کد خبر: ۱۵۲۶۳۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - 05 February 2019
هر دلار آمریکا ساعت ۱۶ روز دوشنبه به قیمت ۱۱ هزار و ۶۸۰ تومان فروش رفت که نسبت به روز ماقبل ۱۸۰ تومان افزایش یافته بود. نرخ ارز در دومین صعود متوالی خود ۶/ ۱ درصد افزایش یافت. جوسازی خبری نوسان‌گیران به منظور افزایش تقاضای احتیاطی در بازار و شکست مرز روانی ۱۲ هزار تومانی با شکست مواجه شد. 

نوسان‌گیران سعی داشتند با تکیه بر اخباری در مورد تصویب طرح یک فوریتی الزام بانک مرکزی نسبت به پرداخت ۵۰ درصد سود سهام و مالیات علی‌الحساب، شایعاتی حول شکل‌گیری موج جدیدی از نقدینگی به وجود آورند و سمت تقاضای ارز را تقویت کنند. با این حربه دلار تا مرز ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان نیز پیش‌رفت. اما بازارساز با نزدیک کردن قیمت فروش صرافی‌های خود به نرخ بازار از رشد بیشتر دلار جلوگیری و اندکی از افزایش قیمت روزانه را جبران کرد.
بی‌اعتنایی سکه به افت اونس طلا

هر سکه طرح جدید بهار آزادی ساعت 16 روز گذشته ضمن ثبت افزایش 50 هزار تومانی به سطح 4 میلیون و 170 هزار تومان رسید. در روزی که شاخص ارزی کشور 6/ 1 درصد رشد کرد، سکه به افت قیمت جهانی طلا توجهی نکرد و همگام با دلار به میزان 2/ 1 درصد افزایش قیمت یافت. دیروز بازار ارز شاهد افزایش قیمت بود. تمسک نوسان‌گیران به انواع شایعات از SPV تا طرح جدید الزام بانک مرکزی به پرداخت 50 درصد سود سهام، باعث تداوم رشد نرخ ارز برای دومین روز متوالی شد. با این حال دلار بدون شکل‌گیری تقاضای موثر نتوانست اوج روزانه را حفظ کند و در انتهای روز بهای دلار در شیب نزولی قرار گرفت. عملکرد مناسب اقتصادی آمریکا در گزارش‌های ماه قبل و بهبود کیفیت رابطه تجاری این کشور با چین بهای اونس طلا را کاهش داد.

بازگشت طلا از اوج 9 ماهه

هر اونس طلای جهانی ساعت 16 روز قبل به قیمت 1311 دلار به فروش رفت و افت روزانه 5/ 0 درصد را ثبت کرد. برطرف شدن برخی ریسک‌های پیشران طلا، قیمت این دارایی ارزشمند را از اوج 9 ماهه به زیر کشید. طولانی‌ترین تعطیلی دولت فدرال آمریکا پایان یافت و دور آخر مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا نیز مثبت بود. واکنش دونالد ترامپ درخصوص احتمال دیدار با رئیس‌جمهور چین به منظور حل مناقشات بین دو کشور، بر خوش‌بینی معامله‌گران افزود و جایگاه طلا به‌عنوان دارایی امن از جذابیت افتاد. بیشترین میزان اشتغال غیرکشاورزی در ۱۱ ماه گذشته شاخص دلار را به اوج هفت روزه رساند و با تضعیف ارزهای غیر دلاری به افت بیشتر طلا دامن زد. سال نو قمری در چین به تقاضای فیزیکی طلا افزود و از تنزل بیشتر بهای طلا جلوگیری کرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: