کد خبر: ۸۹۵۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۰۶ دی ۱۳۹۵ - 26 December 2016
هربار که در انتخابات نتیجه موردنظر را به دست نمی آورند به سراغ الفاظی می روند که جامعه را به دو بخش تقسیم می کنند، چنین سیاستی حتی می تواند به عنوان نقطه شروعی برای رقابت های سیاسی و انتخاباتی آتی هم در نظر گرفته شود. پس از کلید واژه های «خادم – خائن» ، «مقاومت – سازشکار» و «لیست انگلیسی – غیرانگلیسی» این بار نوبت به انقلابی و غیر انقلابی رسیده است.
 روزنامه نوآوران در گفت و گو با کارشناسان نوشت: هربار که در انتخابات نتیجه موردنظر را به دست نمی آورند به سراغ الفاظی می روند که جامعه را به دو بخش تقسیم می کنند، چنین سیاستی حتی می تواند به عنوان نقطه شروعی برای رقابت های سیاسی و انتخاباتی آتی هم در نظر گرفته شود. پس از کلید واژه های «خادم – خائن» ، «مقاومت – سازشکار» و «لیست انگلیسی – غیرانگلیسی» این بار نوبت به انقلابی و غیر انقلابی رسیده است.

در این گفت و گو می خوانیم: به گونه ای که چند وقتی است که بسیاری از «انقلابی بودن» و یا «جریان انقلابی» حرف می زنند. شواهد نشان می دهد قرار است جریانی در فضای انتخابات آغاز شود که به صورت منسجم و تحت نام «جریان انقلابی» به عنوان یک نوع دیگر از برچسب های ویژه اصولگرایان شروع به کار کند. به تعبیر برخی از رسانه ها اصولگرایانی که تا دیروز «محافظه کار» نامیده می شدند و برای فرار از زیر بار فشار منفی افکار عمومی نام خود را به «اصولگرا» تغییر دادند. اما تجربه ثابت کرده که با تغییر نام «هویت جریان‌ها» تغییری نخواهد داشت.

جریان نام برده تلاش می کند تا با دو قطبی «انقلابی – ضد‌انقلاب» جامعه را به دو بخش تقسیم کند. سؤالی که در ذهن ایجاد می شود اینجاست که وقتی پس از انتخابات 94 برخی، مردم پایتخت را که تا دیروز ام القرای جهان اسلام بود، کوفی خواندند. آیا بعد ازانتخابات 96 و در صورت رای نیاوردن کاندیداهای این جریان خاص مردم ایران «ضدانقلاب» لقب می‌گیرند؟

**اصولگرایان نیاز به تغییر سیاست دارند نه ترفند
حجت الاسلام حسین انصاری راد، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصلاح طلب به نوآوران گفت: اصولگرایان امروز در مسیر انتخابات در بن بستی قرار دارند که سرگردانی و حیرت بسیاری را برای آن ها به همراه دارد.

او با اشاره به این که اصولگرایان برای مدیریت شرایط نابسامان خود در شرایط کنونی توانایی لازم را دارا نیستند، ادامه داد: این عدم مدیریت و شرایط نابسامان انتخاباتی ناشی از تجربه ها و سیاست های ناکام این جریان سیاسی در گذشته است.

انصاری راد در ادامه به تبلیغات متعدد اصولگرایان مبنی بر دو قطبی بودن انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اشاره کرد و گفت: شرایط سخت این جریان سیاسی باید به عنوان تجربه ای آموزنده در اختیار آن ها قرار گیرد، تا از آن ها درس بگیرند و در سیاست های خود تجدیدنظر کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سؤال که چرا این جریان سیاسی در هر بار سعی کرده است جامعه و خصوصا فضای سیاسی و انتخاباتی را دو قطبی کند، به گونه ای که اخیرا شاهد تلاش برخی از اصولگرایان برای ایجاد دو دستگی در جامعه بر اساس ترفند انقلابی و غیر انقلابی هستیم، بیان کرد: طبق آشنایی که با بسیاری از اصولگرایان دارم بسیاری از آن ها فعالان دلسوز و اخلاق مداری هستند، اما گاهی اوقات منافع حزبی باعث می شود تا تندروها بر مبنای اختلافات سیاسی چنین تبلیغاتی را به راه بیاندازند، هرچند که در گذشته هم از سیاست های شبیه آن شکست خورده اند.

او معتقد است کسی انقلابی است که همواره اجرای قانون، رعایت اخلاق را مدنظر داشته باشد و در هر کاری مصالح و منافع ملت و کشور را در نظر داشته باشد. بنابراین کسانی که داعیه انقلابی بودن باید منافع ملی را در نظر داشته باشند و کسانی را که در همین جهت تلاش کرده اند، مورد هجمه های ناروا و تخریب های ناسزا قرار ندهند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که چنین تبلیغاتی برای نزدیک بودن به انتخابات است، گفت: دلواپسان در تلاش اند تا دستاوردهای دولت را ناکام جلوه دهند تا از این طریق از شانس روحانی برای انتخابات بکاهند و این در حالی ست که اصلاح طبان و اعتدال گرایان به جز او هیچ کاندیدایی ندارند.

انصاری راد افزود: به طور مثال قبل از برجام به دلیل تحریم های متعددی که به کشور تحمیل شده بود، کشور با بحران سخت اقتصادی مواجه بود، اما این دولت باعث شدند سایه چنین بحرانی از سر کشور برداشته شود و حقوق از دست رفته مردم را به آن ها بازگردانند.

این نماینده پیشین مجلس انقلابی بودن را قدم در مسیر منافع و مطالبات مردم دانست و ادامه داد: مردم در دو انتخابات به صراحت اعلام کرده اند؛ سیاست های دلواپسانه را نمی پسندند و به دنبال صدایی هستند که مطالبات آن ها اعلام کند. او معتقد است، تمام جریان های سیاسی چه اصلاح طلب و چه اصولگرا باید بر مدار خواست و نیاز مردم قدم بردارند، چراکه نه مانع تراشی برای دولت و نه تخریب و توهین نمی تواند آرای مردم را جذب کند.

**انقلابی و غیر انقلابی ادامه سیاست حذف رقیب است
داریوش قنبری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصلاح طلب نیز به نوآوران گفت: جریان اصولگرایی که امروز با مشکل تفرقه و عدم انسجام دست و پنجه نرم می کند و به نوعی ائتلاف و اتحاد برای انتخابات ریاست جمهوری را برایشان بسیار دور و خارج از دسترس قرار گرفته است، همواره به دنبال ایجاد سر و صدایی برای تخریب رقیبان خود است، تا از این طریق در فضایی نابرابر موفق به جلب نظر و آرای مردم شوند.

او افزود: در میان اصولگرایان نوعی چند دستگی وجود دارد. اگرچه این جریان سیاسی برای رسیدن به وحدت و ائتلاف تلاش زیادی می کند، اما حداقل تا این لحظه هیچ نشانی از وحدت میان طیف های مختلف این جریان سیاسی دیده نمی شود، بلکه هر طیف در تلاش است تا وحدت را به نفع خود پیش ببرد. در شرایط کنونی حداقل وحدت فکری اصولگرایان حول 3 کاندیدا از سه طیف مختلف است که شامل پایداری، سنتی ها و احمدی نژادی هاست . از یک سو طیف پایداری‌، حامیان احمدی‎نژاد و از سوی دیگر سایر احزاب این جریان مانند سنتی‌ها هرکدام به دنبال یک کاندیدای خاص خود هستند. به همین دلیل بعید است که این جریان سیاسی بتوانند به جمع بندی و وحدت دست پیدا کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اصولگرایان و خصوصا طیف پایداری به شدن به دنبال دو قطبی سازی جامعه در فضای انتخابات هستند و برای همین تلاش زیادی می کنند تا همانند گذشته از الفاظی استفاده کنند که به گمان آن ها می تواند مردم را جذب کند.

او ادامه داد: چنین رویکردی برای این است که عاملان چنین رفتارهایی به خوبی می دانند در یک فضای برابر توانایی رقابت با رقبای خود را ندارند و برای همین است که با ترفندهای مختلف تخریب، توهین و دیگر بی اخلاقی های سیاسی در پی حذف رقیب از میدان هستند. اگر رویکرد مبتنی بر تخریب دستاوردی داشت، اصولگرایان هر روز به ترفتدهای جدید روی نمی آوردند

فاطمه فکوریان، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در گفت وگو با نوآوران با اشاره به ترفند جدید اصولگرایان و خصوصا تندروها در انتخابات سال آینده، تلاش این جریان سیاسی برای ایجاد فضای تخریبی علیه دولت رقیب را یادآورد شد و گفت: این افراد در شرایطی برای پیشبرد فضا بر مدار تخریب عمل می کنند که چنین ترفندهایی تاکنون دستاوردی برای آن ها نداشته است.

او چنین عکس العملی را لجبازی انتخاباتی دانست و افزود: به درستی که اگر ترفند متکی بر تخریب تاکنون دستاوردی در فضای انتخاباتی و سیاسی برای این جریان سیاسی به همراه داشت، آن ها مرتباً ترفندهای انتخاباتی خود را تغییر نمی دادند.

فکوریان ادامه داد: اصولگرایان و خصوصا طیف تندرو این جریان سیاسی در تلاش اند تا فضا را به سمتی متمایل کنند که خود به جای مردم به تصمیم گیری بپردازند و این درحالی ست که مردم خود دارای آگاهی های گسترده ای برای تشخیص فضای تخریبی در جامعه هستند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که در گسترش چنین آگاهی هایی رسانه های مختلف از سایت های اینترنتی گرفته تا شبکه های مجازی وظیفه دارند تا مردم را در جریان واقعیت های فضلی سیاسی و انتخاباتی قرار دهند، بیان کرد: از طرفی اگر مردم اطلاعات و آماری را دریافت می کنند، نباید به آن بسنده کنند و باید جویای عملکرد حقیقی و واقعی باشند که در همین مسیر مجراهای اطلاعاتی نام برده می توانند به کمک مردم بیایند. او نتیجه چنین روندی را برملا شدن نقشه کسانی دانست که به دنبال تخریب رقیبان سیاسی خود هستند و ادامه داد: چراکه حرکت بر مبنای محوریت قرار دادن مردم و با اتکا بر عقلانیت هر نوع تبلیغات تخریبی خنثی خواهد شد.

*منبع: روزنامه نوآوران 1395.10.6
برچسب ها: انتخابات
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: