کد خبر: ۹۱۲۶۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۵ - ۲۷ دی ۱۳۹۵ - 16 January 2017
درگذشت ناگهانی آیت‌الله‌ها‌شمی رفسنجانی، جامعه ایران را سیاه پوش کرد و رنگ غم بر سپهر آن پاشید اما علاوه بر تالم ناشی از این فقدان، یک نگرانی بزرگ نیز در دل‌ها پیرامون آینده ایرانِ بدون‌ها‌شمی ایجاد شد.
 روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: درگذشت ناگهانی آیت‌الله‌ها‌شمی رفسنجانی، جامعه ایران را سیاه پوش کرد و رنگ غم بر سپهر آن پاشید اما علاوه بر تالم ناشی از این فقدان، یک نگرانی بزرگ نیز در دل‌ها پیرامون آینده ایرانِ بدون‌ها‌شمی ایجاد شد.

در این گزارش که به قلم مریم علیزاده منصوری انتشار یافت، آمده است: این رویداد ناگوار در جهان هم بازتاب‌های فراوانی داشت و تحلیل‌های متعددی درباره دوران پسا‌ها‌شمی انجام گرفت. فصل مشترک نگرانی‌های درون مرزی و تحلیل‌ها‌ی فرامرزی پس‌از فوت آیت‌الله، قرار گرفتن سرنوشت کلید پاستور در‌ها‌له‌ای از ابهام بود. بسیاری بر این باور بودند که با درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات 96 تبدیل به مسلخی برای حسن روحانی می‌شود، به دلیل آنکه رئیس دولت یازدهم اصلی ترین و سرسخت‌ترین حامی خود را از دست داده است.

اما مردم ایران به سخن «توسیدید» تاریخدان یونانی مبنی بر اینکه «مردان بلند نام و با افتخار هرگز نمی میرند زیرا که گوهرشان قلوب نسل‌ها‌ی آینده است» جامه عمل پوشاندند و با حضور چشم گیر ومیلیونی خود در مراسم تشییع و خاکسپاری آیت‌الله نشان دادند که او همچنان زنده است و در اردیبهشت‌ماه 96 هم به نقش آفرینی خواهد پرداخت. حتی تحلیل گران مسائل سیاسی همچون محمد جواد حق شناس نیز پس‌از مشاهده گردهمایی مردم ایران در مراسم تشییع آیت‌الله‌ها‌شمی اظهار داشتند که آیت‌الله همچنان بازیگر مهم و اصلی انتخابات ریاست جمهوری 96 است....

**قهرمانان نمی میرند
آنطور که رسول منتجب نیا ، قائم مقام حزب اعتماد ملی گفته است یکی از دغدغه‌ها‌ و نگرانی‌ها‌ی مرحوم آیت‌الله‌ها‌شمی رفسنجانی، انتخابات ریاست جمهوری 96 بوده. منتجب نیا در این باره توضیح داده است که 3 ماه پیش، به همراه تعدادی از دبیران احزاب اصلاح طلب با آیت‌الله‌ها‌شمی رفسنجانی دیداری داشته و آیت‌الله در این دیدار گفته است که «بسیار نگران دکتر روحانی و حملات و هجمه‌هایی است که بر رییس جمهوری وارد می‌شود.» منتجب‌نیا همچنین خاطرنشان کرده است که در آن دیدار، آرزوی مرحوم آیت‌الله‌ها‌شمی رفسنجانی این بود که «همه باید تلاش کنیم آقای روحانی رای بسیار بالایی را به دست آورد.» از همین روی پس از درگذشت نابهنگام آیت‌الله، کنشگران سیاسی داخل و خارج، به اتفاق بر این باور بودند که عرصه در انتخابات ریاست جمهوری 96 برای حسن روحانی تنگ تر خواهد شد. 

چراکه این آیت‌الله‌ها‌شمی بود که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 92 با حضور در خیابان فاطمی جهت ثبت‌نام و به جان خریدن رد صلاحیتش و در پی آن حمایت تمام قدش از حسن روحانی، کلید پاستور را تقدیم رئیس دولت تدبیر و امید کرد و به قهرمان اصلی داستان انتخابات ریاست جمهوری 92 تبدیل شد. از همین روی به گمان بسیاری فقدان او اعلان شکستی برای حسن روحانی پیش از فرارسیدن موعد انتخابات ریاست جمهوری محسوب می‌شد. 

اما حضور میلیونی مردم ایران در روز بیست و سوم دی ماه و در مراسم خاکسپاری آیت‌الله، معادلات سیاسی را برهم زد و خط بطلانی کشید بر گمانه «آینده مبهم حسن روحانی» چراکه این گردهمایی نویدبخش آن بود که ملت همچنان خواهان استمرار حاکمیت اندیشه‌ها‌شمی بر سپهر سیاسی ایران هستند. چنانکه محمد جواد حق شناس نیز با صحه گذاشتن بر این مهم اظهار داشته است: «آیت‌الله‌ها‌شمی حتی بعد از مرگش هم یک بازیگر مهم در انتخابات آتی ریاست جمهوری خواهد بود.» وی ادامه داده است: «‎فقدان ایشان، تاثیر ایجابی و سلبی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری خواهد داشت. نگرانی‌ها‌یی از حضور مجدد روحانی در عرصه انتخابات و راهیابی وی به پاستور از سوی برخی مجموعه‌ها‌ و صاحبان قدرت، گروه‌ها‌ی فشار و ذی‌نفوذ وجود داشت که فقدان آقای‌ها‌شمی این نگرانی را کاهش خواهد داد و به احتمال زیاد فشار کمتری از این بابت به روحانی وارد می‌شود.»

مرتضی مبلغ، معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات، بر این باور است که آیت‌الله همچنان بازیگر اصلی انتخابات ریاست جمهوری 96 است او معتقد است که بر خلاف تصورات اولیه، فوت آیت‌الله‌ها‌شمی نه تنها تاثیر منفی بر فضای سیاسی کشور نمی گذارد، بلکه به گونه‌ای مثبت اثرگذار خواهد بود که می‌تواند رو به تزاید هم باشد.مبلغ چند دلیل را هم در تایید حرف خود ذکر کرده است. او تاکید کرد که انسان‌ها‌ی بزرگ به گونه‌ای زندگی می‌کنند که برکات زندگی شان در دوران مماتشان هم ادامه پیدا می‌کندمبلغ در ادامه با اشاره به نزدیکی زمان انتخابات و نقشی که همواره آیت‌الله در آن ایفا کرده اند، تصریح کرد: من هیچ نگرانی در تداوم کار اصلاح طلبان برای انتخابات پیش روی نمی بینم و معتقدم که این اتفاق نتیجه مثبتی از خود بر جای خواهد گذاشت. از همین روی می‌توان استنتاج کرد که آیت‌الله همچنان بازیگر نقش اصلی انتخابات ریاست جمهوری 96 باقی خواهد ماند؛ شاید انتخابات ریاست جمهوری 96 سرانجامی خوش تر از پایان انتخابات 92 داشته باشد.

**موج دلواپسی از دوران پسا‌ها‌شمی
زنده ماندن قهرمانانی که به کام مرگ فرو رفته اند، اتفاقی انکار ناپذیر است. پس از مانور ارادت مردم ایران به آیت‌الله‌ها‌شمی؛ اصولگرایان نیز پیام ملت را دریافت کردند و آنها که حسن روحانی را بدون حامی خود در انتخابات ریاست جمهوری 96 شکست خورده می‌یافتند، بعد از بیست و سوم دی ماه دل نگران شده اند و این ناراحتی خود را نیز در شبکه‌ها‌ی مجازی و در تحلیل‌ها‌یشان نشان می‌دهند. در یکی از این ابراز نگرانی‌ها‌ عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان، به وضوح دلواپسی خود را از تاثیر درگذشت آیت‌الله بر انتخابات ریاست جمهوری96 نشان داده است. او در یادداشتی تلگرامی چنین نوشته است: «برخی از دانشجویان به صورت حضوری یا پیام تلگرامی سوال می‌کنند که رحلت آیت‌الله‌ها‌شمی چه تاثیری برانتخابات آینده خواهد داشت. در پاسخ اجمالی باید گفت برخلاف کسانی که این فقدان را ضربه به جریان مستقر یا روحانی می‌دانند، معتقدم فوت‌ها‌شمی کفه رای این جریان را سنگین تر خواهد کرد.

اما شخصیت‌ها‌ و رسانه‌ها‌ی جریان مستقر، روح و حتی جسم‌ها‌شمی را تا انتخابات دفن نمی‌کنند. با‌ها‌شمی به دوقطبی ادامه خواهند داد و برای یک لحظه روح او را آرام نخواهند گذاشت (البته صرفا در همین انتخابات قابل بهره‌برداری است).»

*منبع: روزنامه آفتاب یزد 1395.10.27
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: