کد خبر: ۱۸۵۶۰۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - 09 October 2020
دارایی یک درصد ثروتمند آمریکا روی هم رفته به ۳۴.۲ تریلیون دلار می رسد در حالی که ۵۰ درصد جمعیت فقیر آمریکا یعنی حدود ۱۶۵ میلیون نفر تنها ۲.۰۸ تریلیون دلار ثروت دارند یعنی به اندازه دارایی ۵۰ ثروتمند برتر این کشور.

به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، در حال حاضر دارایی 50 ثروتمند برتر آمریکا به اندازه نیمی از جمعیت این کشور است. اقتصاد آمریکا را به شکلی تغییر یافته که به نفع جمعیت کوچک میلیاردرهای آن بوده است.

جدیدترین اطلاعات فدرال رزرو آمریکا نشان می دهد با توجه به شرایط مالی مردم در نیمه اول 2020، نابرابری شدیدی از نظر نژادی، سنی و طبقاتی در این کشور وجود دارد. دارایی یک درصد ثروتمند آمریکا روی هم رفته به 34.2 تریلیون دلار می رسد در حالی که 50 درصد جمعیت فقیر آمریکا یعنی حدود 165 میلیون نفر تنها 2.08 تریلیون دلار ثروت دارند.

50 ثروتمند برتر آمریکا حدود دو تریلیون دلار ثروت دارند که طبق شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، 330 میلیارد دلار نسبت به آغاز 2020 افزایش یافته است.

همه‌گیری ویروس کرونا نابرابری در آمریکا را تشدید کرده است. از دست رفتن مشاغل بیشتر مربوط به جامعه کارگران کم درآمد این کشور بوده و این ویروس به طور نابرابری رنگین‌پوستان را مبتلا کرده و جان آنها را گرفته است.

یک دلیل اساسی دیگر برای نابرابری ثروت این است که اکثریت آمریکایی‌ها از افزایش قیمت سهام سود نمی‌برند. مشارکت 90 درصد پایینی جامعه آمریکا در بازار سهام دو دهه است رو به کاهش می‌رود. سود سهام جمعیت طبقه متوسط آمریکا در شرکتها از 2022 و اوج 21.4 درصد تا 10 درصد پایین آمده‌است. همین الگو در میان 50 درصد جمعیت طبقه پایین کشور هم صادق بوده است.

اطلاعات فدرال رزرو نشان می‌دهد 1 درصد ثروتمندان آمریکا مالک 50 درصد از سهام شرکتی در این کشور هستند. 9 درصد بقیه ثروتمندان بیش از یک سوم سهام را در اختیار دارند. این بدان معناست که 10 درصد بالای جامعه آمریکا بیش از 88 درصد بازار سهام این کشور را در اختیار دارند.

در گزارش فدرال رزرو آمده است نسل هزاره آمریکا که متولد 1981 تا 1996 هستند، تنها 4.6 درصد ثروت این کشور را در اختیار دارند در حالیکه با 72 میلیون نفر بزرگترین جمعیت نیروی کار آمریکا را تشکیل می‌دهند. سهم سیاه پوستان آمریکا از ثروت این کشور نسبت به 30 سال گذشته تغییری نکرده است.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا با تأکید بر اینکه بهبود اقتصادی این کشور بدون کمک‌های بیشتر دولت تضعیف می‌شود گفت:« همه‌گیری ویروس کرونا شکاف ثروت در کشور را افزایش داده‌است. یک دوره طولانی رشد آهسته اقتصادی نابرابری‌های موجود در اقتصاد را تشدید خواهد کرد».

چند ساعت پس از اظهارات جروم پاول، دونالد ‌ترامپ دستور داد مذاکره با دموکرات‌های کنگره در مورد یک بسته کمکی دیگر تا پس از انتخابات ریاست‌جمهوری متوقف شود.

برچسب ها: آمریکا ، فقر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: