بانکداری ایرانی ـ محققان از امکان تولید بافت های مصنوعی خبر داده اند که می توانند به طور خودکار به هر بخش از بدن بیمار متصل شوند.
به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه کالیفرنیا در جریان یک پژوهش، ترکیب جدیدی ابداع کرده اند که دستور العمل های دی.ان.ای را تقلید می کند، دستورالعمل هایی که به سلول ها می گوید به بافت های مختلف تبدیل شوند.
این فناوری موسوم به SynNotch به واقع به دانشمندان امکان می دهد که سلول ها را برنامه ریزی کنند، به گونه ای که آنها برای تبدیل شدن به بافت های حقیقی، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و هماهنگ شوند. این دستاورد در قیاس با روش های قبلی رشد و پرورش دادن اندام - مانند چاپ سه بعدی- کارآمدتر است.
در روش های فعلی، حتی اگر بافت اندام ها به حد کافی رشد کنند و قابلیت کشت در بدن بیماران را بیابند، به جراحی های پرخطری برای کشت اندام های آماده شده و اتصال تمامی رگ های خونی و اعصاب جهت کاربردی کردن آنها نیاز است.
اما با استفاده از روش ابداعی محققان کالیفرنیا، اندام جدید مستقیم در بدن خود بیمار پرورش می یابد تا به اندام مورد نظر تبدیل و به محل تعیین شده متصل شود.
در واقع، محققان با استفاده از روش جدید توانستند کاری کنند که سلول ها به طور خودکار ساختارها و رنگ های مختلف داشته باشند، این فرآیند شبیه رویه ای است که در مراحل ابتدایی تکامل طبیعی جنین صورت می گیرد.
این دستاورد نشان می دهد که احتمالا محققان به زودی می توانند چاپ سه بعدی اندام ها را متوقف کرده و در عوض آنها را به روش طبیعی پرورش دهند.
موضوع حائز اهمیت دیگر در ارتباط با روش جدید این است که محققان می توانند به این سلول ها برنامه دهند که نه تنها به ساختارها و رنگ های مختلف تبدیل شوند بلکه حتی به آهستگی و در طول زمان رشد کنند.