بانکداری ایرانی ـ مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر گفت: براساس برنامهریزیها قرار شده که در افق ۲۰ ساله، برنامه جامع انرژی ایران تدوین شود؛ همچنین برای طرح تدوین جامع، تدوین اسناد نظامنامههای تعامل با سایر دستگاههای اجرایی برای انجام مسئولیتهای مشترک با هماهنگی استانداریها در جهت پایدارسازی عرضه و تقاضای برق گامهای بزرگی برداشته خواهد شد.
به گزارش ایسنا، سیدمسعود تقوایی امروز در حاشیهی چهارمین نمایشگاه عکس با موضوع آب، با بیان اینکه با اشاره به اهمیت حمایت از ساخت تجهیزات داخل اظهار کرد: اولویت اول دفتر تحقیقات توانیر حمایت از ساخت تجهیزات داخل ایران و مورد نیاز مصرف صنعت برق بر اساس استانداردهای معتبر است. بر همین اساس نیز طی بومیسازی سیستم رلههای پستهای DCS با همکاری دفتر تحقیقات و توسعه فناوری توانیر و دانشگاه صنعتی امیر کبیر طرح تست غیر متمرکز همزمان رلههای پستهای DCS کشور به عنوان طرح پژوهشی برگزیده سال ۹۷ از سوی وزارت علوم معرفی شد.
وی با بیان اینکه این تجهیز با پشت سر گذاشتن محصول معتبرترین سازندهی بینالمللی با اقبال شرکتهای برق منطقهای مواجه شد و به عنوان دستاورد ویژهی قراردادهای پژوهشی وزارتخانهها با دانشگاهها و مراکز پژوهشی مورد تقدیر قرار گرفت، ابراز کرد: ساز و کار همکاری پژوهشی صنعت برق و دانشگاه از طریق ارسال پیشنهادهای تحقیقاتی از طریق محقق به شرکت توانیر و داوری از سوی خبرگان صنعتی و اساتید دانشگاه صورت میگیرد و برای تصویب به کمیته پژوهش و فناوری شرکت توانیر، ابلاغ میشود.
به گفتهی وی این پروژه سال ۱۳۹۲ از سوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر برای توانیر تعریف شده و پس از تصویب جهت اجرا به تیم محققان ارجاع و پس از حدود سه سال به اتمام رسید که استقبال شرکتهای برق منطقهای و رضایت از عملکرد سیستم را به همراه داشت.
وی این پروژه را یکی از پروژههای خوب صنعت برق و از مصادیق خوداتکایی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حمایت از ساخت داخل دانست و افزود: با توجه به قابلیت رقابت با محصولات خارجی در اکثر شرکتهای برق منطقهای، این محصول در حال بهرهبرداری است و علاوه بر تست رلههای پستهای DCS به صورت غیر متمرکز و همزمان قادر است تست انواع رلههای موجود صنعت برق را انجام دهد.
وی با اشاره به حساسیتهای شبکهی برق کشور گفت: برخورداری از استانداردهای بالای جهانی یکی از ویژگیهای این سیستم است که در مسیر صادرات به برخی از کشورها قرار دارد. در حال حاضر نیز در حال برگزاری جلسات مختلف در استانها برای ترویج این سیستم هستیم.
او از دریافت بیش از ۱۵۰ پیشنهاد تحقیقاتی از سوی دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: پس از بررسی و داوری در کمیته پژوهش و فناوری توانیر این پیشنهادات بررسی و در صورت واجدالشرایط بودن جهت عقد قرارداد به واحد ذیربط ارجاع داده میشود.
وی با بیان اینکه از بین این پروژهها ۲۵ پروژهی ملی وجود دارد گفت: طراحی و ساخت سیستم تست غیر متمرکز همزمان رلههای پستهای DCS طراحی و ساخت توربین بادی ملی دو مگاواتی، طراحی و ساخت نمونه نیمه صنعتی دستگاه چند منظوره تست تجهیزات پست برق، طرح ملی شبکهی هوشمند برق با همکاری سه دانشگاه بزرگ، ارزیابی فنی و اقتصادی توسعه سیستمهای ذخیرهسازی انرژی در سیستم قدرت ایران استقرار پایایی ملی برای شرکتهای فرا منطقهای و توانیر، تابآوری شبکههای توزیع برق ایران و همچنین تدوین اسناد نظامنامههای تعامل با سایر دستگاههای اجرایی برای انجام مسئولیتهای مشترک از اعم این پروژهها به حساب میآید.