کد خبر: ۱۴۵۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - 03 November 2018
احداث ۲۷۶۳ هکتار گلخانه در سال ۹۷ هدفگذاری شده که از این میزان در ۶ ماهه نخست امسال ۱۳۵۷ هکتار در مراحل نهایی ساخت­ قرار دارد.
مجری طرح توسعه گلخانه های کشور با اعلام این مطلب­­ گفت: در شش ماهه امسال در احداث گلخانه ها حدود ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و پیش بینی می کنیم ۱۰۰ درصد برنامه تا پایان سال محقق شود.

ولی اله بنی عامری افزود: تا کنون حدود ­۱۴ هزار هکتار گلخانه در کل کشور و به طور عمده در پنج قطب مهم تولید شامل استان تهران، اصفهان، یزد، جنوب کرمان و هرمزگان احداث شده است.

وی تصریح کرد:­­از ۱۴ هزار هکتار گلخانه، ۱۲ هزار هکتار در حال بهره برداری است.

بنی عامری با بیان این که پس از عملیات احداث، ۶ تا ۱۲ ماه طول می کشد که گلخانه ها به بهره برداری برسند، اظهار داشت: با احداث و راه اندازی ۲۷۶۳ هکتار گلخانه برآورد می کنیم ۶۰۰ هزار تن به محصولات گلخانه ای تنها در گروه سبزیجات و صیفی جات اضافه شود.

وی درباره اعتبارات ساخت ۲۷۶۳ هکتار گلخانه نیز گفت: احداث این سطح از گلخانه به ۸ هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد که حدود­ نیمی از این سرمایه به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و نیمی دیگر آورده بخش خصوصی است.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور درباره اشتغالزایی در حوزه گلخانه ها اظهار داشت: به طور متوسط با احداث هر هکتار گلخانه ۸ تا ۱۲ نفر مشغول به کار می شوند .

وی میزان تولیدات محصولات گلخانه های در کشور را در حال حاضر ۳ میلیون تن اعلام و تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۴ تولید ۲۰ میلیون تن محصولات گلخانه ای را هدفگذاری کرده ایم.

بنی عامری افزود: ۵۰ درصد این تولید به میزان ۱۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ باید صادر شود.

وی با اشاره به این که بازار هدف ۶۰۰ میلیون نفری در کشورهای همسایه و آسیای میانه برای صادرات محصولات گلخانه ای داریم، گفت: روسیه مهمترین و بزرگترین بازار محصولات گلخانه ای است و این کشور سالانه ۱۰ میلیارد دلار واردات سبزی و صیفی جات گلخانه ای دارد.

بنی عامری، نبود شناخت کافی از ویژگی های بازار تقاضا و بازارهای هدف شامل بسته بندی و سایز، نبود اطلاعات و شناخت کافی از قوانین و مقررات کشورهای هدف از جمله در زمینه عوارض، قرنطینه و گمرک و همچنین مساله حمل و نقل را از چالش های مهم صادرات محصولات گلخانه ای ایران دانست.

وی ادامه داد: در حال حاضر به یک هزار دستگاه کامیون کانتینر یخچال دار برای صادرات سبزی و صیفی جات گلخانه ای نیاز داریم.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور درباره پایانه های صادراتی گفت: بیش از ۱۰ پایانه صادراتی در کشور پیش بینی شده که چهار مورد آن در حال ساخت است.

وی افزود: دو مورد از این پایانه ها شامل پایانه صادراتی گل و گیاه احمدآباد مستوفی و پایانه صادراتی سبزی و میوه در شهرستان آمل تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

بنی عامری ادامه داد: در این پایانه استانداردهای بسته بندی، نگهداری، پیش سرمایش رعایت خواهد شد.

وی درباره تاثیر تحریم ها بر روند ساخت و ساز گلخانه ها، اظهار داشت: تحریم ها مانع توسعه کار احداث نمی شود، اما هزینه ها را افزایش می دهد.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور با بیان این که ۹۰ درصد لوازم و تجهیزات گلخانه ای در داخل کشور تولید می شود، تصریح کرد: تولید داخلی بذر هیبرید سبزیجات گلخانه ای که بخشی از آن وارداتی است باید افزایش یابد.

وی گفت: در ­دو سال اخیر با آغاز طرح توسعه گلخانه ها، ۱۰۰ میلیون دلار صادرات سازه ها و نهاده های مصرفی گلخانه ها شامل پوشش پلاستیکی، انواع تجهیزات مثل بخاری ها، سیستم های اتوماسیون و دانش فنی داشتیم که این روند رو به افزایش است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: