کد خبر: ۱۸۲۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - 14 August 2020
رییس انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با بیان اینکه این محصولات اولویت شماره چهار و پنج مردم است و در حال حاضر تقاضای شیرینی و شکلات کمتر از عرضه آن‌ها است، گفت که قیمت این محصولات گران نمی‌شود، چراکه ممکن است بازهم تقاضا کمتر شود.

جمشید مغازه‌ای در گفت‌گو با ایسنا، از افت ۲۰ تا ۳۰ درصدی صادرات شیرینی و شکلات نسبت به سال‌های قبل در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و گفت: در این مدت بسیاری از کشورهای همسایه تمایل چندانی به خرید محصولات شیرینی و شکلات نداشتند و به همین دلیل اگر مرزها هم بسته نمی‌شد باز هم صادرات این محصولات کاهش می‌یافت. در این شرایط در حال حاضر عرضه شیرینی و شکلات در بازار داخل بیش از تقاضا است.

وی با بیان اینکه شیرینی و شکلات جزو کالاهای اساسی مردم نیست و به نسبت قدرت خرید در لیست خرید آنها قرار می گیرد، تصریح کرد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور این محصولات جزو اولویت چهارم یا پنجم مردم است؛ بنابراین در حال حاضر تغییرات قیمت شیرینی و شکلات چندان ملاک نیست، تقاضا کمتر از عرضه است و قیمت این محصولات گران نمی‌شود؛ چراکه ممکن است بازهم تقاضا کمتر شود، اما باید در نظر داشت که به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه قیمت تمام شده هم بیشتر شده است.

مغازه ای با اشاره به تامین برخی مواد اولیه محصولات شیرینی و شکلات همچون شکر و آرد و روغن در بازار داخلی، گفت: سایر مشتقات مورد استفاده در محصولات شیرینی و شکلات از خارج تامین می‌شود که در چند وقت گذشته ثبت سفارش آن‌ها به دلیل کمبود ارز با مشکل مواجه شده است.

محدودیت واردات از اروپا کیفیت شیرینی و شکلات را تغییر داده است

رئیس اتحادیه بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره مشکلاتی که تحریم ها پیش پای این صنعت گذاشته است، اظهار کرد: به دلیل تحریم، واردات مواد اولیه و اسانس از اروپا متوقف شده و محصولاتی از کشورهای جنوب شرق آسیا همچون مالزی، اندونزی و چین جایگزین شده که کیفیتی به مراتب پایین تر دارند و به همین دلیل در مجموع کیفت محصولات شیرینی و شکلات نیز دستخوش تغییر شده است.

او با تاکید بر اینکه قدرت خرید مردم مهمترین عامل در بازگشت بازار به شرایط قبل است، تصریح کرد: تنها در صورتی مردم نسبت به خرید محصولات شیرینی و شکلات تمایل بیشتری پیدا می‌کنند که درآمد زندگی آنها کفاف مخارجشان را بدهد؛ در غیر این صورت تنها راهکار حفظ وضعیت تولید شیرینی و شکلات، صادرات است که در حال حاضر با مشکلات تحریم و کمبود تامین مواد اولیه با کیفیت مواجه است.

او با بیان اینکه در یک سال گذشته برخی از واحدهای تولیدی شیرینی و شکلات نیروی انسانی حود را تعدیل کرده اند، گفت: اگر بازار با همین روند ادامه داشته باشد باز هم احتمال تعدیل نیروی انسانی در واحدهای شیرینی و شکلات وجود دارد.

علی سوری
برچسب ها: شرینی ، شکلات ، صادرات
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: