کد خبر: ۹۳۷۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - 14 February 2017
پیدایش این جبهه با شعار جدید و دیدگاهی فراجناحی بار دیگر بذر امیدی در دل اصولگرایانی که سودای ریاست‌جمهوری سال آتی را در سر دارند پروراند ولی از ابتدای سرکار آمدن این جبهه، برخی از احزاب اصولگرای شناسنامه دار و تعدادی از اصولگرایان سنتی و معتدل به مخالفت با آنها پرداختند.
 روزنامه ابتکار در گفت و گو با ناصر ایمانی و حسین کنعانی مقدم به بررسی پیدایش جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی پرداخت و نوشت: پیدایش این جبهه با شعار جدید و دیدگاهی فراجناحی بار دیگر بذر امیدی در دل اصولگرایانی که سودای ریاست‌جمهوری سال آتی را در سر دارند پروراند ولی از ابتدای سرکار آمدن این جبهه، برخی از احزاب اصولگرای شناسنامه دار و تعدادی از اصولگرایان سنتی و معتدل به مخالفت با آنها پرداختند.

در ادامه این گفت و گو می خوانیم: روز گذشته جبهه پیروان خط امام و رهبری حمایت خود از جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی را به طور رسمی اعلام کرد. تاکنون برخی از احزاب و جبهه‌های سیاسی اصولگرا در آرزوی رسیدن به وحدتی که تا به امروز ناکام مانده، به این جبهه پیوسته‌اند تا شاید در سایه‌سار جبهه‌ای نوظهور بتوانند به گفتمانی مشترک دست یابند؛ گفتمانی که در سال‌های پیشین و با تلاش‌های فراوان گروه‌های تاثیرگذار این جناح همانند حزب موتلفه، جبهه پایداری و همین جبهه پیروان باز هم نتوانست راه به جایی ببرد و نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری 92 و مجلس دهم شورای اسلامی در سال 94 گواهی برآن است.

با این حال پیدایش جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی با شعار جدید و دیدگاهی به گفته خود، فراجناحی اگرچه بدون مجوز رسمی یا قانونی، بار دیگر بذر امیدی بود در دل اصولگرایانی که سودای ریاست‌جمهوری سال آتی را در سر دارند.

از ابتدای سرکار آمدن این جبهه، برخی از احزاب اصولگرای شناسنامه دار و تعدادی از اصولگرایان سنتی و معتدل به مخالفت با آنها پرداختند و درصدد برآمدند که کاندیدای خود را معرفی کرده یا به طور مستقل به صحنه انتخابات ورود پیدا کنند. حزب موتلفه از مصطفی میرسلیم سخن به میان آورده و جبهه پایداری به دنبال معرفی سعید جلیلی یا مهرداد بذرپاش است. اصولگرایان معتدل از حسن روحانی عبور نمی‌کنند و محمدباقر قالیباف هم احتمالا به طور مستقل اعلام کاندیداتوری کند. تمامی این مستندات نشان می‌دهد که جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی تا به امروز نتوانسته در مسیر مناسب و در راستای شعارهای خود حرکت کند.

**وفاداران به انقلاب و امام(ره) اکثرا اصولگرا هستند
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا با این نظر مخالف است که جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی درصدد ایجاد وحدت میان اصولگرایان است، او دراین باره گفت: جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی هرگز با شعار وحدت میان اصولگرایان به عرصه انتخابات وارد نشده بلکه همواره صحبت ازاین امر به میان آمده که باید اشخاص وفادار به آرمان‌های انقلابی امام(ره) و نظام که قاعدتا اکثریت اصولگرا هستند، جذب شوند، با این حال اما غیراصولگرایان همچون افرادی که در جامعه هستند اما فعالیت سیاسی جناحی، حزبی یا گروهی ندارند نیز می‌توانند به این جبهه بپیوندند؛ بنابراین جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی هرگز صحبت از تنها یک جناح نکرده است. 

به گفته ناصر ایمانی؛ جبهه یا احزابی که کاندیدایی را از سوی خود اعلام کرده‌اند، خودشان بعدها عنوان کرده‌اند که اگرچه این افراد، کاندیداهای ما هستند لیکن تصمیم نهایی برای در صحنه ماندن یا نماندن کاندیداها و اعلام کاندیداتوری شخص نهایی برعهده جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی است و نامزدی که آنها معرفی کنند؛ حکم آخر است. 

او درخصوص اینکه برخی از این احزاب هنوز حمایت خود از این جبهه را رسما اعلام نکرده‌اند، خاطرنشان کرد: به طورمثال، حزب موتلفه زیرمجموعه جبهه پیروان خط امام و رهبری است و شاهد بوده‌ایم که این جبهه نیز اخیرا حمایت خود را اعلام کرد.

**برخی از اصولگرایان به دنبال وزن کشی هستند
حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز نیز با جدیدالتاسیس خواندن جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی گفت: این جبهه هنوز ساختار اصلی خود را شکل نداده و درحال ایجاد نوعی وحدت رویه در بین گروه‌های اصولگراست. 

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه عنوان کرد که اصولگرایان ممکن است تعدد کاندیدای اولیه را داشته باشند و برخی از گروه‌ها کاندیداهای خود را معرفی کنند اما اصولگرایان اگر می‌خواهند پیروز انتخابات شوند، چاره‌ای ندارند جز اینکه نهایت از یک کاندیدای قوی که قابلیت‌های موردنظر را داشته باشد، کارآمدی خود را به اثبات برساند و قادر به جذب آرای خاکستری باشد، حمایت کنند.

کنعانی مقدم درخصوص حرکت‌های پراکنده کنونی تاکید کرد: این حرکات جنبه این را دارد که هرکسی به دنبال وزن کشی در جریان اصولگرایی است تا بتواند جایگاه خود در انتخابات آینده را تثبیت کند. 

او همچنین خبرداد که جبهه ایستادگی نیز اخیرا حمایتش از وحدت اصولگرایی و این جبهه را رسما اعلام کرده است؛ اما بدین معنا نیست که احزاب عضو خود در رابطه با تعیین نامزدهای انتخاباتی منعی داشته باشند، بلکه بیشتر جنبه این را دارد که بتوانند نوعی همگرایی را در جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلمی ایجاد کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا درخصوص اینکه برخی از اصولگرایان سنتی به احتمال زیاد طرفدار حسن روحانی خواهند بود و از جبهه مردمی حمایت نخواهند کرد، گفت: اگر می‌بینید که در برخی موارد افرادی مشخص شده و از حسن روحانی حمایت می‌کنند، بدین سبب است که این ذهنیت در بعضی جریانات اصولگرایی وجود دارد که آقای روحانی خارج از جریان اصولگرایی تعریف نشده است؛ همان مسئله‌ای که محمدرضا باهنر نیز روز گذشته عنوان کرد. 

او در ادامه خاطرنشان کرد که البته در این که رییس‌جمهور دولت یازدهم، روحانی و عضو جامعه روحانیت مبارز است و به هرحال در بعد از انقلاب رفتارهایی که داشتند، در راستای اعتقادات اصولگرایی بود، اما بحث این است که آیا دولت حسن روحانی از دیدگاه اصولگرایان، کارآمدی لازم را برای حضور در انتخابات آینده دارد یا خیر.

کنعانی مقدم درخصوص اینکه مدت زمان زیادی تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی نمانده، اما هنوز اصولگرایان، کاندیدایی را مطرح نکرده‌اند گفت: اصولگرایان سه مرحله را پیش‌بینی کرده‌اند؛ در وهله اول، وحدت جریان اصولگرایی و همگرایی بین آنها در وهله دوم آنها به دنبال اعلان نوعی گفتمان هستند که بتواند در انتخابات غالب باشد و آرای خاکستری را جلب کند و نهایت ارزیابی نامزدها و انتخاب نامزد نهایی در انتخابات را در برنامه خود دارند؛ باید تحمل کنیم تا به مصداق برسند.

*منبع: روزنامه ابتکار، 1395.11.26 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: