به گزارش روز شنبه ایرنا، ۳۹ هزار و ۴۶۵ روستا، آماری است از تعداد کل روستاهای بالای ۲۰خانوار کشور که میزان دسترسی آنها به شبکه ملی اطلاعات در سال ۹۲ و قبل از آغاز دولت یازدهم، صفر عدد بود.
در سال ۹۶ و زمان پایان دولت یازدهم بیش از ۱۸ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. وضعیت فعلی نشان میدهد ۳۵ هزار و ۵۱۹ روستا (۹۰درصد) به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
دسترسی به پوشش تلفن همراه در آغاز دولت یازدهم برای چهار هزار و ۵۰۰ روستا فراهم بود که در سال ۹۶ به ۱۵ هزار روستا رسید. با گذشت دو سال از آن آمار، اکنون ۳۷ هزار و ۴۹۲ روستا به پوشش تلفن همراه دسترسی دارند. این آمار دسترسی ۹۵ درصدی است.
دسترسی به تلفن ثابت اما در آغاز دولت یازدهم وضعیت بدی نداشت. در سال ۹۲ اتصال تلفن ثابت در ۳۰هزار روستا برقرار بود، در سال ۹۶ این عدد به ۳۱ هزار و ۲۶۳ روستا رسید و اکنون این عدد ۳۱ هزار و ۵۹۷ روستا (۸۰درصد) است.
رشد ۴۳ درصدی روستاهای متصل به شبکه ملی اطلاعات در سه سال گذشته (دولت دوازدهم)
میانگین روزانه روستاهای متصل شده به شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم، ۲۰ روستا در روز بوده است. طبق ماده ۶۷ برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف شد در توسعه زیرساخت خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی سرمایهگذاری کنند. به گونهای که امکان ارائه چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور امکانپذیر شود.
علاوه بر این چهار خدمت، اتصال به شبکه ملی اطلاعات میتواند باعث شکوفایی اقتصادی، برقراری عدالت اجتماعی، کاهش شکاف دیجیتال و کاهش روند مهاجرت روستاییان به شهرها شود.
رشد ۵۵ درصدی روستاهای متصل به شبکه تلفن همراه در دولت دوازدهم
اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه تلفن همراه پیشبینی وزارت ارتباطات است که تا پایان سال انجام خواهد شد.
پوشش صوتی تلفن همراه به عنوان یکی از خدمات پایه و مورد نیاز تمام مردم کشور، در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار و بسیاری از جاده های روستایی کشور برقرار است که از این طریق علاوه بر رفع نیاز ارتباطی امکان دسترسی روستاییان به خدمات تماسهای اضطراری مانند امداد و نجات، اورژانس، پلیس و سایر خدمات اضطراری فراهم شده است. این خدمات باعث تسریع در کمکرسانی به مردم و بهرهمندی از برخی خدمات اداری شده است.
وزیر ارتباطات و سازمانهای تابعه بارها اعلام کردهاند که تا پایان سال روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد ارتباط در کشور نخواهیم داشت.
ارتباطات در جامعه امروز نقش اساسی ایفا میکند. وزارت ارتباطات کوشیده است با توجه حداکثری به ارتباطات روستایی و مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، بستری را فراهم کند که تمام جامعه روستایی کشور به ارتباطات مناسب و با کیفیت دسترسی داشته باشند. کاهش چشمگیر تعداد روستاهای فاقد ارتباط در سالیان گذشته گویای این موضوع است.
اتصال بیش از ۳۴ هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات
عملیات اجرایی برای اتصال تمامی مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات تا پایان امسال، تمام خواهند شد. وزارت ارتباطات بر اساس ماده ۶۹ قانون ششم توسعه، مکلف شده است که با رعایت مصوبات شورای عالی فضای مجازی و با همکاری وزارت آموزش و پرورش تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هوشمندسازی مدارس، امکان دسترسی الکترونیکی (سختافزاری، نرمافزاری و محتوا) به کتب درسی، کمک آموزشی، رفع اشکال، آموزش و مشاوره تحصیلی، بازی رایانهای آموزشی، استعدادسنجی، آموزش مهارتهای حرفهای، مهارتهای فنی و اجتماعی را به صورت رایگان برای کلیه دانش آموزان شهرهای زیر۲۰ هزار نفر، روستاها و حاشیه شهرهای بزرگ فراهم کند. دولت برای تامین هزینههای این ماده میتواند از مشارکت بخش غیر دولتی استفاده کند و این هزینهها به عنوان هزینههای قابل قبول مالیانی تلقی می شوند.
نصبت دستگاه ATM برای اجرای خدمات خرده بانکی
برنامهریزی برای انجام مناقصه خرید خدمات خرده بانکداری از طریق دستگاه خودپرداز برای هزار روستای جدید از جمله اقداماتی بود که در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد. با توجه به توسعه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در بیش از ۳۵ هزار روستای کشور، علاوه بر مشترکین خانگی تعداد زیادی از مدارس روستایی و خانههای بهداشت از امکانات شبکه ملی اطلاعات بهرهمند شدهاند.
نصب ۱۲۵۰ دستگاه ATM در روستاها باعث شده، خدمات خرده بانکداری در آن مناطق با استفاده از بسترهای ارتباطی فراهم شده توسعه پیدا کند.
تعداد این دستگاهها در سال ۹۲ صفر دستگاه بود، هزار دستگاه در سال ۹۶ نصب شد و این تعداد اکنون به ۱۲۵۰ دستگاه رسیده است و تا پایان امسال دو هزار و ۲۵۰ دستگاه ATM برای اجرای خدمات خرده بانکداری نصب خواهد شد.