کد خبر: ۱۰۶۹۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۵ تير ۱۳۹۶ - 06 July 2017
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فراهم شدن موقعیت لغو تحریم ها برای صنعت دریانوردی کشور گفت: در حال حاضر امکان برگشت این صنعت به رقابت جهانی فراهم شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فراهم شدن موقعیت لغو تحریم ها برای صنعت دریانوردی کشور گفت: در حال حاضر امکان برگشت این صنعت به رقابت جهانی فراهم شده است.

به گزارش مهر، عباس آخوندی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد با اشاره به موقعیت مناسبی که برای صنعت دریانوردی کشور پس از برجام بوجود آمده، گفت: آثار سنگینی در حوزه دریایی داشت و الان مشکلات بزرگ را پشت سر گذاشتیم و برای صنعت دریایی ایران امکان برگشت به رقابت جهانی فراهم شده است.

وزیر راه با بیان اینکه به برکت صیانت دریایی و قدرت دریایی نیروهای مسلح ما چه در دریاهای آزاد و چه در مرزهای دریایی که ایجاد کرده اند، افزود: حضور آنها موقعیت خوبی برای حمل و نقل دریایی بوجود آورده و سبب شده تا در حوزه دریا به جایگاهی مناسبی دست یابیم.

وی زبان و اهداف صنعت حمل و نقل دریایی را بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: هدفگذاری های دیگر ما در این حوزه باید بین المللی و جهانی باشد.

آخوندی با تاکید بر اینکه در شرایط موجود باید سپاسگذار مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا باشیم که شرایط با امنیتی را در منطقه برای ما راهبردی کرده اند، تصریح کرد: صنعت دریایی ما از این موقعیت می تواند در جهت ثروت اندوزی برای مردم کار کند.

وزیر راه و شهرسازی به بحث آمایش سرزمین و توزیع جمعیت در مناطق مختلف اشاره و ادامه داد: باید میزان تراکم نفر در هکتار و توسعه شهرهای بندری را در دستور کار قرار دهیم.

وی با اشاره به بحث هایی که در خصوص انتقال آب از دریای عمان به داخل سرزمین مطرح می‌شود گفت: این طرح ها بسیار گرانقیمت بوده و با محیط زیست نیز ناسازگار هستند. حال آنکه توسعه شهرهای بندری حمل از نظر امنیتی و هم از نظر صرفه اقتصادی بسیار کاربردی تر بوده و اجرای آنها نیز کاملا عملیاتی است.

آخوندی ادامه داد: باید یک بار برای همیشه سیاست مهمی در ایران را تعقیب کنیم و آن سیاست، افزایش و رشد جمعیت در سواحل ایران است. ما نمی توانیم از یک سو سواحل را از جمعیت خالی کنیم و از سوی دیگر آب را با هزاران میلیارد تومان به مناطق کویری منتقل کنیم. امیدوارم این نکته در وزارت راه و شهرسازی پیگیری شود.

وزیر راه و شهرسازی ماموریت سازمان بنادر را فراتر از سرزمین دانست و افزود: این سازمان غیر از مسئولیت فراسرزمینی، مسئولیت درون سرزمینی و اجتماعی نیز برای توسعه جمعیت مناطق بندری دارد که باید این سیاست را دنبال کند.

همچنین، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد با اشاره به نقشی که دریا در زندگی مردم دارد و همه از آن منتفع می شوند، گفت: بخش مهمی از تجارت ملی ایران و تجارت جهانی از طریق دریا انجام می‌شود و روز دریانورد را باید به همه مردم ایران تبریک گفت که به سود همه مردم است.

وی با اشاره به نقش شهدای دفاع مقدس در ارتقای امنیت خلیج فارس و دریای عمان که روز دریانورد را به برکت خون آنها گرامی می داریم، افزود: دریانوردی ما در حال حاضر در امن ترین وضع موجود است و دریانورداران ایران در امنیت کامل بسر می برند.

فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: هیچ کس جرأت نمی کند به کشتی ما نگاه چپ کند چرا که خطر بسیار بزرگی برای آنها در پی خواهد داشت.

سردار فدوی خاطرنشان کرد: سازمان بنادر ما باید افتخار کند که اعمال حاکمیت ملی را می تواند با قدرت انجام دهد و نیروهای دریای ما چه در سپاه و چه در ارتش مسئولیت اهمیت دریایی را شبانه روز بر عهده دارند. در حال حاضر ۹۷ فروند شناور ۲۴ ساعته در خلیج فارس و تنگه هرمز تردد می کنند و تعداد زیادی شناور نیز از سوی نیروی دریایی ارتش امنیت دریای عمان را برعهده دارند.

به گفته فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وضعیت امنیت دریاهای جنوبی کشور به گونه ای است که چه شناورهای نفتکش، چه شناورهای صیادی و چه شناورهای تجاری می توانند در امنیت کامل از آبراه های جنوبی عبور کنند.

وی با انتقاد از تغییر پرچم برخی شناورهای بین المللی ما هنگام عبور از برخی آبهای بین المللی تصریح کرد: سپاه مخالف این وضعیت بود ولی برخی اصرار می کردند که امیدواریم این وضعیت برگشت داده شود و همه کشورهای ایرانی چه تجاری و چه نفتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در آبهای دنیا تردد کنند و به این پرچم افتخار کنند چرا که پرچم جمهوری اسلامی است که برای آنها امنیت و افتخار دارد.

سردار فدوی با انتقاد از توسعه نیافتگی شهرهای جنوبی و بندر اظهار داشت: شهرهای بندری ما کم جمعیت ترین و کمتر توسعه یافته ترین مناطق کشور هستند و این وضعیت شایسته جمهوری اسلامی ایران نیست. اینکه منطقه ای که خود مسئولیت حمل و نقل دریایی را بر عهده دارد و همه مردم ایران از منافع آن بهره می برند، خود از این منافع بی بهره باشند در شأن نظام اسلامی نیست این در حالی است که ما زمین های حاصلخیزی در جنوب داریم اما در برنامه های مختلف شأن و شئون ساحل نشینان جنوبی جدی گرفته نمی شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: