کد خبر: ۶۵۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - 11 March 2016
حامد زارع، روزنامه‌نگار از انتشار «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» خبر داد و گفت: این اثر دربردارنده مجموعه گفت‌و‌گوهای من با دکتر رضا داوری‌اردکانی، استاد ممتاز فلسفه دانشگاه تهران است.
حامد زارع، روزنامه‌نگار از انتشار «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» خبر داد و گفت: این اثر دربردارنده مجموعه گفت‌و‌گوهای من با دکتر رضا داوری‌اردکانی، استاد ممتاز فلسفه دانشگاه تهران است.

وی با اشاره به در دست چاپ بودن «آفاق اندیشه در سپهر سیاست» اظهار کرد: این کتاب نیز مجموعه گفت‌وگویی با سید جواد طباطبایی، متفکر ایرانی است.
 
 درباره جدیدترین اثر منتشر شده خود از سوی انتشارات ققنوس گفت: این اثر «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» نام دارد و مجموعه گفت‌و‌گویی است که از سال 1388 تا 94 با استاد داوری انجام داده و اغلب آنها در «مهرنامه» به چاپ رسیده است.
 
وی با بیان این‌که، فصل پایانی این کتاب با عنوان «حاشیه‌‌های زیست فرهنگی» در «مهرنامه» و هیچ رسانه دیگری منتشر نشده است، اظهار کرد: این بخش بیشتر حول و حوش رفتارهای شخصی و نگرش‌های درونی دکتر داوری است. دکتر داوری در این فصل به پرسش‌هایی درباره علائق ادبی، رمان‌های مورد علاقه خود، فضای فکری گفتمان‌های ادبی روسیه و اروپا، شعر و حکایات قدمای زبان فارسی و ارتباط وی با حافظ و سعدی و جامی پاسخ داده است.
 
نویسنده کتاب «آفاق حکمت در سپهر سنت» ادامه داد: بخش جالب دیگر این کتاب به یادآوری و نگرش دکتر داوری به سفرهای خود به جای جای جهان است. دکتر داوری یک «جهان دیده» است. این عبارت با «جهانگرد» تفاوت‌های اساسی دارد و فیلسوف با نگاه فلسفی خود به جهان می‌نگرد. وی در این بخش از کتاب از تجربه سفر خود به چین گفته و در ادامه به زیبایی «امریکا» را توصیف می‌کند و از هند و مصر می‌گوید.
 
زارع افزود: علاوه بر پیشگفتاری که من بر این کتاب نوشته‌ام، دکتر داوری‌اردکانی نیز مقدمه‌ای بر آن نوشته و محمدمنصور هاشمی نیز کتاب را بازبینی و یادداشتی بر آن نوشته است.
 
بنا به گفته زارع، کتاب «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» در 6 فصل «طرحی از زندگی فکری»، «اندیشه در ایران»، «علم در ایران»، «منورالفکری ایرانی»، «تفکر فلسفی» و «حاشیه‌های زیست فرهنگی» تدوین شده و در ۲۶۰ صفحه از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.

زارع همچنین از آماده‌سازی کتاب «آفاق اندیشه در سپهر سیاست» خبر داد و گفت: نیمی از تدوین کتاب به انجام رسیده است و باقی نیز طی یکسال آینده آماده چاپ می‌‌شود.
 
وی ادامه داد: در این گفت‌و‌گوها سید جواد طباطبایی به سوالاتی درباره زندگی، رویکردهای فکری، مساله ایران و تاریخ اندیشه ایران و اروپا با تاکید بر افکار هگل پاسخ داده است.
 
این روزنامه‌نگار درباره دل‌مشغولی و تعلق خاطر به فیلسوفان «سنت‌گرا» گفت: دل مشغولی من به این سه متفکر تاریخ اندیشه ایران دکتر سید حسین نصر، دکتر رضا داوری اردکانی و دکتر سید جواد طباطبایی است، اما باید به این نکته اشاره کنم که دکتر سید حسین نصر، فیلسوف «سنت‌گرا» است اما دکتر داوری را نمی‌توان یک فیلسوف صرفا «سنت‌گرا» نامید بهتر است از دکتر داوری با عنوان فیلسوف «متامل در مدرنیته» یاد کرد. دکتر طباطبایی نیز متفکری متجدد است و جانبدارانه از «اندیشه جدید» سخن می‌گوید.
 
این نویسنده ادامه داد: این سه متفکر مساله «روشنفکری دینی» و بحث «سنت» در آن را که باید در نزد دکتر سروش و شریعتی به آن توجه می‌شد در آثار خود جدی گرفته و به آن پرداخته و به پرسش‌ها در این زمینه پاسخ دادند.

حامد زارع، روزنامه‌نگار و نویسنده حوزه اندیشه در نشریه «مهرنامه» است. وی دو کتاب با نام‌های «آفاق حکمت در سپهر سنت» و «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» مجموعه گفت‌و‌گو‌ با سید حسن نصر و رضا داوری اردکانی دارد که از سوی نشر ققنوس به چاپ رسیده است./ایبنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: