بانکداری ایرانی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه فضای مجازی و آسیب های احتمالی آن، گفت: نیاز است برای کودکان و نوجوانان به صورت تخصصی تولید محتوا داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، محمد جواد اذری جهرمی امروز پنجشنبه در نشستی صمیمانه با استارتاپها و فعالان حوزه اپلیکیشن در سالن اصلی عمارت کلاه فرنگی ، به بحث و بررسی درباره تولید محتوا در فضای مجازی و نیز تعامل استارتاپ ها با وزارت ارتباطات برای برگزاری جشنواره کودک انلاین پرداخت.
وی در این نشست اظهار داشت: فضای مجازی رشد بسیار گسترده ای دارد و آسیب پذیرترین قشر کودکان هستند.
وزیر ارتباطات با بیان این که کودکان و نوجوانان در باره فضای مجازی نیاز به اکوسیستم دارند، ادامه داد: سه زنجیره فرهنگ سازی عمومی، لایه خدمات و لایه محتوا برای تولید این اکوسیستم تعریف شده است .
جهرمی با اشاره به برنامه ریزی و تلاش های انجام شده برای پیشبرد تولید محتوا برای کودکان از مسیر دولتی، اظهار داشت: پس از یک سال حرکت به این جا رسیدیم که نگاه دولتی ما را به جایی نمی رساند و باید طور دیگری عمل کنیم.
وی همچنین با انتقاد از نگاه منفی به حضور کودکان و نوجوانان در فضای بی نهایت مجازی، گفت: فضای مجازی ابزار همراهی والدین و کودکان را فراهم می کند و برای این منظور والدین می توانند آموزش ببینند.
جهرمی با بیان این که هدف از نشست امروز حرکت در جهت ایجاد پلتفرم های مخصوص کودک و نوجوان است، توضیح داد: مثلا کافه بازار و آپارات نسخه مخصوص کودک را ارایه بدهند تا زمانی که والدین قصد دارند نرم افزاری برای کودک نصب کنند مطمئین باشند که برای کودک مناسب است.
وی در ادامه گفت: شاید برای برخی اپلیکیشن ها نسخه کودک ضرورتی نداشته باشد اما بهتر است tab مخصوص کودکان را ارایه دهند.
جهرمی همچنین بر اهمیت دسته بندی رده سنی برای اپلیکیشن ها و سایر محصولات تاکید کرد و افزود: با این اقدام، مسائل زیادی حل می شود؛ به عنوان مثال پدر و مادر می دانند که فرزند آنها چه چیزی نگاه می کند. تولیدکننده می داند که محصولش را به کدام شبکه ببرد و کودکان نیز می دانند که باید کدام شبکه را تماشا کنند. اگر این سه حلقه در کنار هم به خوبی کار کنند می توانیم در این حوزه کارهای خوبی انجام بدهیم.»
وی افزود: البته اپراتورها نیز در این خصوص ایده هایی دارند که یکی از آن ها سیم کارت های مخصوص کودکان است.
در گپ و گفتی که پس از این اظهارات میان وزیر و سرویس دهندگان ویدیویی صورت گرفت، به خالی بودن جای آموزش و پرورش در زمینه تولید محتوا برای کودکان اشاره شد که جهرمی در پاسخ گفت: آموزش و پرورش با روبیکا پلتفرمی ارایه می دهد اما بحث ما در تولید و توزیع محتوا بیشتر پدر و مادرها در خانه هستند نه آموزش و پرورش.
«احساس ما این است که در این حوزه همه باید فعال باشند. نگاه آموزش و پرورش در این زمینه مثبت است اما شاید به دید یک کسب و کار به آن نگریسته نه یک وظیفه. ما در این برنامه آورده ای برای وزارت ارتباطات نداریم و به دید سرمایه به آن نگاه نمی کنیم. این کار را وظیفه خود می دانیم. ما کنار آموزش و پرورش و نهادهای دیگر با هم کار می کنیم.»
یکی دیگر از حاضران جلسه با اشاره به فیلترینگ تلگرام گفت که در حال حاضر فیلترشکن روی گوشی پدر و مادرهاست و این وضعیت مشکلات زیادی ایجاد می کند.
امیر شریفی از کافه بازار نیز در این مراسم گفت: ما در این مجموعه در بخش محدویت برای دسترسی به کودکان کار نکرده ایم اما در سهولت برای دسترسی قدم هایی برداشته ایم. مانند رده بندی سنی برای بازی هایی که در کافه بازار وجود دارد. این رده بندی را بنیاد ملی بازی های رایانه ای ارایه می دهد. برنامه ما این است که دسترسی را آسان کنیم نه این که باعث محدودیت کودک شویم.
وزیر در این خصوص گفت : کسی که تولید کننده است باید این رده بندی را ایجاد کند تا سریع تر این کار انجام شود.
جهرمی در ادامه به مسئله مهمی اشاره کرد: باید یک تصمیم انقلابی در حوزه بازار وس (خدمات ارزش افزوده ) بگیریم. ما برای سالم سازی این بازار تلاش کردیم . اما هر چه بیشتر جلو می رویم متوجه می شویم در این حوزه مشکلات زیاد است برای حل آن قصد داریم پیشنهادی به کمیسیون تنظیم مقررات بدهیم و تصمیماتی در این خصوص بگیریم. با اقتصاد ناسالم حوزه وس مقابله خواهیم کرد و یک تصمیم انقلابی خواهیم گرفت.
وی همچنین در پاسخ به یکی دیگر از حاضران درباره ضرورت توجه به نوجوانان به خصوص در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت :بحث بازی وکتاب بسیار مهم و ارزشمند است. برای گام های بعدی به این دو مورد نیز جدی تر نگاه کنیم. اگر بازی، کتاب وموسیقی به جشنواره وب سری اضافه شود می توان قدم های خوبی برداشت.
وزیر ارتباطات همچنین در پاسخ به اظهارات یکی از فعالان حوزه کودک درباره جذابیت نداشتن سیمکارت کودک و نیز نبود سرمایه گذار برای تولید محتوا و ارایه اپلیکیشن های مخصوص کودکان گفت: درباره مسایل اقتصادی نگرانی نداشته باشید چون ما کارهایی دراین خصوص انجام دادیم. مثلا سال گذشته 28درصد سهم زیرساخت را برای افراد این حوزه کسر کردیم. برنامه های دیگری هم داریم که اجرایی خواهیم کرد تا شرایط مساعدتر شود.
جهرمی در پایان نشست از گشایش پارک اقتصاد دیجیتال در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: سعی داریم فعالان در این پارک از مالیات معاف شوند و مزایای در نظر گرفته شده برای شرکت های دانش بنیان فعال در این حوزه ، برای فعالان حوزه کودک و نوجوان هم در نظر گرفته شود.
جشنواره وب سری و فیلم کوتاه کودک آنلاین با ریاست وزیر ارتباطات و حمایت همراه اول در بهار 98 برگزار می شود. این جشنواره برای تولید محتوای مناسب ویژه کودکان و نوجوانان برای فضای مجازی به عنوان یک شتابدهنده عمل خواهد کرد و بستری برای ایجاد فرصت های نو و شناسایی استعدادها و حمایت از آنها برای تولید محتوای تصویری ویژه کودکان و نوجوانان در فضای مجازی است.