کد خبر: ۸۷۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۹ - ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - 23 November 2016
دیروز شاخص‌ های بورس افزایش داشتند، به‌ طوری‌که شاخص قیمت ١٤ واحد و شاخص کل ٤٠ واحد مثبت بودند. تعدادی از شرکت‌هایی که سال مالی آنها منتهی به پایان آذرماه بوده، با توجه به مهلت تعیین‌ شده، پیش‌بینی سود خود را برای سال مالی آینده اعلام کردند.
 دیروز شاخص‌ های بورس افزایش داشتند، به‌ طوری‌که شاخص قیمت ١٤ واحد و شاخص کل ٤٠ واحد مثبت بودند. تعدادی از شرکت‌هایی که سال مالی آنها منتهی به پایان آذرماه بوده، با توجه به مهلت تعیین‌ شده، پیش‌بینی سود خود را برای سال مالی آینده اعلام کردند.

روزبه معین ‌زاده کارشناس بازار سرمایه در ادامه این یادداشت می نویسد: درمجموع تقریبا تمامی شرکت‌ها کاهش پیش‌بینی سود ندارند. به نظر می‌رسد سال ٩٦ سال بهتری برای اقتصاد کشور خواهد بود. در این‌ بین سیمان اردبیل پیش‌بینی سود خود را نسبت به امسال به چهار برابر افزایش داد. شرکت سود هر سهم خود را از ٢٧٠ ریال به هزارو ٢ ریال افزایش داد که به‌خاطر افزایش ١٨ درصدی در قیمت سیمان و افزایش هفت‌درصدی در حجم فروش صورت گرفته است. 

افزایش قیمت سیمان به‌خاطر همکاری کارخانجات با انجمن صنفی برای برداشتن تخفیف‌ها و کنترل رقابت منفی صورت گرفته است. همین فرایند توانسته تأثیر زیادی بر فروش و سودآوری صنعت سیمان بگذارد که در سال ٩٤ و نیمه اول ٩٥ در بدترین حالت فعالیت خود قرار گرفته بودند. 

قیمت سهام این صنعت در یک ماه اخیر از رشد مناسبی برخوردار بود و نشان می‌دهد توافقات بین انجمن و کارخانه‌ها موفق بوده است. شرکت کویرتایر در صنعت لاستیک، سود سال آتی خود را ١٣ درصد افزایش داد. این شرکت هم افزایش نرخ ٩ درصدی و افزایش حجم فروش ١٦ درصدی را پیش‌بینی کرد. شرکت خوراک دام پارس، سود خود را از ٤٤ ریال به ٩٤ ریال افزایش داد که در پیش ‌بینی خود، حجم فروش را بسیار بالا برد. 

صنعتی بهشهر بزرگ ‌ترین تولید‌ کننده روغن نباتی در کشور، سود سال آتی را ٤٠ درصد افزایش داده است. این شرکت پیش‌بینی کرده است صادرات خود را برای سال آینده، دوبرابر کند. فراورده‌های نسوز پارس، سود سال آینده را از ٥٩ ریال به ازای هر سهم به ٧١ ریال افزایش داد. 

شرکت آذراب قصد دارد سرمایه خود را از صد میلیارد تومان فعلی، به ١٣٦ میلیارد تومان افزایش دهد. این افزایش سرمایه به‌خاطر بهبود ساختار مالی و از محل سود انباشته است. از طرف دیگر شرکت ماشین ‌سازی اراک که در کنار کارخانه آذراب در حال فعالیت است، قرارداد همکاری با شرکت تکینت (techint) به مبلغ هزارو ٤٠٠ میلیون یورو بسته است. این قرارداد برای ارتقای توان فنی و مهندسی و حضور در پروژه ‌های بزرگ نفتی منعقد شده است که نشان می‌دهد برجام توانسته با حضور شرکت‌ های خارجی، در افزایش توان تخصصی شرکت‌های داخلی تأثیر گذار باشد. 

البته به دلیل اینکه انعقاد قرارداد، تجهیز کارگاه طراحی و سفارش‌گذاری مواد اولیه زمان‌بر است، تأثیری بر سود سال ٩٥ دارد. شرکت صنعتی و شیمیایی رنگین قرار است سهام خود را در شیشه قزوین و پمپ ایران به فروش برساند که از این محل ٤,٥ میلیارد تومان سود خواهد کرد. 
*منبع: روزنامه شرق،1395.9.2
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: