بیمه مرکزی مجوز قبولي اتكايي داخلی بیمه آسیا را صادر کرد و از این پس این شرکت می تواند فاصله خود با دیگر شرکتهای بیمهگری را به مراتب بیشتر کند.
به گزارش بانکداری ایرانی، بیمه آسیا با داشتن سرمایه 24 هزار میلیارد ریالی، سطح توانگری یک، حق بیمه تولیدی 74 هزار میلیارد ریالی و سابقه درخشان در صنعت بیمه کشور، بزرگترین شرکت بیمه خصوصی است که با داشتن مجوز قبولی اتکایی از این پس ریسک های به مراتب بزرگتری را خواهد پذیرفت.
در گزارش عملکرد ماهانه بیمه آسیا آمده است که این شرکت در یازده ماهه منتهی به بهمن 1399 قریب به 74 هزار میلیارد ریال حق بیمه صادر کرده که شامل قبولی اتکایی نیز است. این در حالی است که شرکت برای کل سال 99 پیش بینی کرده بود که احتمالا تنها 69 هزار میلیارد ریال حق بیمه تولید خواهد کرد و با این حساب، از پیش بینی ها فراتر رفت.
در گزارش صورت سود وزیان شرکت که در آذر 1399 منتشر شده شرکت اعلام کرده بود که حدود 60 هزار میلیاردریال حق بیمه صادرکرده است. این اعداد گویای آن است که شرکت بیمه آسیا بالاترین حق بیمه صادره را دربین شرکتهای خصوصی دارا بوده و با دریافت مجوز بیمه اتکایی قطعا رشد قابل توجه ای در حق بیمه تولیدی در سال آتی خواهد داشت.
علاوه بر این، یکی از رخدادهایی که سبب دریافت این مجوز شده و قطعا بر عملکرد شرکت تاثیر به سزایی دارد مساله افزایش سرمایه شرکت بیمه آسیاست.
همچنین، در صورت سود وزیان شرکت که در آذر 1399 منتشر شده آمده است که سرمایه شرکت با رشدی 949 درصد از رقم 2300 میلیارد ریالی به مبلغ 24 هزار و 131 میلیارد ریال رسیدهاست. که در حقیقت، این افزایش سرمایه برای پذیرش ریسکهای موجود در بازار بسیار موثر بوده و شرکت میتواند وضعیت خود را بهبود ببخشد و علاوه بر این ریسک های اتکایی بزرگی را قبول کند.
در حال حاضر رشته های کشتی، نفت و انرژی و باربری درصد کمی از تولید حق بیمه این شرکت بزرگ را تشکیل میدهد لذا با این افزایش سرمایه و مجوز قبولی اتکایی قطعا شاهد رشد خوبی در این رشتهها خواهیم بود.
بیمه آسیا بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده سال 1398 و تایید بیمه مرکزی ج.ا.ا برای ششمین سال متوالی رتبه یک توانگری مالی را کسب نمود و در سال 1398 نیز جزء 100 شرکت برتر گردید .همچنین بر اساس رتبه بندی در سال 1397 شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از نظر کیفیت افشاء و اطلاع رسانی مناسب ، بیمه آسیا رتبه نخست را در بین شرکتهای بیمهای بورسی کسب کند. در حقیقت بیمه مرکزی سطح یک توانگری مالی بیمه آسیا در سال ۱۳۹۹ را با نسبت ۱۲۰ درصد تایید کرد.
این گزارش می افزاید که بیمه مرکزی در اردیبهشت 1399 اعلام کرد که سه شرکت بیمه ایرانی یعنی بیمه ایران ، بیمه آسیا و البرز دارای بالاترین ظرفیت مجاز قبولی ریسک را در بین ده ها شرکت ایرانی دارا هستند.
که بر اساس اطلاعات منتشره از سوی بیمه مرکزی، بیمه ایران با ۲۳ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۲۳۰ میلیون ریال، بیمه آسیا با ۴ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۶۹۴ میلیون ریال و بیمه البرز با ۳ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۵۱۱ میلیون ریال بالاترین ظرفیت مجاز قبولی ریسک را در بین شرکتهای بیمه دارا هستند.
بیمه اتکایی چیست و چه مزایایی دارد؟
بیمه اتکایی یعنی توزیع ریسک شرکت های بیمه در سطح وسیع تا امکان پاسخگویی به خسارتهای احتمالی بزرگ باشد. پوشش اتکایی در ایران به دو مفهوم خارجی و داخلی معروف است. پوشش اتکایی خارجی بیمه اتکایی به مفهوم توزیع جهانی ریسک است. در حقیقت این روش تاکید دارد تا شرکت بیمه بتواند ریسکهای یکسان را برای سهام خود جمع آوری کند، ولی اگر مجموع این ریسکها مازاد بر ظرفیت نگهداری تشخیص داده شود، وجود قرارداد اتکایی کمک میکند تا این شرکت تعادل مالی خود را حفظ کند تا سرویس بهتری به مشتریان خود ارائه کند، و خسارتهای وارد شده را به موقع پرداخت کند.
در حقیقت بیمه اتکایی یعنی بیمه ی ریسکی که بیمهگر واگذارنده آن را بیمه کرده است. به عقیده کارشناسان صنعت بیمه، به هر مقدار سرمایهای که بیمه گر متعهد به جبران خسارت یا پرداخت غرامت می شود، ریسک گفته میشود که سه دسته بیمه گر مستقیم که مستقیما از بیمه گزاران پذیرش ریسک می کنند؛ بیمه گر اتکایی که فقط از بیمه گران پذیرش ریسک کرده و دسته سوم هم بیمه گر مستقیم و اتکایی است که هم می تواند به صورت مستقیم و هم به صورت اتکایی ریسک پذیری کند. در حقیقت هرکدام از بیمه گران بسته به سرمایه ثبت شده و مجوزها و مقررات مربوطه، ظرفیت خاصی برای پذیرش ریسک دارند. مجموع سرمایه تمام بیمه نامه های صادره در یک سال را معادل ریسک سالانه بیمه گر در نظر می گیرند.
مزایای بیمه اتکایی شرکت های بیمه
مزایای این رخداد برای شرکت های بیمه عبارت است:
- پراکنده کردن میزان تعهدات در مقابل خطرات
- افزایش توان شرکتهای بیمه در گسترش فعالیت بیمه گری
- توانایی پذیرش پوشش دادن انواع خطرات و معامله در حجمهای مختلف مالی
- ثبات عمل در امر پذیرش خطرات
- امکان ارائه ی خدمات متنوعتر
- امکان سرمایهگذاری بیشتر در فعالیتهای بیمه ای
- افزایش ظرفیت پذیرش ریسک و صدور بیمه نامه
- تنوع و بهبود سرمایه ریسک
- پوشش حوادث فاجعه آمیز
- ابزاری برای مدیریت ریسک
- انتقال و کسب تخصص در صنعت بیمه