بانکداری ایرانی - بزرگترین بانک آمریکایی پیشبینی کرد رشد اقتصادی این کشور کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، گسترش شیوع کرونا در سطح جهان باعث شده است تا چشم انداز اقتصاد این کشور بیش از هر زمان دیگری ناامیدکننده باشد. بزرگ ترین بانک آمریکا یعنی " جی پی مورگان" با مدل سنجی اقتصاد این کشور نتیجه گرفته است که بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه نخست امسال دو درصد و در سه ماهه دوم امسال سه درصد کوچک خواهد شد. این رقم برای ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به طور متوسط به ترتیب منفی ۱.۸ درصد و منفی ۳.۳ درصد خواهد بود.
در گزارش این بانک آمده است: بررسی شرایط پیش آمده نشان می دهد که در هفته های پیش رو با وضعیت دشوارتری روبرو خواهیم شد و احتمال وقوع رکود اقتصادی در جهان و آمریکا کاملا باید جدی گرفته شود.
جی پی مورگان با هشدار نسبت به کاهش ارزش داراییها در پی سقوط آزاد شاخص های بورسی نوشته است که این وضعیت باعث ورشکستگی بسیاری از کسب و کارها و تعدیل گسترده نیرو خواهد شد. از سوی دیگر بسیاری از کسب و کارهایی که بتوانند از این بحران جان سالم به در ببرند نیز تا مدت ها نخواهند توانست بدهیهای معوق خود را بپردازند و این به معنای فشار سنگین بر بخش بانکی خواهد بود که به نوبه خود می تواند موجب شکلگیری یک زنجیره بحران مالی جدید شود.
بانک جی پی مورگان با تاکید بر ضرورت پاسخ محکم و گسترده سیاست گذاران پولی به بحران اخیر گفته است که انجام اقدامات حمایتی برای کاستن از فشار روانی بازارهای مالی و مصرفکنندگان ضروری خواهد بود.
تاکنون بیش از ۳۶۰۰ نفر در آمریکا به کووید-۱۹ مبتلا و ۶۸ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
پیش از این بانک مرکزی آمریکا در اقدامی غیر قابل انتظار و بی سابقه نرخ بهره را با یک درصد کاهش به محدوده صفر درصدی تا ۰.۲۵ درصدی کاهش داد. در نتیجه این اقدام ۷۰۰ میلیارد دلار نقدینگی در بازار این کشور تزریق خواهد شد که ۰.۵ تریلیون دلار برای خرید اوراق قرضه و ۲۰۰ میلیارد دلار به شکل وام های کم بهره خواهد بود.
لازم به ذکر است منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند.