وی از موسسه تحقیقات کشت دیم هم قدردانی کرد و گفت: امسال مجتمع کشت و صنعت مغان با روش های نوین آبیاری و مدیریت کشت توانست در هر هکتار حدود 6 تن گندم برداشت کند در حالی که میانگین برداشت گندم در کشور حدود دو تن در هکتار است.
کشاورز درباره اجرای طرح های افزایش بهره وری آب افزود: امسال سطح زیرکشت گندم را کاهش می دهیم اما با بکارگیری روش های نوین آبیاری به ویژه آبیاری زیرسطحی و مدیریت علمی مزرعه و تمرکز بر افزایش عملکرد تولید درصددیم میزان تولید را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: به ازای مصرف هر مترمکعب آب در کشور 500 گرم گندم تولید می شود که قابل توجه نیست و باید امسال به 900 گرم در هکتار افزایش دهیم.
معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی همچنین از ایجاد انجمن بنیاد گندم کاران خبر داد و گفت: با همکاری کشاورزان نخبه و پیشرو این انجمن تشکیل شد و قرار است با همکاری متخصصان علمی کشاورزی و بهره گیری از تجارب ارزشمند این کشاورزان طرح بلوک بندی برای افزایش عملکرد تولید گندم در کشور اجرا شود.
کشاورز افزود: در طرح بلوک بندی ، روش های نوین آبیاری و دستاوردهای علمی متخصصان داخل و خارج کشور برای افزایش عملکرد تولید اجرا می شود.
وی درباره توسعه کشت دیگر محصولات راهبردی هم گفت : در تولید گندم تا حدودی موفق بودیم اما هنوز از شرایط راضی نیستیم و در محصولات دیگر مانند چغندرقند پیشرفت های خوبی داشتیم اما در توسعه کشت دانه های روغنی به ویژه کلزا کارنامه قابل قبولی ارائه ندادیم و درصد خوداتکایی کشور در تولید دانه های روغنی حدود 6 درصد است.
معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی افزود: سال 92 برای تامین روغن مورد نیاز داخل کشور 14 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شد که عدد بسیار سنگینی است.
کشاورز گفت: برای جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین تقویت اراضی زیرکشت گندم باید کلزا به عنوان کشت راهبردی در برنامه سال زراعی جدید قرار گیرد.
وی افزود: باید ساختار مناسبی برای خرید تضمینی دانه روغنی کلزا تعریف شود تا کشاورزان به کشت این محصول تشویق و ترغیب شوند.
معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: تاکنون 50 هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان خریداری شده است اما پس از گذشت سه ماه هنوز نتوانستیم پول کشاورزان را پرداخت کنیم به طور مثال به مجتمع کشت و صنعت مغان 4 میلیارد تومان بدهکاریم.
کشاورز تاکید کرد : باید میزان عملکرد تولید را در واحد سطح افزایش دهیم در غیر این صورت بهتر است کشت نکنیم و ما برای افزایش سطح زیرکشت اصراری نداریم اما نسبت به عملکرد تولید بسیار حساسیم.
کشاورز در این مراسم همچنین از اجرای استاندارد اجباری تولید کود شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: در سال زراعی جدید براساس اجرای طرح کنترل کیفی کودهای شیمیایی تولید داخل و وارداتی هیچگونه کود شیمیایی غیراستاندارد در بازار و در میان کشاورزان توزیع نخواهد شد و از 6 ماه دیگر نیز استاندارد تولید و واردات کودهای شیمیایی در کشور اجباری می شود.