کشتیرانی والفجر در ایام نوروز در مسیر خرمشهر به آبادان و تورهای آبادان و در مسیر بندر لنگه به کیش برای جا به جایی بیش از 40 هزار گردشگر و مسافر برنامه ریزی کرده است.
مدیرعامل کشتیرانی والفجر ضمن اشاره به برنامههای گسترده این شرکت در نوروز 1396 گفت: با توجه به وجود ترمینال مسافربری در بندرلنگه، مسیر بندرلنگه به کیش با استفاده از شناورهای باری و مسافری با ظرفیت 600 مسافر و 140دستگاه خودرو فعال میشود. ضمن اینکه حضور این شناور در منطقه تأمینکننده نیازها و امنیت جزیره کیش هم خواهد بود زیرا معمولاً در ایام نوروز با هوای نامساعد دریا مواجه میشویم که عموم شناورها مانند لندینگکرافتها و سایر شناورهای کوچک مسافری نمیتوانند فعالیت کنند که یکی از اهداف شرکت کشتیرانی والفجر حضور در چنین مواقع و ارائه سرویسهای خاص است.
کاپیتان مجید سجده افزود: در ایام نوروز تا جایی که امکان دارد مسیرهای خارجی ادامه پیدا می کند اما با یک تغییرات جزئی، از شناورها در مسیرهای مختلف استفاده بهینه صورت میگیرد. معمولاً قبل و بعد از سفرهای نوروزی سفرهای ترکیبی و کاملی را برقرار میکنیم تا نیازهای مسافران پوشش داده شود.
وی تصریح کرد: در مسیر بوشهر به خارگ شناور مربوطه در اجاره شرکت نفت است ولی معمولاً در ایام نوروز تورهای گردشگری خارگ و بوشهر اضافه میشود و امیدواریم در این ایام بیش از 20 هزار نفر را در مسیر خرمشهر به آبادان و تورهای آبادان و 20 هزار نفر را هم در مسیر کیش جابهجا کنیم به این ترتیب در مجموع پیش بینی می شود در نوروز 1396 بیش از 40 هزار نفر گردشگر و مسافر را جابهجا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شرکت کشتیرانی والفجر در بخش مسافری دارای چهار فروند شناور تندرو کاتاماران با ظرفیت 235 نفر مسافر، دو فروند شناور بار و مسافر با قابلیت حمل 600 نفر در مسیرهای داخلی و 385 نفر در مسیرهای خارجی و 140دستگاه خودرو است. این شرکت از ابتدای فعالیت تاکنون بیش از 10 میلیون مسافر جابهجا کرده است و سالانه نزدیک به 240 هزار مسافر در خطوط مختلف جابهجا میکند.
وی به مسیرهای داخلی و خارجی والفجر اشاره کرد و گفت: خطوط اصلی این شرکت در مسیرهای خارجی بندرعباس به شارجه، بندرلنگه به دبی، خرمشهر به کویت و بصره است. مسیرهای داخلی نیز مسیر استراتژیک بوشهر به خارگ، بندرلنگه به کیش و تورهای گردشگری است.
برگزاری تورهای گردشگری دریایی در ایام نوروز
مدیرعامل کشتیرانی والفجر با اشاره به آغاز تورهای گردشگری گفت: سرویسهای گردشگری در مسیرهای خرمشهر- آبادان، آبادان- آبادان و آبادان- خرمشهر انجام می شود که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی تغییر بازار هدف از بنادر به شهرهای داخلی و پرجمعیت و مراکز استانها را از جمله اهداف کشتیرانی والفجر بیان و اظهار کرد: فرایند گردشگری یک فرایند ترکیبی از سفرهای هوایی، اقامت، هتل، سفرهای دریایی و مجدداً بازگشت هوایی است که لازمه این کار فراهم کردن زیرساخت و بستری است که بتوان کلیه این مسیرها را مدیریت کرده و سرویسهای مناسبی را برقرار کنیم. در کنار این مسئله باید ارتباط مناسبی با آژانسهای فعال در این زمینه برقرار کنیم.
کاپیتان سجده گفت: کشتیرانی والفجر در حال حاضر با بیش از 100 دفتر خدمات مسافرتی در سراسر کشور در تعامل است اما این تعاملات بیشتر در زمینه سرویسهای مسافری است بنابراین باید در بخش گردشگری زیرساختی فراهم شود که ارتباط مناسبی با مسافران، گردشگران، آژانسها و خطوط هوایی برقرار شود که لازمه این کار تأسیس آژانس گردشگری است.
وی تصریح کرد: این شرکت با توجه به امکانات و پتانسیلهای موجود خود در صدد ارائه سرویسهای گردشگری است که مطمئناً باید همکاری و تعامل بین گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و سایر ارگانهای دخیل در این مقوله مانند سازمان منطقه آزاد کیش، قشم و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری صورت گیرد. در این خصوص زیرساختهای ساحلی، تبیین روشها و الزامات موجود باید برای کسانی که میخواهند تور گردشگری دریایی ایجاد کنند تعریف شود، لذا در حال رایزنی با سازمانهای مختلف جهت تعیین سفرهای گردشگری و توسعه آن هستیم.
کمیسیون عالی گردشگری تشکیل شود
وی با بیان اینکه گردشگری دریایی یک فرایند فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، افزود: در این خصوص باید یک کمیسیون عالی گردشگری دریایی با حضور نمایندگانی از ارگانها و مسئولان دخیل در مسائل فرهنگی- اجتماعی دخیل نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، سازمان بنادر و دریانوردی، اتحادیه مالکان شناورها، آژانسهای گردشگری، گمرک جمهوری اسلامی ایران و نیروی انتظامی و در صورت امکان نماینده ولیفقیه تشکیل شود تا دستورالعملی یکپارچه با توجه به کلیه الزامات و نیازها تبیین شود.
وی خاطرنشان کرد: برای توسعه هرم صنعت گردشگری دریایی تعیین متولی و مرجع قانونگذار به عنوان سنگ بنای هرم، ایجاد زیرساخت اسکله، ترمینال و تأمین شناور مناسب از الزامات است.
سجده با بیان اینکه امکانات گردشگری طبیعی و تقاضای گردشگری دریایی به صورت بالقوه در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر در کشور تعادلی بین عرضه و تقاضا در صنعت گردشگری دریایی وجود ندارد و عرضه خدمات گردشگری دریایی و ساحلی با وضعیت فعلی پاسخگوی تقاضا و نیاز گردشگران در این حوزه نیست و متأسفانه این موضوع باعث شده است که شاهد سفرهای خارجی هموطنان به کشورهایی نظیر دبی، ترکیه، تایلند و مالزی برای استفاده از خدمات گردشگری دریایی باشیم.
اشاعه فرهنگ گردشگری دریایی در مدارس
مدیرعامل کشتیرانی والفجر گام نخست ایجاد فرهنگ دریایی را تغییر بازار هدف و از آن مهمتر اشاعه فرهنگ و ترویج گردشگری دریایی در سراسر کشور به ویژه در مدارس بیان کرد و افزود: دخیل کردن وزارت آموزشوپرورش و دیگر ارگانها و سازمانها بسیار مهم است. لازمه این کار برقراری ارتباط با استفاده از تبلیغات و اطلاعرسانی مناسب است.
وی اظهار داشت: مردمی که در مناطق مرکزی، غرب و یا شرق کشور زندگی میکنند شناخت کافی از دریا و مزیتهای آن ندارند و اگر شناختی هم از دریا داشته باشند در حد لنج و قایق است. متأسفانه دریا و فرهنگ دریا شناخته شده نیست و به همین دلیل انگیزهای برای ایجاد مسافرت دریایی و یا تورهای مسافرتی دریایی وجود ندارد. در این خصوص تهیه و تدوین برنامه جامع و بلندمدت و نقشه راه در زمینه فرهنگسازی و شناساندن گردشگری دریایی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: توجه به این مسائل در کنار یکدیگر و طراحی مدیریت یکپارچه با توجه به قوانین و مقررات میتواند موجب دستیابی به توسعه پایدار در بخش گردشگری دریایی و در نتیجه توسعه اقتصادی شود.
سجده در پایان خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری دریایی نیازمند تعامل، همکاری و مدیریت کلیه ارگانهای ذیربط است.