رئیس جمهور با بیان اینکه از حقوقدانان و وکلا میخواهم در بخش حقوقی لوایح به ما کمک کنند، گفت: اگر اشکالی داشتیم با صراحت لهجه و راحت از ما انتقاد کنید چرا که انتقاد از قوه مجریه کم و بیش پاداش هم دارد.
به گزارش فارس، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان امشب با حضور در همایش شصت و چهارمین سالگرد استقلال کانون وکلای دادگستری اظهار داشت: همه مسئولین عالیرتبه نظام به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، وکیل مردم هستند. در نظام جمهوری اسلامی یک پایه مهم مشروعیت آرا مردم است. چرا که بدون رضایت عامه مردم حکومت حق معنا و مفهومی ندارد.
رئیس جمهور در ادامه گفت: همه مسئولین باید افتخارشان بر این باشد که به نمایندگی از طرف مردم و به عنوان وکیل مردم خدماتی که طبق قانون اساسی بر دوش دارند را به خوبی عمل کنند.
وی با بیان اینکه مسئله وکالت مهمتر از دفاع از فرد یا افراد خاص است گفت: وکالت به معنای دفاع از حق مردم و جامعه است. باید هم حق اثبات شود تا تأثیرگذار باشد و هم باید از حق حراست شود.
روحانی با بیان اینکه امنیت قضائی یکی از پایههای امنیت اجتماعی است، گفت: امنیت قضائی بدون وکیل حداقل برای ذهن مردم به طور کامل محقق نمیشود. در دادگاه صالحه قاضی بر مبنای قانون قضاوت میکند و باید همه مردم از هر نوع جنسیت، قومیت و افکار سیاسی در برابر دادگاه و قانون حق مساوی داشته باشند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر در دادگاهی بدون حضور وکیل حکمی صادر شود شاید افرادی از جامعه دچار شک شوند اما اگر وکیل در برابر قاضی از موکل خود دفاع کند و آنچه که در دادگاه واقع شده را تنها در دادنامه نخوانیم بلکه از زبان وکیل بشنویم، قطعا اعتماد مردم نسبت به دادگاه بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در برجام یکی از حقوقی که به ملت بازگشت، حق ملت در تولید و صادرات نفت بود. ما توانستیم در دولت یازدهم از طریق افراد کارشناس، حقوقدان، دیپلمات و سیاستمدار از حق ملت دفاع کنیم. من نمیخواهم از آثار برجام بگویم. تنها یک کلمه میگویم؛ اینها حق ملت ایران بود و این حق را یک حقوقدان میتوانست بگیرد.روحانی با بیان اینکه بعضی میگویند آثار برجام را ببینیم، گفت: آثار برجام این است که در تولید و صادرات نفت آزادیم. در خرید اجناس از هر کشوری آزادیم. برای تبادل پولی و مالی مجبور نیستیم فقط از طریق صراف استفاده کنیم.
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: مردم باید احساس کنند که در دادگاه قومیتهای مختلف، احزاب و جناحهای مختلف برابر هستند. اگر به ذهن مردم بیاید که این جناح یا آن جناح و یا وکیل احساس کند موکل من به کدام جناح وابسته است، اگر چنین تصوری به ذهن وکیل بیاید معلوم است که مشکلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه نیازی به موسسات حقوقی قوی داریم گفت: گاهی اوقات ما در مسائل بینالمللی ماهها تلاش میکنیم وکیل قدرتمندی برای داوری و محکمه بینالمللی پیدا کنیم.
روحانی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به منشور حقوق شهروندی گفت: مردم را باید نسبت به حقوقشان بیش از گذشته آگاه کنیم. وقتی بازپرسی از زندگی خصوصی مردم میپرسد، محکم بایستد و بگوید این حریم خصوصی من است و تو حق سوال از زندگی خصوصی من را نداری. اینکه بررسی و شنود کنید که افراد در داخل خانهشان چکار میکنند، نباید به زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم و نباید تفتیش کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه از حقوقدانان و وکلا میخواهم در بخش حقوقی لوایح به ما کمک کنند گفت: اگر اشکالی داشتیم از ما انتقاد کنید آن هم با صراحت لهجه. حداقل از قوه مجریه راحت انتقاد کنیم چون انتقاد از قوه مجریه کم و بیش پاداش هم دارد.