کد خبر: ۹۸۵۶۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - 05 April 2017
دو روز مانده به اعلام کاندیدای جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) سایه اختلاف و تکروی برخی طیف ها بر سر اصول گرایان سنگینی می کند. سعید جلیلی، حمید بقایی و مؤتلفه ای ها بدون توجه به برنامه های «جمنا» همچنان ساز خود را می زنند.
روزنامه ایران از زمان باقیمانده برای ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری و تکروی برخی طیف ها به ارایه گزارشی پرداخت و آورد: دو روز مانده به اعلام کاندیدای جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) سایه اختلاف و تکروی برخی طیف ها بر سر اصول گرایان سنگینی می کند. سعید جلیلی، حمید بقایی و مؤتلفه ای ها بدون توجه به برنامه های «جمنا» همچنان ساز خود را می زنند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: بر اساس جدول زمانی اعلام شده از سوی وزارت کشور، آنانی که سودای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری دارند، از 22 تا 27 فروردین ماه فرصت دارند تا با حضور در ستاد انتخابات کشور نام خود را دفتر انتخابات سال 96 بنویسند. با این همه هنوز چهره‌هایی که از آنها به عنوان نامزدهای اصلی انتخابات یاد می‌کنند، نصمیم‌شان درباره ورود به عرصه رقابت‌ ها را روشن نکرده‌اند.

از جمله حسن روحانی رئیس جمهوری مستقر که بنا به سنت معمول، اصلی‌ ترین نامزد انتخابات به شمار می‌آید. هر چند که اصلاح‌ طلبان در قالب شورای سیاستگذاری پیش از سال جدید اعلام کردند گزینه قطعی و نهایی آنان، حسن روحانی است و اعتدالگرایان و اصولگرایان میانه‌ رویی چون علی اکبر ناطق نوری نیز از رئیس جمهوری اعلام پشتیبانی کرده‌اند، اما هنوز روحانی در این باره سخنی نگفته است.

سوی دیگر میدان اما اوضاع مبهم‌تر و پیچیده‌ تر است. سید ابراهیم رئیسی که از او به عنوان نامزد اصلی اصولگرایان ائتلافی یاد می‌کنند، تاکنون درباره کاندیداتوری خود موضعگیری نکرده است؛ تولیت آستان قدس رضوی که پیش‌تر از طریق رئیس دفتر خود اعلام کرده بود مسئولیت فعلی‌اش را بر هر فعل دیگر مقدم می‌داند، در روزهای اخیر با دعوتنامه‌های متعددی روبه‌رو است؛ بویژه از سوی شماری از اصولگرایان عضو «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» که بر این باورند رئیسی می‌تواند اقبال اصولگرایان غیر ائتلافی را هم جلب کند. 

با این همه هنوز هیچ گزاره قابل اطمینانی مبنی بر اینکه رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی می‌کند یا نه، وجود ندارد. محمدباقر قالیباف که گفته می‌شود بعد از رئیسی، بالاترین رأی مجمع عمومی اصولگرایان ائتلافی را کسب کرده است نیز درباره کاندیداتوری خود حرفی نزده است و تنها از رهگذر انتقادات تند و تیزش علیه دولت روحانی است که عده‌ای بر این باورند سرداری که دو بار در انتخابات ریاست جمهوری طعم شکست را چشیده، اسبش را برای ورود به میدان رقابت زین کرده است. او در انتخابات ریاست جمهوری اخیر که در سال 92 برگزار شد، بعد از روحانی، بالاترین رأی را اخذ کرده است؛ هر چند با فاصله 12 میلیون رأی.

از سعید جلیلی، نامزدی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 تنها 4 میلیون رأی داشت نیز به عنوان یکی از نامزدهای اصلی نام می‌برند؛ او که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 قافیه را در مناظره‌ها پیرامون دیپلماسی و مذاکرات هسته‌ای به روحانی واگذار کرد، از ماه‌ها پیش در سخنرانی‌ها و سفرهای متعدد از همان زاویه نقدهایی را متوجه دولت کرده است. او نیز به صراحت درباره کاندیداتوری ‌اش حرفی نزده است. شاید حمید بقایی معاون محمود احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری، تنها داوطلبی است که هم رسماً اعلام کاندیداتوری کرده است و هم با طرح وعده‌های انتخاباتی، با چراغ روشن برنامه‌های تبلیغی‌اش را پیش می‌برد. 

چهره‌ای که تلاش می‌کند خود را به عنوان احمدی‌نژاد شماره 2، به جامعه رأی معرفی کند. چنان‌که دیروز بهمن شریف‌زاده از نزدیکان رئیس دولت سابق، ورود بقایی به عرصه انتخابات را «بازگشت اندیشه و منش احمدی‌نژاد» توصیف و تأکید کرد: «همه یاران احمدی‌نژاد در روز ثبت‌نام بقایی را همراهی می‌کنند.» احمدی‌ نژاد و اسفندیار رحیم مشایی هم شانه به شانه بقایی قدم برمی‌دارند تا حمایت بی چون و چرا و بدون حد و مرزشان را از او علنی کنند. احمدی ‌نژاد امیدوار است همان گونه که مرحوم آیت ‌الله‌ هاشمی رفسنجانی بخشی از آرایش را به سبد روحانی هدایت کرد، در پر کردن سبد آرای بقایی موفق ظاهر شود و آن گونه که از سخنرانی ‌های اخیر او بویژه در خوزستان برمی‌آید، در این راه از هیچ تلاش و سخنی فروگذار نیست. 

بقایی دیروز هم خطاب به دستگاه‌های قضایی و امنیتی تأکید کرد که محتوای بازجویی وی را منتشر کنند تا معلوم شود دلیلی برای رد صلاحیت او نیست.

دیروز البته مشاور احمدی‌ نژاد هم به جمع کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری دوازدهم پیوست. به گزارش ایسنا، مهدی کلهر که در دولت محمود احمدی‌نژاد سمت مشاور رئیس جمهوری را بر عهده داشت و از طرف احمدی‌نژاد در مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال 84 شرکت می‌کرد با انتشار بیانیه‌ای از قصد خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری 96 خبر داد.

حزب موتلفه هم در این میان می کوشد مصطفی میر سلیم نامزد خود را متمایز تر از دیگر کاندیداها بداند؛ چنانکه دیروز محمد نبی حبیبی دبیر کل موتلفه تاکید کرد امتیاز میرسلیم از دیگر نامزدهای اصولگرا بیشتر است و کاندیدای موتلفه جای کسی را تنگ نمی کند. 

مصطفی میر سلیم نامزد موتلفه هم در همایش این حزب گفت: «ما به عنوان نه شیفتگان قدرت بلکه شیفتگان خدمت مردم می خواهیم وارد عرصه شویم.»
علاوه بر این افراد، اسامی دیگری هم به عنوان نامزد مطرح هستند که بر اساس آنچه اصولگرایان ائتلافی اعلام کرده‌اند، تا روز پنجشنبه یعنی 5 روز پیش از آغاز ثبت نام‌ها تقلیل خواهد یافت. 

چه بر اساس طراحی و پیش ‌بینی دست ‌اندرکاران «جبهه مردمی» در مجمع عمومی «جمنا» که 17 فروردین برگزار خواهد شد، 5 نامزد نهایی این تشکل انتخاب و معرفی خواهند شد. بنا به گفته پرویز سروری، دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، این 5 نامزد در شرایطی معرفی خواهند شد که علاوه بر کسب اکثریت آرای دومین مجمع عمومی «جمنا»، ساز و کار تشکل انتخاباتی اصولگرایان ائتلافی را بپذیرد. 

وی دیروز در گفت ‌وگو با خبرآنلاین تأکید کرد: «سید ابراهیم رئیسی ساز و کار جبهه مردمی را خوب می‌داند، در صورتی‌که نامزد انتخابات ریاست ‌جمهوری شود باید به ساز و کار جبهه مردمی تن بدهد و براساس این ساز و کار اقدام کند.» سروری همچنین خبر داد سعید جلیلی تاکنون ساز و کار «جبهه مردمی» را نپذیرفته است و «اگر قالیباف تصمیم بگیرد در انتخابات شرکت کند، به فرآیند جبهه تن خواهد داد.» همه این ها در حالی است که به گفته محمد تقی رهبر عضو جامعه روحانیت مبارز دیروز اعلام کرد نام حسن روحانی هنوز هم در لیست جامعه روحانیت قرار دارد.

وی در گفت وگو با انتخاب تاکید کرد:« ما همه یک ملت هستیم و بین اصلاح‌طلب و اصولگرا هم دیوار که نکشیده‌ایم ؛ بنابراین افرادی که به این مبانی باور دارند باید فردی را نیز به عنوان کاندیدای انتخاباتی معرفی کنند که به این مبانی پایبند بوده و در عمل هم نشان داده باشد. طبیعی است که چنین کاندیدایی با اقبال مردمی روبرو شود و برای 4 سال بعد رئیس جمهور باشد.عضو جامعه روحانیت مبارز در عین حال گفت« منتظر می‌مانیم که ببینیم جامعه اصولگرا چه کاندیدایی را به میدان می‌آورد.»

*منبع: روزنامه ایران، 1396.1.16
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: