کد خبر: ۹۵۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - 04 March 2017
در سال‌جاری میلادی چهره گردشگری آمریکا تغییرات نسبتا زیادی را تجربه کرده است و انتظار می‌رود در آینده نیز با نوساناتی همراه باشد.

دنیای اقتصاد- امیر شاملویی: در سال‌جاری میلادی چهره گردشگری آمریکا تغییرات نسبتا زیادی را تجربه کرده است و انتظار می‌رود در آینده نیز با نوساناتی همراه باشد. ماجرا از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده آغاز شد. وی که در جریان انتخابات نوامبر سال 2016 و پیش از آن مخالفت خود با ورود مسلمانان به ایالات‌متحده و برخی مواضع دیگر را اعلام کرده بود، پس از در دست گرفتن قدرت و از ابتدای سال جدید میلادی اقداماتی در راستای تحقق بخشیدن به این کار را در دستور کار خود قرار داد. در پی این اقدامات، ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور با اکثریت مسلمان شامل لیبی، سوریه، یمن، سومالی، عراق، سودان و ایران در دستور کار کاخ سفید قرار گرفت.  این اقدام هرچند از ابتدا با مخالفت گروه‌های حقوق بشری، نهادهای مدنی و بسیاری از اقشار مردم و مهاجران و نیز جامعه جهانی همراه و در نهایت نیز با حکم قضایی لغو شد، اما به گردشگری ایالات‌متحده آمریکا از دو جهت آسیب زد؛ یکی از جهت اعتباری و دیگری از نظر منع قانونی ورود به این کشور. اکنون دونالد ترامپ همچنان بر این رویکرد خود پافشاری ‌می‌کند و هنوز هم به دنبال طرح دیگری برای این کار است. به‌رغم آنکه موفق شدن وی در این کار با دشواری‌های فراوان روبه‌رو است، اما بخش توریسم ایالات‌متحده از تصمیمات ترامپ متضرر شده است. بی‌بی‌سی در گزارشی به این آسیب گردشگری از جانب ترامپ پرداخته و زوایای آن را مورد بررسی قرار داده است.

 

ترس از یک سیاست

در این گزارش با اشاره به هشدار متخصصان سفر نسبت به الفاظ‌ مورد استفاده دونالد ترامپ حتی پیش از برگزاری انتخابات در ماه نوامبر و تاکید آنان بر احتمال نزول بخش گردشگری، از این رویداد به عنوان «رکود ترامپی» یاد می‌کند. این گزارش در ادامه تصریح می‌کند: «دولت ترامپ در نخستین ماه جای گرفتن در دفترش، ممنوعیت سفر را برای هفت کشور دارای اکثریت مسلمان وضع و عوامل حفاظت مرزی و گمرکی ایالات متحده را تقویت کرد تا قوانین مهاجرتی را به‌طور قاطعانه‌تری در بنادر ورودی این کشور به اجرا درآورد.» بی‌بی‌سی به ماجرای یکی از اساتید دانشگاه دورهام انگلستان به نام استیفن مامفورد نیز می‌پردازد که به‌رغم دریافت بورس تحقیقاتی و توانایی سفر به ایالات متحده، به‌دلیل شنیدن اخباری پیرامون ممنوعیت سفر مسلمانان و محدودیت‌هایی مانند در اختیار گذاشتن رمزهای عبور رسانه‌های اجتماعی تلفن‌های همراه، تصمیم دشواری گرفته و تمام سفرهای برنامه‌ریزی شده خود به ایالات‌متحده را لغو کرده است. به گزارش بی‌بی‌سی، این استاد دانشگاه تنها نیست و هزاران استاد دانشگاه در سراسر جهان قول داده‌اند به ایالات‌متحده سفر نکنند.

در ادامه این گزارش قید شده است: «فهرست فزاینده‌ای از مدارس کانادایی که روزگاری سفرهای عادی و رایجی به آمریکا داشتند و به دلایل مختلفی مانند ورزش، موسیقی و سایر رویدادهای آموزشی از مرز می‌گذشتند، در حال لغو کردن سفرهای خود هستند زیرا از این می‌ترسند که دانش‌آموزان متولد کشورهای خارجی این مدارس از نظر قانونی دچار مشکلات خاصی شوند.» طبق آنچه بی‌بی‌سی نوشته، در فیلادلفیا حداقل یک کنفرانس بزرگ به ارزش تخمینی 7 میلیون دلار برای درآمد شهر، به‌دلیل مقررات جدید آمریکا لغو شده و هیات گردشگری نیویورک اخیرا پروژه پیش از انتخابات خود را مبنی بر اینکه این شهر افزایش 400 هزار نفری شمار گردشگران بین‌المللی را در سال 2017 تجربه خواهد کرد، دیگر چندان درست نمی‌دانند. این هیات اکنون پیش‌بینی می‌کند شمار گردشگران خارجی بازدیدکننده از شهر نیویورک نسبت به سال 2016 با کاهش 300 هزار نفری مواجه شود. بی‌بی‌سی با ذکر چنین مواردی تصریح می‌کند: «اتفاقاتی مانند این ماجرا، بدترین ترس‌های تحلیلگران صنعت سفر بود که هفته‌ها پیش از آنکه آمریکا وارد رکود گردشگری ترامپ شود، نسبت به آن هشدار داده بودند.»

 

کاهش رزروها

طبق این گزارش، سایت رزرو آنلاین «کایاک» گزارش کرده است که جست‌وجوهای مقاصد ایالات‌متحده از سوی شهروندان بریتانیایی کاهش شدیدی داشته و قیمت هتل در شهرهایی مانند سانفرانسیسکو، نیویورک و لاس‌وگاس بین 32 تا 39 درصد کاهش را تجربه کرده است. از سوی دیگر، «هوپر» که یک سایت سفر معتبر دیگر است، اطلاعاتی را منتشر کرده که به موجب آن تعداد جست‌وجوها برای پرواز به ایالات‌متحده در سراسر جهان به‌طور متوسط در حدود 22 درصد کاهش داشته است. با این‌همه و برخلاف این موارد، سایت آژانس مسافرتی آنلاین «تریپستا» گزارش کرده است که پروازهای یک‌طرفه از بریتانیا به ایالات‌متحده در ماه‌های ژانویه و فوریه سال 2017 افزایش داشته است اما گمانه‌زنی‌های آن بر این اساس است که دلیل این اتفاق می‌تواند «بازگشت اتباع غیرآمریکایی که نگران محدودیت‌های سفرهای بین‌المللی هستند، باشد.» انجمن سفرهای تجاری جهانی نیز برآورد کرده در مدت هفته‌ای که ممنوعیت سفر ترامپ موثر بود، ایالات‌متحده آمریکا دچار زیانی در حدود 185 میلیون دلار معادل 150 میلیون یورو از نظر رزروهای سفر شده است. اما با تمام این گفته‌ها، رئیس‌جمهور ترامپ مقصر تمام این اتفاقات نیست.

 

مقصر ترامپ نیست!

آدام ساکس، رئیس شرکت اقتصاد گردشگری، کند شدن علاقه به گردشگری را در نتیجه «به تعویق افتادن سفرها» می‌داند و به بی‌بی‌سی می‌گوید: «اقتصاد جهانی ضعیف، دلار قدرتمند و کاهش محبوبیت ایالات‌متحده در چشم جامعه بین‌المللی، از عمده عواملی هستند که سفرها به آمریکا را کاهش داده است.» سفرهای بین‌المللی در سال 2016 در مقایسه با سال 2015 تقریبا 9/ 0 درصد کاهش یافت.  سفر به ایالات‌متحده از کانادا نیز در دسامبر 2017 با کاهش 4/ 1 درصدی در قیاس با سال گذشته روبه‌رو شد. با این حال، سال 2016 سومین سال متوالی بود که کانادایی‌های کمتری به ایالات‌متحده سفر می‌کردند و در واقع روند ورود آنان به این کشور کاهشی بود. وی ادامه می‌دهد: «انتظار داریم سال 2017 در هر موردی کاهش معتدلی داشته باشیم. اما این اتفاق نمی‌توانست در زمانی بدتر از این روی دهد.»

به عقیده ساکس، ایالات‌متحده مقصدی گران است، اقتصاد جهانی وضعیت چندان مساعدی ندارد و اکنون نیز این اتفاقات افتاده و به همین دلیل است که اثرات آن تا این اندازه قابل‌توجه شده است. شرکت وی پیش‌بینی می‌کند تا سال آینده کاهشی معادل 3/ 6 میلیون نفر از گردشگران اتفاق بیفتد که معادل با از دست رفتن 8/ 10 میلیارد دلار درآمد است. ساکس این میزان را زیان‌های «وارد‌شده از سوی ترامپ» می‌داند.  طبق گزارش مذکور، هنری هارتولت، یک تحلیلگر از گروه تحقیقاتی اتمسفر نیز معتقد است صنعت گردشگری ایالات‌متحده احتمالا از اثرات فوری ناشی از ممنوعیت سفر اعلام شده ضربه خواهد خورد. به هر صورت، افراد فعال در صنعت گردشگری با اشتیاق منتظرند زبان قوه‌مجریه جدید عوض شود. هارتولت یادآور می‌شود: «مجهولات بسیاری وجود دارد؛ صنعت سفر که تقریبا یک صنعت صلاحدیدی محسوب می‌شود، از نااطمینانی متنفر است.»

وی به پیمایشی اشاره می‌کند که از سوی شرکتش هفته‌ها پیش از این فرمان اجرایی انجام گرفته بود و نشان می‌داد که در 15 کشور جهان، حدود 20 درصد از مخاطبان اظهار کرده بودند در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری تا حدودی یا به‌شدت غیرممکن بود که به ایالات متحده سفر کنند یا در واقع سفر برنامه‌ریزی شده خود را لغو کرده بودند.  وی ادامه می‌دهد: «این حقیقت که در 15 کشور این میزان از افراد سفرهای خود را لغو کرده یا دیدگاهی تا این حد نامساعد نسبت به ایالات‌متحده داشتند، برای من به عنوان یک تحلیلگر هشداردهنده بود. رویدادهایی که در طول انتخابات ریاست‌جمهوری به وقوع پیوست، اثر بسیار بدی بر وجهه ایالات‌متحده در ذهن بسیاری از مردم گذاشت.» حالا ترامپ برخلاف آنچه درباره اشتغالزایی قول داده بود، دارد باعث بیکار شدن بخشی از شاغلان صنعت گردشگری این کشور می‌شود و تحلیلگران در انتظارند تا ببینند پیش‌بینی‌هایشان تا کجا محقق خواهد شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: