مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی از آغاز برداشت شکوفههای درختچه بیدمشک از سطح باغات استان خبر داد.
«عزیز امانی» در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت : سطح زیر کشت این نوع درختچه در استان بیش از 30 هکتار است که عمدتاً به صورت حاشیه کاری در کنار باغها و مزارع کاشته میشود.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت بید مشک در استان در شهرهای ارومیه در سطح 18 هکتار، پلدشت 10 هکتار و سلماس 2 هکتار است.
وی ادامه داد: سالانه بیش از56 تن شکوفه بیدمشک از سطح باغهای استان برداشت و به بازار عرضه میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی همچنین اضافه کرد: یک سوم شکوفههای تولیدی توسط واحدهای تبدیلی جذب و به عرق تبدیل و نزدیک یک سوم آن در خانهها مصرف و تبدیل به عرق بیدمشک میشود و بقیه نیز در مصارف مختلف توسط واحدهای گلابگیری دیگر استانهای کشور و تهیه نقل بیدمشکی در قنادیهای ارومیه کاربرد دارد.
امانی خاطرنشان کرد: نقل و عرق بیدمشک ارومیه علاوهبر داخل کشور، مشتریان زیادی در کشورهای عربی حوزه خلیجفارس، ترکیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان و ... دارد که مازاد این محصول به این کشورها صادر میشود.
وی افزود: در سطح استان 5 واحد عرقگیری گیاهان دارویی از جمله بیدمشک وجود دارد که سالانه از این واحدها 12071 تن عرق گیاهان دارویی استحصال و به بازارهای داخلی و خارجی صادر میشود.
به گزارش ایسنا، عرق بیدمشک دارای خواص درمانی زیادی از قبیل تنظیمکننده ضربان قلب، مقوی قلب و معده، نشاطآور و تقویتکننده اعصاب است، خوردن خالی و بدون شکر تأثیر چندانی بر افزایش فشار خون ندارد، اما شربت آن برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند توصیه نمیشود.
بیدمشک نخستین محصول کشاورزی استان در سال جدید است که در بازارهای غیررسمی عرضه میشود.
بیدمشک گیاهی خوشبو و خوشرنگ با شکوفههای زردرنگ است که جایگاه خاصی در میان مردم ارومیه و آذربایجانغربی بهعلت عرق و محصولاتی که از شکوفههای معطرش به دست میآید، دارد.
شکوفههای زرد رنگ بیدمشک که قبل از آغاز بیداری طبیعت و فصل بهار، شمیم شکوفههایشان مشام هر رهگذری را معطر میکند نویدبخش بهار در آذربایجانغربی هستند.
عمر گلدهی درختچه بیدمشک از اوایل فروردین ماه تا حداکثر 15 روز است.