رضویان گفت: در نشستهای خبری سخنگوی دستگاه قضا از آغاز تا نیمه سال گذشته در مجموع 2 هزار 616 سوال پاسخ داده شده که 381 سوال مطرح شده از سوی اصحاب رسانه برای سال 95 بوده است.
به گزارش میزان، از نیمه دوم سال 89 بود که حکم سخنگویی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای امضا شد و وی در آن دوران علاوه بر مسئولیت دادستانی کل عهدهدار اطلاعرسانی اخبار حقوقی قضایی کل کشور شد و از اوایل نیمه دوم همان سال بود که سلسله نشستهای خبری سخنگوی دستگاه قضا تقریبا یک هفته در میان آغاز شد به طوری که تا نیمه اسفند سال گذشته تعداد این نشتهای خبری به یکصد و نه نشست با اصحاب رسانه رسید.
در نشستهای تقریبا یک و نیم ساعته سخنگوی دستگاه قضا که بعضا به دلیل حجم سوالات مطروحه از سوی اصحاب رسانه از مرز دو ساعت نیز میگذشت، خبرنگاران از یک مرجع رسمی پاسخ سوالات خود را دریافت میکردند.
از آنجایی که پرسیدن سوال در جلسات و نشستهای خبری سخنگوی قوه قضائیه آزاد است و هیچ محدودیتی برای پرسش از سوی خبرنگاران وجود ندارد و از طرفی سخنگوی دستگاه قضا باید پاسخگوی تمام اخبار حقوقی و پروندههای قضایی در سراسر کشور باشد به منظور اطلاعرسانی دقیق و کاملتر از اصحاب رسانه خواسته شد که سوالات خود را چند روز زودتر از برگزاری نشست به دفتر و حوزه سخنگویی ارسال کنند تا چنانچه این سوالات مربوط به برخی پروندههای مطروحه در شهرستانها باشد از روسای دادگستری و دادستانها و یا معاونین مربوطه آخرین وضعیت پرونده و جزئیات آن استعلام شود.
طبق گفته سید محمود رضویان مشاور سخنگوی قوه قضائیه در طول این مدت چندساله یعنی از سال 89 تا 95، 34 هزار 965 گزارش مکتوب ازروسای کل دادگستری استانها، دادستانها، معاونین، سازمانهای مرتبط با قوه قضائیه در رابطه با اخبار حقوقی و پروندههای قضایی اخذ شده است که میزان این گزارشها در سال 95، 4 هزار و 287 مورد بوده است.
برای آگاهی از روند اطلاعرسانی و آمار میزان سوالات مطرح شده از سوی اصحاب رسانه به سراغ رضویان مشاور سخنگوی قوه قضائیه رفتیم و وی با سعه صدر پاسخگوی سوالات ما شد.
رضویان مشاور سخنگوی قوه قضائیه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی قضایی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه در طول سال 95 در مجموع 16 نشست خبری برگزار شده است، اظهار کرد: در نشستهای خبری سخنگوی دستگاه قضا از آغاز تا نیمه سال گذشته در مجموع 2 هزار 616 سوال پاسخ داده شده که 381 سوال مطرح شده از سوی اصحاب رسانه برای سال 95 بوده است.
وی در ارتباط با موضوع غالب این سوالات گفت: از نظر فراوانی بیشترین سوالات خبرنگاران در خصوص مسائل مفاسد اقتصادی بوده با 712 سوال، مسائل سیاسی با 503 سوال، مسائل مربوط به اتباع خارجی و حقوق بشر با 199 سوال، موضوعات اجتماعی و جرائم خاص با 523 سوال و مسائل حقوقی و قضایی با 679 سوال بوده است که در مجموع به 2 هزار 616 مورد پاسخ داده شده است.
وی از عدم پاسخگویی به 168 سوال مطروحه از سوی خبرنگاران اشاره کرد و گفت: در نشستهای سخنگوی دستگاه قضا سانسور سوال نداریم و هر خبرنگار با هر تیپ و گرایش و از هر رسانهای سوال خود را مطرح میکند اما به دلیل محدودیت و معذوریتهای قانونی و یا بعضا کامل نبودن پرونده به برخی سوالات پاسخ داده نشده است و البته از آنجایی که پرسشهای خبرنگاران محدودیت زمانی و مکانی ندارد جزئیات برخی اخبار باید از روسای دادگستری و دادستانهای سراسر کشور اخذ شود که این امر نیازمند ارسال سوالات از سوی اصحاب رسانه در فاصله دو نشست است که علیرغم تاکید سخنگوی قوه قضائیه متاسفانه خبرنگاران سوالات خود را ارسال نمیکنند.
رضویان اضافه کرد: برای همین منظور از سوی دفتر سخنگوی قوه قضائیه 10 هزار 785 سوال احتمالی همراه با پاسخهای حقوقی و قضایی در قالب بیش از 250 بولتن تهیه شده است.
مشاور سخنگوی قوه قضائیه در پایان ضمن تشکر از روسای کل دادگستری استانها، دادستان ها و سازمانهای وابسته به قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در 11 ماهه سال گذشته 4 هزار و 287 گزارش مکتوب در ارتباط با جرئیات پروندههای قضایی از مسئولین مربوطه به دفتر سخنگو به منظور اطلاعرسانی دقیق و کامل ارسال شده که این آمار نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است، بنابراین بر خود فرض میدانم که از همکاری کلیه روسای دادگستری، دادستانها و معاونین مربوطه و رسانهها و خبرنگارانی که در راستای اطلاع رسانی یاریگر ما بودهاند تشکر و قدردانی کنم.