مدیرعامل بیمه پارسیان می گوید، این انتظار که شرکت های خارجی بیمه به شکل سهامدار در صنعت بیمه ایران حضور یابند، زود است و ابتدا باید بازار با رقابت های فنی خود را برای سرمایه گذاری خارجی آماده کند.
به گزارش ایرنا، «هادی اویار حسین» روز یکشنبه در آیین نواخته شدن زنگ آغاز معاملات بورس به مناسبت ششمین سالروز عرضه سهام این شرکت در بازار سرمایه اظهار داشت: مذاکرات بسیاری با شرکت های بیمه خارجی آغاز شده ، اما هنوز این همکاری ها رسمی نشده است.
وی با یادآوری اینکه بیمه اتکایی نخستین مرحله همکاری شرکت های بیمه با طرف های خارجی است، گفت: انتظار می رود ابتدا شرکت های بیمه آرام آرام با شرکت های اروپایی در زمینه بیمه اتکایی بویژه در حوزه نفت و انرژی همکاری کنند.
اویار حسین ادامه داد: مرحله بعدی همکاری شرکت های بیمه ایرانی و خارجی می تواند در حوزه طراحی محصولات مشترک و سپس ایجاد فضای تبادل و انتقال اطلاعات باشد.
وی لازمه حضور شرکت های بیمه خارجی در بازار ایران را آمادگی بازار داخلی دانست و افزود: برای این کار باید عملیات فنی و تخصصی شود و سپس سرمایه گذاری رخ دهد.
مدیرعامل بیمه پارسیان به برنامه این شرکت برای رتبه بندی بین المللی اشاره کرد و افزود: اقدام های اولیه و مذاکراتی با یک شرکت رتبه بندی اروپایی آغاز شده است و اکنون در مرحله ترجمه رسمی صورت های مالی و تبادل اطلاعات هستیم.
اویارحسین ابراز امیدواری کرد کار رتبه بندی این شرکت تا نیمه زمستان امسال به سرانجام برسد.
وی درباره محاسن حضور پنج ساله بیمه پارسیان در بازار بورس گفت: الزام بورس در زمینه شفافیت صورت های مالی و تعهد شرکت ها در پرداخت سود به سهامداران، سازمان ها و شرکت ها را به سمتی می برد که به تعهدات خود پایبند باشند.
مدیرعامل بیمه پارسیان با تاکید بر اینکه شرکت های بورسی از دیگر شرکت ها موفق تر هستند، گفت: الزام هایی که این شرکت ها به سهامدار و مرجع قانونی دارند، سازمان ها را پویاتر می کند.
به گفته اویارحسین، بیمه پارسیان با سرمایه یک هزار و 100 میلیارد ریالی(110 میلیارد تومان) و ارزش یک هزار و 900 ریالی(190 تومان) هر سهم در بورس پذیرفته شد و اکنون ارزش هر سهم آن به سه هزار ریال(300 تومان) و سرمایه آن به 2 هزار میلیارد ریال(200 میلیارد تومان) افزایش یافته است.
این فعال حوزه بیمه خصوصی افزود: درخواست افزایش سرمایه این شرکت از سوی سازمان بورس و بیمه مرکزی پذیرفته شده است و این موضوع پس از تصویب مجمع عمومی شرکت در دو مرحله به صورت پذیره نویسی عام پیگیری خواهد شد.
اویارحسین با یادآوری اینکه بیمه پارسیان در سال های 1393 و 1394 توانسته است بالاترین سود را در کل صنعت بیمه و شرکت های بیمه داشته باشد، خاطر نشان کرد: رتبه دهم صنعت بیمه در بورس نشان می دهد این صنعت هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.
مدیرعامل بیمه پارسیان درباره نرخ شکنی در صنعت بیمه گفت: مردم امروز شناخت بهتری نسبت به گذشته درباره قیمت بیمه نامه ها و خدمات پیدا کرده اند و برای انتخاب شرکت ها هرچند نرخ حق بیمه بسیار اهمیت دارد اما به موضوعاتی چون برخورد شرکت در زمان پرداخت خسارت، مشاوره و راهنمایی نیز توجه می کنند.
اویارحسین با تاکید بر اینکه اینطور نیست همه به دنبال خدمات ارزان در بیمه باشند، گفت: ایجاد فضای رقابتی در سایه خصوصی سازی در صنعت بیمه راه را بر نرخ شکنی می بندد.
وی افزود: باید فضای رقابتی را از فضای نرخ شکنی متفاوت داشت، زیرا نرخ شکنی نوعی خودزنی برای شرکت هایی است که می خواهند خودی در بازار نشان دهند و سهمی به دست بیاورند.
مدیرعامل بیمه پارسیان تاکید کرد: نرخ فنی که کارشناس بیمه محاسبه می کند، رقم معینی است و آنچه به آن افزوده می شود، هزینه های اداری، کارمزد و هزینه های صدور است.
اویارحسین با بیان اینکه نرخ های مربوط به هزینه صدور بیمه نامه در شورای عالی بیمه تعیین می شود، ادامه داد: شرکت های بیمه در هزینه های اداری با یکدیگر رقابت می کنند، به نحوی که هم سود مورد انتظار سازمان و سهامداران را برآورده کنند و هم در بازار حضور داشته باشند.
به عقیده این فعال حوزه بیمه خصوصی کشور، شرکت هایی که چابک تر بوده و هزینه اداری کمتری دارند، بهتر می توانند در بازار رقابتی فعالیت کنند.
اویارحسین تصریح کرد: خود زنی ها در صنعت بیمه راه به جایی نمی برد؛ این صنعت تجربه تلخی در نرخ شکنی های غیرفنی داشت و دیدیم که چگونه یک شرکت حتی از بازار خارج شد.
مدیرعامل بیمه پارسیان تاکید کرد: در هر حال بازار بیمه به سمت نرخ های فنی حرکت خواهد کرد زیرا بویژه در بحث بیمه اتکایی شرکت های خارجی بیمه نامه هایی را می پذیرند که نرخ های آن فنی صادر شده باشد.
اویارحسین درباره تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی و الزام ارایه پوشش بیمه ای برای منازل مسکونی اظهار داشت: گاهی باید فرهنگ بیمه را با الزامات فراگیر کنیم که بیمه حوادث طبیعی مثل سیل طوفان و زلزله از جمله آن است.
وی یادآور شد، چنین الزام هایی برای بیمه حوادث بیمه طبیعی در دیگر کشورها نیز وجود دارد تا خسارت ها را پوشش دهد و دولت مجبور نباشد از منابع خود خسارت ها را جبران کند.