کد خبر: ۹۶۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - 13 March 2017
دیروز تصمیم ‌گیری درباره تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در صحن مجلس در حالی به تعویق افتاد که زمزمه‌ ها درباره لابی حامیان قالیباف برای منتفی کردن این تحقیق و تفحص شدت گرفته است.
 روزنامه اعتماد از پشت‌ پرده تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به ارایه گزارشی پرداخت و نوشت: دیروز تصمیم ‌گیری درباره تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در صحن مجلس در حالی به تعویق افتاد که زمزمه‌ ها درباره لابی حامیان قالیباف برای منتفی کردن این تحقیق و تفحص شدت گرفته است.

در ادامه این گزارش می خوانیم: با وجود آنکه یکی از دستور جلسات روز گذشته صحن قرائت گزارش کمیسیون عمران از رد درخواست تحقیق و تفحص از شهرداری تهران و تصمیم‌ گیری صحن مجلس درباره این تحقیق و تفحص بود اما به دلیل یک اشکال آیین ‌نامه‌ای از دستور کار خارج شد و به جلسه بعدی موکول شد. آن‌طور که امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی از اعضای هیات رییسه مجلس توضیح داد تبصره 4 ماده 104 آیین‌نامه داخلی مجلس گفته همه گزارش‌هایی که در جلسه علنی مطرح می‌شوند، حداقل باید 24 ساعت قبل از قرائت، تکثیر و در اختیار نمایندگان قرار گیرد.

اما به گفته او گزارش کمیسیون عمران روز شنبه بعد از ظهر در اختیار نمایندگان قرار گرفته و مهلت 24 ساعته تا زمان قرائت آن در مجلس طی نشده است. اگرچه این یک اشکال آیین‌نامه‌ای بود اما روندی که تاکنون درباره تحقیق و تفحص از شهرداری تهران طی شده است هر لحظه لابی‌های موثر برای منتفی کردن این تحقیق و تفحص را قوت بخشیده است. آنچنان که فتحی، نماینده تهران و یکی از تحقیق و تفحص‌کنندگان به «اعتماد» می‌گوید: «ما نمایندگان هم در گوشه و کنار مجلس می‌شنویم که لابی‌های جدی با وعده و وعیدهایی به دنبال منتفی کردن این تحقیق و تفحص در کار هستند اما چون فرد خوش‌بینی هستم در این باره قضاوت نمی‌کنم و می‌گویم ان‌ شاء الله این ‌طور نیست.»

** ماجرای دنباله ‌دار تفحص از شهرداری تهران
ماجرای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به یک ماجرای دنباله‌دار طولانی تبدیل شده است. این تحقیق و تفحص از شهریور ماه و بعد از بالاگرفتن ماجرای واگذاری املاک نجومی در شهرداری تهران توسط تعدادی از نمایندگان فراکسیون امید که بیشتر آنها نمایندگان تهران هستند کلید خورد اما محدود به این موضوع نیست و به ویژه عملکرد مالی و عملیات شهرسازی آن را هم در بر می‌گیرد. بعد از درخواست نمایندگان این تحقیق و تفحص برای بررسی به کمیسیون عمران ارجاع شد. کمیسیونی که تحقیق و تفحص در آن و بعد از شش بار حضور قالیباف در این کمیسیون برای پاسخ به پرسش ‌های نمایندگان رد شد و این کمیسیون به آن رای منفی داد.»

کدام افراد برای رای نیاوردن تحقیق و تفحص در حال تلاش و رایزنی هستند؟
محمدجواد فتحی هم این موضوع را منتفی ندانسته و با بیان اینکه «هیچ چیز بعید نیست» درباره تلاش برخی نمایندگان برای رای نیاوردن تحقیق و تفحص در صحن مجلس می‌گوید: «رسیدگی به این درخواست تحقیق و تفحص به‌شدت طولانی شد. به اعتقاد من سیکل کار تا الان خیلی بد طی شد. شاید با قاطعیت نتوانم بگویم این رویکرد به دلیل مسائل پشت پرده است اما هر چه هست روند کار تا اینجا خیلی بد طی شده است. 

در حالی که ما نمی‌خواهیم کسی را به امری متهم کنیم و حکمی صادر کنیم. سوالی برای ما نمایندگان مجلس مطرح شده است که به دنبال پاسخ هستیم. فتحی می‌گوید: تحقیق و تفحص به معنای ایراد اتهام به کسی نیست. بلکه در جایی که سوال و تردیدی ایجاد شده است ابزاری را فراهم کنیم تا پاسخ بگیریم. در واقع ما می‌خواهیم کشف واقع و حقیقت شود. اگر کار در روال عادی و معمولی و قانونی خودش پیش می‌رود که چه بهتر. اما اگر انحرافی از مسیر اصلی پیش آمده باید این انحراف معلوم شود تا کار اصلاح شود.»

علیرضا رحیمی دیگر نماینده تهران و از درخواست‌کنندگان تحقیق و تفحص از شهرداری البته بیان صریح‌تری در این باره دارد. او پیش از این در این باره به ایلنا گفته بود: «لابی‌گری‌های وسیعی در حال انجام است، از یکسو فشار سنگینی برای مخالفت با این تفحص به جریان افتاده و این شایبه را ایجاد می‌کند که اگر واقعا روحیه پاسخگویی نزد شهرداری تهران وجود دارد، چرا از این تفحص نگران هستند.»

** لابی حامیان قالیباف به سرانجام خواهد رسید؟
با وجود این تلاش‌ها اما نمایندگان فراکسیون امید به وی‍ژه در تلاش هستند تا این تحقیق و تفحص به نتیجه برسد. فتحی می‌گوید: «با توجه به کثرت مراجعات مردمی به شهرداری تهران و با توجه به مشکلات عدیده‌ای که مردم در این مراجعات مواجه می‌شوند اگر مجلس تحقیق و تفحص را نپذیرد جامعه قضاوت خوبی نخواهد کرد.» او ادامه می‌دهد: «به اعتقاد من موضوع حقوق مدیران برای مجلس تجربه خوبی بود که مقابل خواست و اراده مردم نباید ایستاد.

در خصوص تحقیق و تفحص از شهرداری تهران ما با مراوداتی که در شهر و بامردم تهران داریم می بینیم که خواسته طبیعی و مسلم مردم این است که این کار انجام شود.» فتحی درست به همین دلیل معتقد است اگر مجلس با این موضوع مخالفت کند پیام خیلی بدی خواهد داشت؛ در این صورت تصور مردم از مجلس این خواهد بود که می‌شود مجلس را با وعده و وعید و لابی‌های آنچنانی به عقب ‌نشینی وادار کرد و از خواست مردم برحذر داشت. با همه اینها اما فتحی امیدوار است این تحقیق و تفحص به نتیجه خواهد رسید. او می‌گوید: « اگر بازی‌های سیاسی دخیل نشود و نمایندگان مرعوب این بازی‌ ها نشوند تحقیق و تفحص رای خواهد آورد.»

*منبع: روزنامه اعتماد، 1395.12.23
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: