژی در روز سه شنبه خبر داد و گفت : بزرگترین عرصه IPO در حوزه نفت و انرژی روز سه شنبه وارد بازار سرمایه می شود. ارزش اوراق مشارکت شرکت ملی نفت حدود 5 هزارمیلیارد تومان است که از این رقم 3500 میلیارد تومان مربوط به پارس جنوبی و 1500میلیارد تومان درخصوص حوزه غرب کارون در نظر گرفته شده است.

وی در پایان تصریح کرد:این تفاهم نامه می تواند زمینه ساز همکاری قوی بین بازار سرمایه و مناطق آزاد، همچنین رفع محدودیت از بستر مناطق آزاد باشد.

در ادامه این نشست اکبر ترکان – دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: تلاش می شود زیر ساختهای فیزیکی و حقوقی لازم جهت توسعه بیشتر اقتصاد فراهم شود، البته مناطق آزاد جهت اتصال به بیرون از مرزهای کشور نیازمند اتصال پورت های خود به بیرون است.

وی اختلاف سود بانکی و تورم را بی سابقه خواند و تصریح کرد: هم اکنون نرخ سود تسهیلات 12 درصد بالاتر از نرخ تورم است که این اختلاف در اقتصاد کشور بی سابقه است.

ترکان با اشاره به نرخ سود 24 درصد بانک ها گفت: در کسب و کار حلال نمی توان با این نرخ تورم، نرخ سود بالای 24 درصد کسب کرد.

وی با اشاره به اینکه اصلی ترین رقیب بازار سرمایه، بازار پول با سود 24 درصد است، اضافه کرد: باید زیرساخت های لازم برای تقویت بازار سرمایه فراهم شود که امیدواریم مناطق آزاد مالی این امکان را ایجاد کنند.

به گفته ی ترکان در این راستا بانک های فراساحلی به زودی برای جذب سرمایه راه اندازی می شوند تا سرمایه ایرانیان غیر مقیم را جذب خود کنند که این سرمایه ها می تواند شامل دارایی های ایرانیان مقیم خارج از کشور یا دارایی های ایرانیان داخل باشد که سرمایه خود را خارج از ایران پس انداز کردند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه حضور بورس در مناطق آزاد عاملی برای بازگشت سرمایه های غیر مقیم است، خاطرنشان کرد: با این اقدام اندازه بازار سرمایه نیز نسبت به GDP افزایش می یابد.

وی ضمن پیشنهاد بررسی تأسیس بورس در مناطق آزاد، تصریح کرد: ما نیازمند همکاری و حمایت سازمان بورس برای تأمین مالی در حوزه های مختلف هستیم که این حمایت نه تنها تأمین مالی برای خود ما بلکه می تواند تأمین مالی برای سایر سرمایه‌گذاران نیز باشد.

انتهای پیام
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: