به گزارش
ایسنا، امید علی پارسا در پاسخ به ایسنا درباره مشوقهای مالیاتی برای شرکتهایی که میخواهند امسال بورسی شوند، اظهار کرد: مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی برای سازمان مالیاتی حکم قانون دارد و اجرای آنها هیچ تفاوتی نسبت به قانون ندارد. حمایت تضمیندار از تولید، تولیدکننده و سرمایهگذاری یکی از سیاستهای اصلی سازمان امور مالیاتی است و ما به دنبال اخذ مالیات به هر شکل و شیوهای نیستیم و روند مالیاتستانی ما وصول با اصول است.
وی با اشاره به مصوبه سران قوا درباره شرکتهایی که از امسال وارد بورس میشوند، گفت: براساس این مصوبه، سابقه قبلی مالیاتی این شرکتها بررسی نمیشود. بدین ترتیب، انتظار میرود با ورود تعداد زیادی از شرکتها، شناسنامهدار شدن آنها و دقیق و قابل اعتماد بودن مجموعه صورتحسابهای مالی این شرکتها که در بورس به شفافترین شکل ممکن عرضه میشوند، سازمان مالیاتی با نادیده گرفتن گذشته مالیاتی شرکتهایی که میخواهند بورسی شوند، بتواند با ورود آنها به شفافیت کاملی از اطلاعات برسد و پس از این با آنها به عنوان شرکتهای مالیاتی قابل اعتماد رفتار شود.
مالیات شرکتهای متقاضی حضور در بورس بخشیده نمیشود
وی که در برنامه رادیو اقتصاد صحبت میکرد، افزود: اگر شفافیتی در صورتهای مالی شرکتهایی که میخواهند بورسی شوند، وجود نداشته باشد؛ این حمایتها صورت نمیگیرد و مجدد سالهای قبل مالیاتی این شرکتها بررسی میشود. بنابراین، این مصوبه فرصتی است که شرکتهای میتوانند از آن استفاده کنند.
مالیات بر مجموع درآمد مهرماه به مجلس میرود
همچنین، مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی این سازمان در این زمینه توضیح داد: از آنجا که شرکتهایی که امسال وارد بورس میشوند مصوب شده تا مشوقهایی را دریافت کنند و این مشوقها به معنی مورد بخشودگی قرار گرفتن مالیات تعیین شده برای آنها نیست بلکه در پی این امر، با بررسی مالیاتهایی که این شرکتها در سالهای قبل پرداختهاند، پرونده مالیاتی آنها بسته میشود و دیگر ورود و بررسی مجددی به پرونده مالیاتی سالهای قبل آنها صورت نمیگیرد.
مسیحی همچنین به سوال ایسنا درباره وضعیت مالیات بر عایدی سرمایه پاسخ داد که لایحه مجموع درآمد اشخاص حقیقی در دولت در مرحله بررسی قرار دارد که امیدواریم تا مهرماه این لایحه تقدیم مجلس شود و در قالب مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی بحث مالیات بر عائدی سرمایه هم پیشبینی شده است.