کد خبر: ۱۵۹۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 19 May 2019
بانکداری ایرانی  ـ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به برخی مصوبات هیأت دولت با موضوع واردات بدون انتقال ارز اشاره کرد و گفت: اگر این واردات، با ارز بازار آزاد صورت گیرد، در نهایت منجر به عدم کنترل بازار و افزایش نرخ ارز و حتی پولشویی خواهد شد.

احمد ‌انارکی‌‌محمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس ، به لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات اشاره کرد و گفت: انتقال ارز حاصل از صادرات نسبت به گذشته به سختی صورت می‌گیرد و بازگشت این ارز به سامانه نیما، نیازمند همکاری بیشتر دولت و سیستم بانکی است.

*معایب روش واردات بدون انتقال ارز

وی به برخی مصوبات هیأت دولت با موضوع واردات بدون انتقال ارز اشاره کرد و گفت: اگر این واردات با ارز خریداری شده از بازار آزاد صورت گیرد، در نهایت منجر به عدم کنترل بازار و افزایش نرخ ارز خواهد شد؛ همین موضوع اهمیت مدیریت بانک مرکزی بر مبادلات ارزی را مشخص می‌کند.

این نماینده مجلس با تأکید بر اهمیت شفاف‌سازی منشأ تأمین ارز مورد استفاده برای واردات گفت: برخی از واردکنندگان از روش واردات بدون انتقال ارز استقبال کرده و اظهار می‌کنند که ارز مورد نیاز برای واردات را از طریق سرمایه‌های خود در خارج از کشور تأمین می‌کنند، این موضوع اشکالی ندارد اما نظارت دولت بر مبادلات ارزی، موضوع مهمی است و استفاده از این روش تأمین ارز، باید منحصر به واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان باشد.

‌انارکی‌محمدی تأکید کرد: اگر بانک‌مرکزی بر بازار ارز نظارتی نداشته باشد، تکلیف ارز استفاده شده برای واردات مشخص نخواهد شد و حتی احتمال وقوع پولشویی وجود دارد.

*پیمان‌سپاری ارزی، دخالت درست حاکمیت در امر تجارت است

نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط عادی کشور، نیازی به سخت‌گیری دولت در واردات و صادرات نیست، گفت: در شرایط تحریمی باید مسأله واردات تسهیل شده و فضای رقابت آسان شود چراکه اتاق بازگانی و فعالان بخش خصوصی می‌توانند در تأمین نیازهای کشور، ما را یاری کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از دخالت‌های درست حاکمیتی در امر تجارت، اجرای پیمان‌سپاری ارزی و الزام صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات است، گفت: در شرایط فعلى انتقال ارز حاصل صادرات به کشور به سختی صورت می‌پذیرد و نمی‌توان به وسیله آن کالاها را وارد کرد، بنابراین بهتر است بر رویه‌های زمان‌بر و سختگیرانه پافشاری نکنیم.

*واردات، منحصر به کالاهای اساسی شود

‌انارکی‌محمدی در ادامه با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور گفت: دولت باید روند تجارت را تسهیل کرده و اجازه ورود کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور را بدهد تا واردات آنها به اقتصاد کشورمان آسیبی وارد نکند، بنابراین رعایت بخشنامه‌های ارزی بانک‌مرکزی ضروری است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اهمیت نظارت بانک مرکزی بر بازار ارز گفت: در شرایط تحریمی، دولت باید نظارت خود بر مبادلات تجاری را افزایش داده و منشاء تأمین ارز را مشخص کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: