یک کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به اینکه تغییر روند حرکتی بورس تهران به تغییر اساسی در وضعیت اقتصادی مربوط است گفت: دولت باید یک راهکار اساسی برای خروج از تنگنا پیدا کند.
غلامرضا سلامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ، در خصوص علت روند نزولی بورس تهران گفت: وضعیت فعلی بورس منعکس کننده وضعیت رکودی حاکم بر اقتصاد است، زیرا بورس مدتها بود که خلاف جریان اقتصادی حرکت می کرد اما اکنون وضعیت موجود در اقتصاد را منعکس میکند به طوری که رکود حاکم در بازار و صنایع خودش را در قیمت سهم نشان میدهد.
وی افزود: این در حالی است که بورس تهران قبل از توافق هستهای به پیشواز توافق رفت و با افزایش قیمتها مواجه شد، اما بعد از آن روند نزولی به خود گرفت به همین دلیل اثر روانی و زود گذر آن از بین رفت و اثر واقعی نمایان شد.
وی توضیح داد: زمانی که تغییر اساسی در وضعیت اقتصادی صورت گیرد روند بورس نیز تغییر میکند، اما در حال حاضر دولت با کسری بودجه زیادی مواجه است و تا برداشته شدن تحریم ها نیز فاصله وجود دارد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه عنوان کرد: این در حالی است که استقبال سرمایه گذاران خارجی از بخش های مختلف می تواند اقتصاد را از رکود خارج کرده و باعث شادابی صنعت و تجارت شود که در این صورت اقتصاد و بورس وضعیت بهتری پیدا می کنند اما نباید انتظار داشته باشیم که این موارد فورا اتفاق بیافند.
سلامی با بیان اینکه دولت باید یک راهکار اساسی برای خروج از تنگنا پیدا کند، تصریح کرد: در حال حاضر بدهکارترین نهاد به بانکها دولت است که این امر باعث می شود دولت با کسری بودجه مواجه شود، بنابراین در صورتیکه دولت بتواند بدهی های خود را پرداخت کند، چرخهای در اقتصاد جهت رفع رکود ایجاد شده و نقدینگی به سمت تولید سوق داده میشود.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت بورس چه زمانی بهبود پیدا میکند، تاکید کرد: این امر بستگی به اقدامات دولت دارد به طوری که در این زمینه راهکاری پیدا کرده و بتواند بدهی خود را به طلبکاران و بانکها پرداخت کن که در این راستا فروش اوراق بدهی ارزی و با دریافت ریالی می تواند راهگشا باشد.