کد خبر: ۹۶۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - 13 March 2017
تا بیستم اسفند ماه 1350 معتاد متجاهر جمع آوری و پذیرش شدند که حدود 400 نفر آنها معتاد نبوده و دچار مشکلات دیگری همچون بی خانمانی، بیماری و ... بودند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر که از نهم اسفند ماه در تهران آغاز شده است گفت: تا بیستم اسفند ماه 1350 معتاد متجاهر جمع آوری و پذیرش شدند که حدود 400 نفر آنها معتاد نبوده و دچار مشکلات دیگری همچون بی خانمانی، بیماری و ... بودند.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری امروز خود افزود: از سال جاری با استفاده از رویکردهای علمی، تخصصی و کارشناسی یک نظام استراتژیک پایدار و فرآیند محور بر پایه برنامه عملیاتی را در سازمان بهزیستی مستقر کردیم.

وی افزود: بر اساس همین نظام استراتژیک پایدار نسبت به شیوع و بروز آسیب‌ها و معلولیت‌ها نیز اقدام کردیم در حالیکه نسبت به ارتقای خدمات نیز در سال جاری تلاش شد.

95 درصد خدمات بهزیستی برون سپاری شده

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: تا کنون بالغ بر 95 درصد خدمات بهزیستی برون سپاری شده و از این طریق نظارت معنا پیدا می‌کند.

بندپی در ادامه به توانمند سازی جامعه هدف و ارتقاء بخشی موسسات همکار بهزیستی در ارائه خدمات اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد، توسعه خیر جمعی با تاکید بر رویکرد اجتماع محور از دیگر استراتژی‌های بهزیستی در سال جاری بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به آگاه سازی در زمینه اعتیاد اشاره کرد و گفت: به منظور آگاه سازی جامعه از معضل اعتیاد یک بسته آموزشی در خصوص اعتیاد را تدوین کرده و در اختیار معلمان آموزش و پرورش قرار داده‌ایم تا به دانش آموزان خود ارائه کنند. مشابه این طرح در دانشگاه‌های کشور نیز انجام شد این در حالیست که تیم‌های اجتماع محور مبارزه با مواد مخدر در محلات با ریسک بالا نیز مستقر شدند.

بندپی افزود: جایگاهی که سازمان بهزیستی در نظام تشکیلاتی دستگاه‌های اداری داشت طوری بود که هر روز شاهد آن بودیم که دستگاهی به بخشی از وظایف بهزیستی معترض شده و خواهان آن بود که بخشی از وظایف ما را عهده دار شود.

وی تصریح کرد: این در حالی بود که بررسی‌ها نشان داد بر اساس ماده واحده سال 58 در خصوص تاسیس سازمان بهزیستی تمام وظایفی که این سازمان در حال حاضر بر عهده دارد در این ماده تعریف شده و بر اساس قانون، بهزیستی متولی این امور است و دستگاه دیگری نمی‌تواند نسبت به تولیت آنها مدعی شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در سال جاری احکام دائمی سازمان بهزیستی کشور در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی قرار گرفت و از طریق آنها یک بار دیگر تولیت وظایف بهزیستی تثبیت موضوع و مشخص شد که بهزیستی متولی مسائل اجتماعی است.

تولد سالانه 30 هزار کودک معلول در کشور

وی در ادامه به برنامه ششم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: برنامه ششم توسعه یک برنامه میان مدت پنج ساله است که بسیاری از سازمان‌ها بر اساس آن بودجه سنواتی خود را آماده می‌کنند. بهزیستی هم طبق بررسی‌ها و شواهد در این برنامه پیشگیری را اولویت خود قرار داد و در ماده 90 آن در راستای پیشگیری از معلولیت زایی، غربالگری ژنتیک را اجباری کردیم زیرا 30 هزار کودک در سال معلول متولد می‌شوند.

بندپی اظهار کرد: با حمایت‌های دولت و اجباری کردن مشاوره‌های ژنتیک به صورت پایلوت 40 هزار زوج در آستانه ازدواج را غربالگری ژنتیکی کردیم که از این تعداد 70 درصد نیازمند مشاوره ژنتیک نبودند و تنها 30 درصد آنها به این مشاوره‌ها نیاز داشتند.

وی تصریح کرد: 15 درصد از 30 درصدی که نیازمند دریافت مشاوره‌های ژنتیک بودند نیز به آزمایشگاه‌های ژنتیک ارجاع داده شدند.

غربالگری‌های ژنتیک پیش از ازدواج اجباری شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در حال حاضر انجام غربالگری‌های ژنتیک پیش از ازدواج تبدیل به قانون و اجباری شده به طوریکه زوجین پیش از ازدواج موظف به تکمیل پرسشنامه غربالگری ژنتیک هستند و بر اساس قانون سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت موظف به ارائه خدمات مشاوره و آزمایش ژنتیک به نیازمندان به صورت رایگان هستند.

بندپی همچنین در خصوص مداخله سازمان بهزیستی در بحران خودکشی نیز گفت: در سال 95 با مداخلات اورژانس اجتماعی توانستیم 4220 نفر را از خودکشی منصرف کنیم که 2880 نفر آنها زن و 1440 نفر آنها مرد بودند.

گسترش اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر

وی در ادامه به گسترش اورژانس اجتماعی در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به تاثیرگذاری اوژانس اجتماعی در کنترل و مهار بحران‌ها و آسیب‌های متعدد اجتماعی این اورژانس در سال 96 در 140 شهر بالای 50 هزار نفر توسعه و گسترش خواهد یافت و هم اکنون تمام اقدامات این توسعه اعم از تخصیص اعتبار خرید ماشین‌ها در بودجه سال 96 سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است.  

مراکز ترک اعتیاد ماده 15 ساماندهی شدند

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به فعالیت این سازمان در حوزه اعتیاد اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی از گذشته تولیت مراکز ماده 15 را که ویژه افراد داوطلب ترک اعتیاد است بر عهده داشت.

بندپی ادامه داد: مسوولیت مراکز ماده 16 که ویژه معتادین متجاهر، رها شده و سخت در دسترس که مراکز ماده 15 اثربخشی لازم برای آنها را ندارند نیز سابقا بر عهده وزارت بهداشت بود که این وزارتخانه اعلام کرد که نمی‌تواند اقدامی را در این حوزه به انجام برساند و به این ترتیب این مراکز نیز به بهزیستی واگذار شدند.

وی در ادامه به خدمات سازمان بهزیستی در مراکز ماده 15 اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر نسبت به بازبینی پروتکل‌های مراکز ماده 15 و بازنگری در خصوص صدور مجوز برای این مراکز اقدام کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برای فعالیت‌های اثربخش در این حوزه باید از رویکردهای تلفیقی استفاده کنیم و به این ترتیب در سال جاری مراکز ماده 15 را سر و سامان دادیم و همچنین نسبت به گسترش TC نیز اقدام کردیم.

شروط بهزیستی برای پذیرش مسوولیت مراکز ترک اعتیاد ماده 16 /وحدت رویه‌ دستگاه‌ها برای ساماندهی معتادان متجاهر

بندپی در خصوص مراکز ماده 16 که اخیرا تولیت آنها نیز به بهزیستی واگذار شده است اظهار کرد: بهزیستی برای پذیرش این مراکز 7 شرط اعم از حذف نگاه مجرمانه از معتاد، اصلاح فرآیندها، تاکید بر فرآیند اجتماع پذیری، استفاده از الگوی درمان «دادگاه مدار و ... داشت که تمام شروط محقق شد و پس از آن نسبت به پذیرش این مراکز اقدام کردیم.

وی تصریح کرد: طبق توافق با وزارت بهداشت، بهزیستی پس از پذیرش معتادان متجاهر چنانچه آنها دچار بیماری‌های خاص باشند باید وزارت بهداشت نسبت به پذیرش و درمانشان اقدام کند این در حالیست که تمامی NGOهای موفق فعال در این حوزه نیز پای کار خواهند آمد تا از تجارب آنها در جهت بهره وری هر چه بهتر استفاده کنیم.

بندپی ادامه داد: قوه قضاییه نیز پذیرفته است که در جریان این جمع آوری‌ها برای بار اول نگاه مجرمانه را از این افراد سلب کند و به این ترتیب وحدت رویه‌ای در ساماندهی معتادان متجاهر در کل کشور ایجاد شده است.
 

به گزارش ایسنا، وی افزود: بنابراین رویکرد اجتماع‌محور و دادگاه‌مدار را در بحث مراکز ماده 16 در حدود 5 تا 6 استان به صورت پایلوت اجرا خواهیم کرد که حداکثر هر مرکز 100 نفر را پذیرش خواهد کرد.

دیگر نیازی به چانه‌زنی برای افزایش مستمری مددجویان نخواهیم داشت



رئیس سازمان بهزیستی کشور در مورد افزایش مستمری مددجویان گفت: سال‌ها بود که به مددجویان تک نفره 53 هزار تومان، دو نفر 60، سه نفره 70 و بیش از آن 100 هزار تومان داده می‌شد که با تورم و گرفتاری‌ها این عدد و رقم جور در نمی‌آمد. ما مساعدت‌های اجتماعی را مطرح کردیم در نتیجه قرار شد با مصوبه مجلس هر سال 20 درصد حداقل حقوق قانون کار به این مددجویان تعلق بگیرد و افزایش یابد. بنابراین نیازی به چانه‌زنی برای افزایش مستمری این مددجویان نخواهیم داشت.

محسنی از استقرار دبیرخانه شورای عالی سالمندان در بهزیستی خبر داد و گفت: این دبیرخانه قبلاً در اختیار وزارت بهداشت بود و وضعیت مشخصی نداشت در حالی که از میان 4 شاخص سالمندی فقط یک مورد سلامت است و بقیه به حوزه رفاهی برمی‌گردد و امیدواریم در تیرماه سال آینده نیز همایش شاخص دیده‌بانی سالمندی را در بین کشورهای منطقه به خوبی برگزار کنیم.

وی افزود: با جامعه‌ای کار می‌کنیم که صدای اعتراض ندارند، بی‌پناهی خاصی دارند به همین دلیل در احکام دائمی برنامه ششم توسعه و بودجه 96 تلاش کردیم برنامه‌های حمایتی اثربخشی خاصی داشته باشد و از این افراد نیازمند حمایت کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در کشورهایی مثل مصر، اردن و کویت که بیشترین ازدواج‌های فامیلی را دارند خیلی زودتر از ما اقدامات پیشگیری از معلولیت و ژنتیک را اجرا کردند، ما نیز به لحاظ قانونی مشکل داشتیم اما اکنون بسیاری از این مشکلات برطرف شده است.

بندپی در خصوص آنکه  درسال جاری  بسیاری از وظایف به این سازمان مانند ساماندهی  معتادان متجاهر واگذار شده و سازمان مقاومتی در برابر آنها نکرده است، گفت: این طور نبوده که به یکباره به ما وظایفی را تحمیل کنند و سازمان به آنها چشم بگوید. در معلولیت‌ها هم اینگونه بوده است. وزارت بهداشت مؤظف بوده تمام اقدامات را برای پیشگیری از معلولیت‌ها به کار گیرد و بهزیستی به آن کمک کند این مصوبه سال 94 بوده است، اما دیدیم دود ناشی از معلولیت‌ها به چشم بهزیستی می‌رود و اقدامی نمی‌شود در نتیجه پیش‌قدم شدیم.

وی افزود: برای اداره مراکز ماده 16 نیز ما مدعی بودیم زیرا متولی سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی است. در طلاق هم پیش‌قدم شده‌ایم چرا که ما از کارشناسان لازم برخورداریم. ما مراکز ماده 15 را داشتیم اما دیدیم مراکز ماده 16 نامناسب هدایت می‌شود. در حالی که ما مراکز پیشگیری از اعتیاد داریم. 35 سال سابقه داریم و مراکز TC را ایجاد کرده‌ایم. به نظر می‌رسد از ابتدا پروتکل آن اشتباه بوده است و فرقی نمی‌کند وزارت بهداشت متولی باشد یا ما. اعتیاد یک پدیده اجتماعی و پزشکی است و نباید به یک مقوله توجه کرده و بقیه را نادیده بگیریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: بار مالی این واگذاری مراکز ماده 16 دیده شده و ستاد مبارزه با مواد مخدر قول داده پرداخت کند و به صورت مکتوب نیز در صورتجلسه آمده است.

جمع‌آوری 1350 معتاد و بی‌خانمان با اجرای طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر در اسفند



بندپی در ادامه گفت: طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر که از 9 اسفند امسال آغاز شده تا بیستم اسفند 1350 نفر جمع‌آوری و پذیرش شده‌اند که 400 نفر از آنها معتاد نیستند بلکه بی‌خانمان، بیماری یا آسیب‌های دیگری داشته‌اند و به مراکز دیگر ارجاع شده‌اند ؛سایرین نیز  در مراکز ماده 15 هستند.

وی تصریح کرد: در مرکز 12 استان کشور نیز  از روز گذشته این جمع‌آوری آغاز شده و استان‌های کرمانشاه، کرمان، زاهدان، شیراز، اصفهان، کرج، هرمزگان، خراسان رضوی و لرستان مشمول این برنامه شده‌اند.

جمع‌آوری 2640 کودک کار در سال جاری



رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همچنین 2640 کودک کار امسال جمع‌آوری شدند که 75 درصد آنها غیر ایرانی بودند.

بندپی بر غربالگری شنوایی‌سنجی تأکید کرد و گفت: تا سال 93 حدود 7 هزار نفر از ناشنوایی جلوگیری شده و امیدواریم به بالای 95 درصد از عملیاتی شدن این برنامه برسیم این در حالیست که 14 درصد از معلولان ما ناشنوا و 10 درصد نابینا هستند و آنچه خانواده‌ها را رنج می‌دهد معلولیت ناشی از اختلالات ژنتیکی است زیرا  50 درصد معلولیت به این عامل برمی‌گردد.
 

انجام 1350 سقط غیرقانونی در سال 95

وی افزود: در سال 95 حدود 1350 سقط غیرقانونی داشته‌ایم که با اجرای غربالگری ژنتیک اگر بررسی دقیقی داشته باشیم سقط‌های قانونی و شرعی بیش از این رقم خواهد بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در مورد بودجه این سازمان گفت: 4 هزار میلیارد تومان به مجموع اعتبارات بهزیستی و کمیته امداد افزوده شده که امسال 200 هزار میلیارد تومان بوده در حالی که سال قبل 100 هزار میلیارد تومان بوده است و در سال 96 حدود 2200 میلیارد تومان افزوده می‌شود و بودجه امسال 1900 میلیارد تومان بوده است.

ثبت الکترونیکی طلاق از سال آینده



وی به طرح  ثبت الکترونیکی طلاق در استان خراسان رضوی  اشاره کرد و گفت: با این اقدام در سال 93 و 94 استان خراسان رضوی سومین استان در افزایش طلاق بوده در حالی که در 11 ماه گذشته استان نهم شده است.

بندپی در ادامه  گفت: مداخله به هنگام را به جای طلاق توافقی پیگیری می‌کنیم و این ثبت الکترونیکی طلاق از سال آینده در 11 استان کشور اجرایی می‌شود و در حال حاضر در سه شهر مشهد، زاهدان و اهواز مستقر شده‌اند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: