کد خبر: ۱۷۳۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - 04 March 2020
در چهارمین روز هفته، سکه و دلار مسیر کاهشی را برای حرکت انتخاب کردند. روز سه شنبه، دلار ۱۲۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. این افت در شرایطی به ثبت رسید که در بازار ارز، آرامش بیشتری نسبت به روزهای قبل حکمفرما بود و میزان نوسانات بازار نیز در سطح پایین تری قرار داشت.
در چهارمین روز هفته، سکه و دلار مسیر کاهشی را برای حرکت انتخاب کردند. روز سه شنبه، دلار ۱۲۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. این افت در شرایطی به ثبت رسید که در بازار ارز، آرامش بیشتری نسبت به روزهای قبل حکمفرما بود و میزان نوسانات بازار نیز در سطح پایین تری قرار داشت. 

بالاترین قیمت دیروز در محدوده ۱۵هزار و ۴۰۰ تومانی و کمترین قیمت در محدوده ۱۵هزار و ۲۰۰ تومان. همچنین دیروز خبری از رفت و برگشت‌های قیمتی شدید نبود و بازار با تغییرات قیمتی آنی مواجه نشد. این در حالی بود که به‌عنوان مثال، در روز دوشنبه دلاری که به یکباره حتی در مقطع کوتاهی به محدوده ۱۵هزار و ۷۰۰ تومانی سرک کشید، در انتهای روز ۳۰۰ تومان افت را به ثبت رساند و به کانال ۱۵ هزار و ۴۰۰ تومانی بازگشت.

برخی فعالان باور داشتند، آرامش قیمتی دیروز دلار ناشی از همین نوسانات غیرمنتظره روزهای قبل بود؛ چنین نوسانی از نگاه آنها منجر به این شد که معامله‌گران ضرر زیادی را تجربه کنند و تصمیم بگیرند با احتیاط بیشتری اقدام به خرید و فروش کنند. در این میان، گروه دیگری از معامله‌گران باور داشتند، فروشندگان دیروز برای فعالیت در بازار تردید داشتند، ولی آنچه موجب شد با اطمینان بیشتری وارد بازار شوند، افت نرخ حواله درهم بود. درهم دیروز تا نزدیکی محدوده ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی پایین رفت. بین نرخ حواله درهم و دلار همواره یک رابطه مستقیم وجود داشته است و بسیاری از بازیگران ارزی، نوسانات هفته‌های اخیر را با اهرم رشد و کاهش قیمت ارز همسایه تفسیر کرده‌اند.البته دیروز فضای بازار آرام بود، ولی همچنان تردیدهایی در میان معامله‌گران وجود داشت. گروهی از معامله‌گران فنی عنوان می‌کردند تا زمانی که قیمت این ارز بالای مرز ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار دارد، احتمال بازگشت دلار به سوی سطوح بالاتر منتفی نیست و حداقل احتمال تلاش دوباره معامله‌گران برای شکست سطح مقاومتی ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومانی وجود دارد. سطحی که در دو هفته اخیر، نوسان گیران دو بار موفق به شکستن آن نشدند.

 در کنار این، معامله‌گرانی که باور دارند افزایش قیمت دلار و سکه تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا در ایران ونگرانی‌های ناشی از آن بوده است، معتقدند، خطر همچنان رفع نشده است و در نتیجه می‌تواند بازارهای داخلی را از خود متاثر کند. گروهی نیز باور دارند، مشکلاتی که برای یک صرافی در سامانه نیما ایجاد شده است، کمی فضای بازار آزاد را تحت تاثیر قرار داده است و تا زمانی که آن مشکل مرتفع نشود، می‌تواند قیمت‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهد.

 تمام این صحبت‌ها و نگرانی‌ها در شرایطی مطرح می‌شد که کاهشی‌های بازار اعتقاد داشتند قیمت دلار بار دیگر به کانال ۱۴ هزار تومانی رجعت خواهد کرد. در انتهای روز سه شنبه نیز میزان فروش‌ها بالا رفته و قیمت‌های پایین تری نیز به ثبت رسیده بود. این موضوع اعتماد آنها را بالا برده بود که دلار امروز در سطح پایین‌تری معاملات خود را آغاز می‌کند؛ به گفته آنها، برخلاف روزهای قبل حجم اسکناس نقدی در بازار بیشتر شده است و همین مساله سیگنال مناسبی از تغییر اوضاع را مخابره می‌کند. به گفته این دسته حتی فضا در بازار سکه نیز بیشتر کاهشی شده و قیمت از کانال ۶ میلیونی فاصله بیشتری گرفته است.

به‌عنوان مثال، دیروز در واکنش به افت قیمتی دلار، سکه نیز ۱۶۰ هزار تومان کاهش را به ثبت رساند و به بهای ۵ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان رسید. این افت در شرایطی به ثبت رسید که طلای جهانی تا ساعت ۴ بعدازظهر توانسته بود خود را به مرز هزار و۶۰۰دلاری برساند، ولی به نظر می‌رسد از آن جایی که افزایش این فلز گرانبها با قدرت نبود، معامله‌گران سکه نیز چندان آن را جدی نگرفتند. یکی دیگر از فعالان باور داشت، سکه به بالاترین سطوح قیمتی رسیده که در طول تاریخ به خود دیده، در نتیجه کمی سود‌گیری و فروش در چنین قیمت‌هایی قابل پیش‌بینی بود. باید دید کف قیمت سکه در شرایط کنونی در چه سطحی قرار خواهد گرفت. سقف قیمت فعلا در هفته‌های اخیر ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: